به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، به حال ما کارمندها هم که فصلها خیلی فرقی ندارد، نهایتا تعطیلات عید را داریم که من ترجیح میدهم روزهای بهاری را حتما تهران باشم و برای چند روز هم که شده شهرم را نسبتا خلوت و تمیز ببینم. در کل برای مسافرت اغلب سه چهار روز از پاییز را مرخصی میگیرم و به یک سمتی میروم.
پارسال اواسط آبان بود که طبق معمول وسوسه سفر به جانم افتاد. یک بعدازظهر که صفحه اینستاگرام را بالا و پایین میکردم، عکس دوستم را دیدم که کنار تابلویی ایستاده بود و روی تابلو نوشته بود: «به بهشتی زمینی خدا رامسر خوش آمدید.» آلبومی عکس گذاشته بود، یکی از جنگل، یکی از دریا، یکی از بازار و... زیرش هم کلی در وصف رامسر نوشته بود و این که یکی از بهترین سفرهای عمرش را رفته است. عکسها و تعریف و تمجیدش حسابی وسوسه کننده بود و من هم تا به حال رامسر نرفته بودم. این شد که تصمیمم برای مرخصی گرفتن و سفر جدی شد و مقصد هم شد رامسر در استان مازندران. مساله را در گروه با دوستانم مطرح کردم و طبق معمول فقط یکی از آنها پایه سفر بود. روز و ساعت کاری او دست خودش بود و قرار شد من درخواست مرخصی بدهم و روزش را به او اعلام کنم. بعد از کمی چک و چانه زدن با مرخصی سه روزه موافقت شد و در نهایت هفته بعد چهارشنبه من و دوستم و خواهرش ترمینال غرب بودیم تا راهی رامسر شویم.
اقامت در رامسر
چند روز قبل از سفر راجع به این حرف زدیم که وقتی رسیدیم رامسر کجا بمانیم. چند تا سایت رزرو هتل و سوئیت را دیدیم. تنوع اقامتگاه در شهرهای شمالی به خصوص شهرهای توریستی مثل رامسر طبیعتا زیاد است، از هتل و سوئیت گرفته تا ویلا و اقامتگاه بوم گردی. نهایتا بعد از بالا و پایین کردن چند تا سایت، یک ویلا در سایت شب دیدم که ویوی رو به جنگل داشت و حسابی چشمم را گرفت قیمتش هم انصافا خوب بود و مناسب جیب کارمند! و یک نکته مهم این که چند نفر کامنت گذاشته بودند و از تجربه خوبی که از اجاره این ویلا داشتند و این که عکسها مطابق واقعیت بوده گفته بودند. لینکش را برای دوستم فرستادم و تایید که کرد ویلا را رزرو کردم و بعد از صحبت کردن با صاحبخانه نهایتا خرید را نهایی کردم.
هزینه اجاره ویلا در مناطق توریستی ایران از جمله رامسر در فصل های مختلف، متفاوت است و میتوانید با توجه به بودجهای که دارید، در هر فصلی شهری را انتخاب کنید که از نظر اقتصادی نیز سفر مقرون به صرفهای داشته باشید.
گشت در شهر و جاهای دیدنی رامسر
قبل از سفر سرچ کردیم و جاهای دیدنی رامسر را شناختیم، انتخاب کردیم که کدام جاذبهها را حتما ببینیم و اگر وقت اضافه آوردیم سراغ چه جاهایی برویم. عادتم بود که از قبل راجع به مقصد سفرم کمی بخوانم. طبق چیزی که خوانده بودم سه روز کافی بود برای این که داخل و خارج شهر رامسر را بگردیم. خلاصه به رامسر که رسیدیم روز اول را داخل شهر گشتیم و از جاذبههای گردشگری آن بازدید کردیم. روز دوم و سوم هم به گشت خارج از شهر اختصاص دادیم.
