سمنان - مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان بابیان اینکه تحریم‌ها اثر چندانی بر مقوله گردشگری در این استان نداشته است، گفت: برای جذب بیشتر گردشگران خارجی نیازمند برنامه‌ریزی مناسب هستیم.

محمد جهانشاهی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه گردشگری بزرگ‌ترین صنعت خدماتی دنیا با بیش از یک هزار و ۳۰۰ میلیون دلار گردش مالی است، ابراز داشت: صنعت گردشگری در برابر فشارهای تحمیلی از بیرون به کشور به‌ویژه در بحث تحریم توجه جدی‌تر را می‌طلبد تا از دل همین تهدید فرصت‌های جدید ایجاد شود.

وی  اضافه کرد: هر گردشگری که وارد کشور می‌شود بالغ بر یک هزار دلار هزینه می‌کند لذا با توجه به قیمت نوسانات نفت در هر شرایطی، می‌تواند در اقتصاد ما تاثیر گذار باشد که با توجه به شرایط پیش رو در تلاش برای پیگیری گردشگری مذهبی زیارتی هستیم.

رشد ۱۰ درصدی گردشگر خارجی 

مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان بابیان اینکه ورود گردشگر کلاسیک اروپایی به ایران تحت تاثیر تحریم‌ها و قوانین مهاجرتی ترامپ قرارگرفته است، ابراز داشت: علیرغم آنکه مشکلات مهاجرتی و قوانین وی برای ورود به آمریکا روی گردشگری کلاسیک ایران تاثیر گذاشت اما گردشگری مذهبی توانست به خوبی بخشی از این کاهش گردشگر اروپایی را جبران کند.

جهانشاهی با اشاره به اینکه می‌بایست از دل این چالش‌ها بتوانیم اقتصاد کشور را در ابعاد اجتماعی و فرهنگی بابیان پیام صلح و دوستی و مهمان‌نوازی ایرانی‌ها گسترش دهیم، تصریح کرد: استان سمنان خیلی تحت تاثیر تحولات بین‌المللی در این خحصوص نبوده زیرا از قبل برنامه جدی پیرامون آن نداشته است و هر چه هست بیشتر بحث گردشگر داخلی و عبوری بود.

وی همچنین اضافه کرد: با رویکردی که در سطح استان سمنان وجود دارد توجه به گردشگری جدی‌تر شده است که با نشات گرفتن از منابع و ظرفیت‌های خوب گردشگر خارجی رشد ۱۰درصدی نسبت به سال گذشته را شاهد هستیم.

مساجد تاثیرگذار بر گردشگری

مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان بابیان اینکه در بحث گردشگری استان توجه به بازار و کلان شهر تهران مقصود است، ابراز داشت: در این راستا برنامه‌های متنوعی در برج میلاد تهران برگزار و برنامه‌های تلویزیونی اجرا شد و علاوه بر آن با ایجاد رویدادهایی نظیر رالی جاده ابریشم و اکو ماراتن جنگل ابر توانستیم یک تعداد گردشگر را به سبد استان اضافه کنیم و به‌جرئت می‌توان گفت شرایط رو بهبود بوده و استان سمنان خیلی تحت تاثیر شرایط تحریم قرار ندارد.

جهانشاهی در ادامه تصریح کرد: گردشگری مذهبی آیینی فرهنگی به هم نزدیک است لذا بحث امامزادگان و مساجد سهمی را در برنامه‌های گردشگری دارند و باید گفت روی این موارد خیلی برنامه‌ریزی خاصی تا کنون نبود که باید با سایر بخش‌ها برنامه‌ریزی صورت گیرد تا شاهد توسعه گردشگری استان باشیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا مساجد تاریخی در فصل گردشگری تنها در ساعات نماز باز بوده و در مابقی اوقات بسته هستند، اضافه کرد: مساجد تاریخی مانند مسجد امام سمنان به عنوان اماکن گردشگری تعطیل نیستند لذا با هماهنگی انجام‌شده کم رخ می‌دهد که مساجد تاریخی استان بسته باشند و اگر مسجدی به عنوان اماکن تاریخی صرفا ایام نماز باز هستند می‌بایست متولیان امر همکاری داشته و رویکردشان را عوض کنند.

ضرورت توسعه فرهنگ گردشگر پذیری در جوامع بومی منطقه

 مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان توسعه فرهنگ گردشگر پذیری جوامع بومی منطقه را بسیار مهم برشمرد و ابراز داشت: یکی از مسیرهایی که باید در گردشگری طی کنیم تا دچار آسیب‌های کمتری شویم بحث آموزش فرهنگی جامعه میزبان و گردشگر است.

جهانشاهی در ادامه تصریح کرد: برای جامعه میزبان به عنوان متولیان این بخش برنامه‌های آموزشی وجود دارد اما برای آموزش گردشگری که از خارج استان وارد بافت روستایی می‌شود نیازمند همکاری ملی هستیم تا مردم نگاه بهتری را به مقاصد گردشگری داشه باشند و ضمن ارتقا درک زیست محیطی و فرهنگی خود به جامعه میزبان احترام بگذارند.

وی اضافه کرد: می‌توان از نیروهای انتظامی به عنوان اهرم تاثیر گذار برای تقویت امنیت در روستاهای هدف گردشگری استفاده کرد لذا شاهدیم که در اقامتگاه‌های بومگردی کمتر اتفاقات ناخوشایند رخ می‌دهد زیرا آموزش‌های لازم را ارائه شده و معمولا فضای محترمانه‌ای بر آن حاکم است.