خرم‌آباد- مدیرکل آموزش و پرورش لرستان از ارائه گزارش های نگران کننده از آسیب‌های اجتماعی در برخی مدارس این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا زینی وند ظهر چهارشنبه در شورای آموزش و پرورش لرستان در سخنانی با اشاره به اجرای طرح «نماد» با همکاری فنی و حرفه ای در استان، اظهار داشت: در قالب این طرح برای دانش آموزان دوره متوسطه اول برای آشنایی با رشته های فنی و حرفه ای، گرایش به این رشته ها، تحقق اهداف ششم توسعه، چشم انداز ۲۰ ساله و سند تحول ۶۰ ساعت کلاس آموزشی برگزار می شود.

تجهیزات هنرستانی که مربوط به ۴۰ سال پیش است

وی، بیان داشت: در این راستا تا سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۵۰ درصد آموزش ها به سمت آموزش های فنی و حرفه ای و کار و دانش سوق داده شود و این در حالیست که زیرساخت های تحقق این امر در لرستان ایجاد نشده است و این امر در کشور نزدیک به ۳۸ تا ۴۰ درصد تحقق یافته و در لرستان این عدد تنها ۳۰ درصد است.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با تاکید بر اینکه تجهیرات هنرستان ولیعصر لرستان مربوط به ۳۰ تا ۴۰ سال پیش است، گفت: ارائه آموزش های فنی و حرفه ای بیشتر به شکل تئوری است.

زینی وند با تاکید بر اینکه ظرفیت هایی در استان وجود دارد که می توانیم از آنها استفاده کنیم و خلع زیرساختی موجود در این حوزه در استان رفع کنیم، گفت: یکی از این ظرفیت ها رصد خانه خرم آباد است و می توان از این رصد خانه در بحث نجوم، فیزیک و رشته های فنی دیگر در برخی مدارس استان به صورت پایلوت استفاده کرد.

وی بیان داشت: مقرر شده که تفاهم نامه ای با این رصد خانه منعقد کنیم.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با تاکید بر لزوم تجهیز و توسعه هنرستان ها از سوی خیرین نیز بیان داشت: در کشور چنین نگاهی در حال شکل گرفتن است و در استان ما نیز باید تحولی در نگاه مسئولان برای تحقق اهداف ۱۴۰۰ صورت گیرد.

اجرای نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان

زینی وند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح «نماد» یا نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان در استان، اظهار داشت: این طرح ملی بوده و با همکاری ۱۲ دستگاه کشوری و استانی اجرا می شود و ریاست اجرای این طرح در مرکز استان با استاندار و در شهرستان ها نیز بر عهده فرمانداران است.

وی با تاکید بر اینکه این طرح به منظور استفاده از ظرفیت و توان همه دستگاهها برای مراقبت اجتماعی از دانش آموزان اجرا می شود، گفت: این طرح در چند مرحله اجرا می شود و در حال حاضر در مرحله سوم اجرای آن هستیم.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با اشاره به ایجاد کمیته علمی و اجرایی این طرح به ریاست استاندار، عنوان کرد: معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، معاون تربیت بدنی آموزش و پرروش، معاون پرورشی و بهداشتی آموزش و پرورش، بهزیستی، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی و ... اعضای این کمیته هستند.

گزارش های نگران کننده از آسیب های اجتماعی در برخی مدارس لرستان

زینی وند با تاکید بر اینکه برای هر شهرستان یک تیم پروژه تعیین شده و این طرح را در سه شهرستان نورآباد، دوره چگنی و ناحیه دو خرم آباد اجرا می کنیم، افزود: سال گذشته حدود ۱۲ مدرسه استان تحت پوشش این طرح بودند و امسال ۱۳۰ مدرسه تحت پوشش قرار گرفته اند.

وی با بیان اینکه یکی از درخواست های ما در راستای اجرای این طرح ابلاغ اعضای کمیته علمی توسط استاندار است، افزود: امیدواریم با اجرای طرح شاهد رفع بخشی از مشکلات اجتماعی دانش آموزان در استان باشیم، متاسفانه گزارش هایی که از شهرستان ها به ما در این زمینه رسیده که مطلوب و خوب نیست.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان، تاکید کرد: برخی از گزارش ها از برخی مدارس استان خیلی نگران کننده است و اجرای این طرح می تواند بخشی از این مشکلات را رفع کند.