در ادامه درباره جاهایی که رفتیم به تفکیک داخل و خارج شهر توضیح مختصری میدهم و امیدوارم به کار شما هم بیاید و به دردتان بخورد.
جاذبههای گردشگری داخل شهر
گشت داخل شهر ما از بلوار معلم شروع شد. بلواری زیبا و سنگفرش شده که دو سمتش را درختان سر به فلک کشیده، پالم احاطه کردهاند و جان میدهد برای پیاده روی. بلوار معلم برای اهالی شهر هم جای محبوبی برای قدم زدن است و انتهایش به کاخ مرمر و هتل قدیم رامسر میرسد.
هتلی قدیمی با معماری زیبا در انتهای این بلوار حسابی جلب توجه میکرد. هتلی با فضای سبز چشم نواز که در زمان رضا شاه ساخته شده و میشود گفت سفر به رامسر با بازدید از این هتل و به خصوص عکس گرفتن روی پلههای آن عجین شده است.
جنب هتل قدیم هتل جدید رامسر قرار داشت که قدم زدن در محوطه آن و تماشای طبیعت زیبای اطراف، برای ما تجربه خوب و لذت بخشی بود.
زیر بنای هتل قدیم رامسر حدود ۵۰۰۰ متر مربع بوده که در ۳ طبقه ساخته شدهاست، هتل به لحاظ نوع معماری، زیبایی، موقعیت مکانی و تجهیزات یکی از مشهورترین هتل های خاورمیانه به شمار می رود. ورودی اصلی در جهت شمالی است و پلکان سراسری آن با مجسمههای دختران مشعل به دست، رستم و سهراب، شیرهای غران و گلدان های تزیینی آراسته شده است. در دو سوی نمای بالای هتل، دو نقش برجسته نبرد انسان با شیر و گاو به چشم میخورد. ورودی هر طبقه با ستونهای تزیینی گچی و طاقهای هلالی تزیین شده و نردههای پلکان داخلی از چوبهای خراطی شده و طرحهای گلدانی شکل است. بیشتر سقفها دارای گچبری از نوع گیاهی و ورودی اتاق ها دارای تزیینات گچی از نوع شمسه ای و پر طاووس است. باغ مصفایی در جنوب هتل قرار دارد که به گونهای زیبا باغچهبندی و گلآرایی شده و در فواصل مختلف جایگاه های ویژه برای استراحت و پذیرایی مهمانان اختصاص یافته است. اروپایی ها در ساخت هتل نقش بسزایی داشتند و مجموعه ای از سلیقه آلمانیها که در ساخت آن حرف اول را زدند، انگلیسی ها که طراحی داخلی را عهده داشتند و ایتالیایی ها که محوطه سازی کردند را در خود گرد آورده است. در ورودی از بتن و ساج ساخته شده و بسیار خیره کننده است. (منبع)
بعد از آن به سمت غرب هتل رفتیم، جایی که یکی از معروفترین جاذبههای گردشگری رامسر قرار داشت. کاخ مرمر که بنایی بسیار باشکوه بود و به دستور رضاه شاه ساخته شده بود. این بنا قبل از انقلاب اقامتگاه خاندان پهلوی بوده و امروز با نام موزه تماشاگه خزر برای مردم قابل بازدید است. قسمتهای اصلی این موزه شامل کاخ اصلی، موزه اسناد، موزه عاج، موزه مردم شناسی، حمام و باغ بامبو و چشمه میشود.
مقصد بعدی ما موزه مردم شناسی رامسر بود. موزهای که شکل گیری آن حاصل تلاش یک شخصیت فرهنگی است که به خاطر حفظ و معرفی فرهنگ و تاریخ این سرزمین طی سی سال وسایل داخل آن را گردآوری و خریداری کرده بود. بعد از بازدید از موزه به بازارچه کوچکی که در محوطه بیرونی موزه بود رفتیم و من یکی از آن عروسکهای بامزه را برای کودک درونم خریدم!
