این روزها سهام بانکی در بورس تهران مورد توجه سهامداران واقع شده است.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، بانک سرمایه هم که در بازار سهام با نماد «سمایه» معامله می‌شود، پس از بازگشایی نماد در بازار پایه فرابورس توانست حدود ۴٠ درصد بازدهی را ثبت کند تا شاید این رخداد نقطه امیدی باشد برای جبران بخشی از زیان‌های سرمایه گذاران. ما در حالی شاهد کاهش سود تسهیلات دهی به سطوح ٢٢۶ میلیارد تومان در ۶ ماهه سال ٩٧ هستیم که این سود در سنوات قبل در سطوح بالاتری قرار داشته و بانک در سال مالی ٩۴ سود تسهیلات بالای ٢٣٠٠ میلیارد تومانی داشته است، به عبارتی بانک قادر است با رشد درآمدها از یک‌سو و صرفه‌جویی در هزینه‌ها و با کاهش سود پرداختی به سپرده‌ها مواجه شده و این شکاف سود تسهیلات‌دهی با سپرده‌ها را تقلیل دهد.

بورس۲۴: این روزها سهام بانکی در بورس تهران مورد توجه سهامداران واقع شده است. بانک سرمایه هم که در بازار سهام با نماد «سمایه» معامله می شود پس از بازگشایی نماد در بازار پایه فرابورس توانست حدود ۴۰ درصد بازدهی را ثبت کند تا شاید این رخداد نقطه امیدی باشد برای جبران بخشی از زیان های سرمایه گذاران.

بانک سرمایه طی سال‌های اخیر با روند زیان دهی همراه شده، روندی که علل اصلی آن عدم تناسب سود سپرده‌ها با سود تسهیلات اعطایی است. رصد آخرین وضعیت صورت های مالی «سمایه» نشان می‌دهد: تراز تسهیلات دهی بانک منفی است، به عبارتی بانک بیش از دو برابر سود تسهیلات سود سپرده پرداخت می‌کند که این امر ناشی از بالا بودن سود سپرده‌ها در سال ۹۶ و عدم تسهیلات دهی متناسب با سپرده گیری است.

در سال ۹۷ در صنعت بانکداری شاهد شکست نرخ پول و کاهش بهای تمام‌شده پول هستیم این امر در درجه اول می‌تواند سود پرداختی یا همان هزینه تمام‌شده پول در بانک سرمایه را کاهش دهد.

اما در حالی شاهد کاهش سود تسهیلات دهی به سطوح ۲۲۶ میلیارد تومان در ۶ ماهه سال ۹۷ هستیم که این سود در سنوات قبل در سطوح بالاتری قرار داشته و بانک در سال مالی ۹۴ سود تسهیلات بالای ۲۳۰۰ میلیارد تومانی داشته است، به عبارتی بانک قادر است با رشد درآمدها از یک‌سو و صرفه‌جویی در هزینه‌ها و با کاهش سود پرداختی به سپرده‌ها مواجه شده و این شکاف سود تسهیلات‌دهی با سپرده‌ها را تقلیل دهد.

از سوی دیگر همان‌طور که در جدول ذیل مشخص است بانک در زمینه سود پرداختی به سپرده ها یک روند کاهشی را طی کرده است، به طوری که در ۶ ماهه سال گذشته سود پرداختی به سپرده ها در سطوح بالای ۲۰۰۰ میلیارد تومان بوده که این رقم برای ۶ ماهه سال جاری به سطح ۱۸۵۷ میلیارد تومان تقلیل یافته است.

در نهایت در صورتی که بانک بتواند از یک سو درآمدهایش را افزایش و از سوی دیگر در مسیر کاهش هزینه به خصوص با فروش دارایی هایش حرکت نماید ، می توان متوقف شدن روند صعودی زیاندهی و شروع روند کاهش زیان را در این بانک شاهد بود.

شاید این تحلیل امیدوارانه سهامداران سبب شده تا سهم پس از بازگشایی حدود ۴۰ درصد رشد کند.