نزدیک موزه ساحل خلج یکی از معروفترین ساحلهای رامسر بود ولی ما قرار بود شب کنار ساحل قدم بزنیم. به همین خاطر تصمیم گرفتیم به بازار محلی رامسر برویم که پیش بینیهایم درست از آب درآمد و یکی از جذابترین بخشهای سفر برای من شد. بازاری پر از رنگهای چشم نواز و بوهای خوش که آخرش به خرید زیتون به سفارش مامان تمام شد.
ساعت نزدیک چهار بود و حسابی گرسنه بودیم. روی نقشه رستورانهای نزدیک را دیدم و نهایتا قرار شد برای ناهار به رستوران دوستان برویم که ظاهرا یکی از معروفترین رستورانهای رامسر هم بود. کته کباب ترش و چلوماهی قزل آلا سفارش دادیم، غذاها تازه بود و طعم نسبتا خوب و قابل قبولی داشت.
نزدیک غروب به ساحل خلج آمدیم و خستگی روز با تماشای غروب آفتاب و گوش دادن به صدای امواج از تنمان رفت. به این ترتیب برنامه بازدید روز اول که گشت داخل شهر بود با کلی خاطره خوب و حال خوش تمام شد. همان طور که بالاتر هم گفتم روز دوم و سوم را به جاذبههای خارج شهر اختصاص دادیم که در ادامه کمی دربارهشان توضیح میدهم.
جاذبههای گردشگری خارج شهر
تله کابین رامسر: نزدیک چابکسر و در فاصله ۵ کیلومتری رامسر یکی از معروفترین و پرطرفدارترین جاذبههای گردشگری رامسر قرار دارد. تله کابین رامسر ساحل دریا را به جنگلهای سرسبز پیوند میدهد و خاطرهای فراموش نشدنی در ذهن گردشگران ثبت میکند.
روستای جواهرده: در ۲۷ کیلومتری رامسر ییلاق جواهرده با طبیعتی بی نظیر و آب و هوایی بسیار مطبوع و خنک قرار دارد. یکی از خاصترین و بهترین تجربههای ما از سفر به رامسر بدون شک رفتن به این روستا بود. در مسیر هم آبشارهای زیبایی دیدیم که به ما نوید نزدیک شدن به بهشتی زمینی را میداد. ما شب را آنجا نماندیم ولی اگر فرصت و امکانش بود اقامت در خانههای محلی و ویلای اجارهای در رامسر قطعا تجربهای متفاوت و فراموش نشدنی میشد.
قلعه مارکوه: قلعهای تاریخی به نام مارکوه در ۶ کیلومتری شرق رامسر در بخش کتالم بود. تقریبا ۳۱۱ پله را بالا رفتیم تا به قلعه مارکوه در بالای کوه رسیدیم اما واقعا ارزشش را داشت. چشم اندازی که از شهر داشتیم آنقدر زیبا و گسترده بود که دلمان نمیخواست برگردیم.
جنگل دالخانی: جنگل دالخانی در ۳۰ کیلومتری جنوب شرق رامسر بود که روز آخر به آنجا رفتیم. اغراق نیست اگر بگویم یکی از زیباترین، بکرترین و حتی تمیزترین جنگلهای ایران بود. به خاطر مراقبتها و محافظتهایی که از این جنگل شده آنقدر تمیز است که باور نمیکنید در کشور خودمان باشد!
در این منطقه رستوران هم بود ولی ما به ویلا برگشتیم و خودمان غذا درست کردیم. بعد از خوردن شام ساعت ده شب راهی ترمینال شدیم و سفر خاطره انگیزمان به رامسر، عروس شهرهای شمالی به پایان رسید.
امیدوارم با خواندن این سفرنامه شما هم وسوسه شوید و یکی از بهترین سفرهای عمرتان را به این سرزمین سرسبز رقم بزنید.