به گزارش خبرنگار مهر، پانزدهمین جشنواره بینالمللی «فیلم مقاومت» امروز چهارشنبه ۷ آذرماه دومین روز برگزاری را با میزبانی سینما «فلسطین» تهران در حالی پشت سر گذاشت که در کنار برنامه اکران روزانه فیلمها، نشست خبری نمایندگان سینمای سوریه، بازتاب رسانهای زیادی پیدا کرد.
«سینمای سوریه؛ سینمای مقاومت» عنوان نشستی بود که عصر امروز با حضور مراد شاهین رییس سازمان سینمایی سوریه، حسین عباس بازیگر فیلم «باران حمص»، عوض القدرو کارگردان، منتقد و بازیگر و سلما مصری بازیگر فیلم «بازمانده» و همچنین محسن برمهانی مدیر بخش بینالملل پانزدهمین جشنواره فیلم «مقاومت» در سینما فلسطین برگزار شد.
حضور سلما مصری در این ترکیب بیش از سایر مهمانان مورد توجه رسانهها قرار گرفت. بازیگر سینمای سوریه و سینمای عرب که ۲۴ سال پس از نقش آفرینی در فیلم خاطرهساز «بازمانده» به کارگردانی زنده یاد سیفالله داد، به ایران آمد تا در فضای جشنواره مقاومت با سینمادوستان و رسانههای ایران به گفتگو بنشیند؛ جشنوارهای که در توصیف آن گفت «به نظرم فقط برای ارایه و نمایش فیلمها نیست، بلکه پلی برای ارتباط و ادای کلمه حقیقت است.»
ویترین دومین روز جشنواره پانزدهم
فارغ از ترکیب مهمانان و نشستهای تخصصی اما جشنواره پانزدهم در دومین روز برگزاری ترکیب ویژهای از فیلمهای داخلی و خارجی را هم بر پرده داشت. «ماجرای نیمروز» به کارگردانی محمدحسین مهدویان و «تنگه ابوقریب» به کارگردانی بهرام توکلی از فیلمهای ایرانی اکران شده در سالن اصلی سینما فلسطین بودند که با استقبال مخاطبان مواجه شدند. فیلم «اشنوگل» به کارگردانی هادی حاجتمند و علی سلیمانی هم از دیگر نمایندگان سینمای ایران در جدول اکران دومین روز جشنواره بود که عصر امروز به نمایش درآمد.
مهدویان اما در کنار فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز» که در سینما فلسطین اکران شد، اثر دیگری هم در جدول اکران روز دوم داشت. «ترور سرچشمه» روایتی مستند از ماجرای بمبگذاری در حزب جمهوری و شهادت دکتر بهشتی و ۷۲ تن از مسئولان وقت جمهوری اسلامی در سال ۶۰ است که میتوان آن را تکملهای مستند به روایت داستانی فیلم «ماجرای نیمروز» هم توصیف کرد. این مستند به کارگردانی مهدویان در دومین روز اکران فیلمهای مستند در سینما عصرجدید، روی پرده رفت تا مهدویان در یک روز دو نماینده در ترکیب فیلمهای جشنواره پانزدهم داشته باشد.
«من روهنگیا هستم؛ نسل کشی در چهار فصل» به کارگردانی یوسف زینه محصول ۲۰۱۸ کشور کانادا و «تیکآف» ساخته ماهش نارایان محصول ۲۰۱۷ کشور هند هم دو فیلم مهم خارجی اکران شده در روز دوم جشنواره بودند.
اما در ترکیب فیلمهای مستند اکران شده در سینما عصرجدید هم در کنار «ترور سرچشمه» مستندهای شاخص دیگری مانند «زنانی با گوشوارههای باروتی» ساخته رضا فرهمند، «رویای مرجان» به کارکردانی مشترک حمید مشایخی و محسن اسلامزاده و «داستان یمن» به کارگردانی محمدعلی شعبانی روی پرده رفتند.
نشستهای خبرساز
در کنار نمایش فیلمهای روز اما به گواه بازتاب خبری جشنواره پانزدهم طی دیروز و امروز، نشستهای تحلیلی و راهبری این رویداد هم زیر ذرهبین رسانهها قرار دارد؛ نشستهایی که مانند نشست نمایندگان سینمای سوریه صرفا جنبه خبری ندارند و بیشتر از جنبه راهبردی و بهواسطه حضور کارشناسانی با دیدگاههای خاص و غیرکلیشهای خبرساز شده است.
در دومین روز هم شاخصترین کارشناس مهمان در جشنواره مقاومت حسن عباسی بود که به بهانه تحلیل و بررسی فیلم سینمایی «شش روز» از فیلمهای اکرانشده در بخش «ایرانستیزی و اسلامهراسی» به سینمافلسطین آمده بود. کارگاه انتقال تجربه دومین روز جشنواره هم به بحث «جذب مخاطب در سینمای مقاومت و دفاع مقدس» اختصاص داشت که طبیعتا برای برگزاری آن گزینهای بهتر از مسعود دهنمکی نمیشد سراغ گرفت. این کارگاه با استقبال ویژهای از سوی علاقمندان سینمای مسعود دهنمکی مواجه شد که یادآور استقبال از سهگانه «اخراجیها» در گیشه بود.
محمود گبرلو هم کارشناس ثابت نشستهای نقد و بررسی جشنواره پانزدهم فیلم «مقاومت» است که در روز دوم میزبان عوامل فیلم سینمایی «ساحل امن» به کارگردانی کرامت پورشهسواری و «اشنوگل» به کارگردانی مشترک هادی حاجتمند و علی سلیمانی بود.
منوی ویژه روز سوم
جشنواره پانزدهم فیلم مقاومت فردا پنجشنبه ۸ آذر و در سومین روز برگزاری، فیلمهایی همچون «دایان» به کارگردانی بهروز نورانیپور، «چراغهای ناتمام» به کارگردانی مصطفی سلطانی، «سرو زیر آب» به کارگردانی محمد علی باشهآهنگر و «تایگر زنده است» به کارگردانی علی عباس ظفر محصول ۲۰۱۷ کشور هند را در ترکیب اصلی اکران خود دارد.
برگزاری کارگاه انتقال تجربه علی نصیریان با موضوع «ویژگیهای بازی و نقش آفرینی در سینمای مقاومت و دفاع مقدس» هم از اتفاقات ویژه سومین روز پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت خواهد بود.
جشنواره پانزدهم به دبیری محمد خزاعی تا روز جمعه ۹ آذرماه در دو سینمای فلسطین و عصر جدید میزبان علاقمندان سینمای مقاومت خواهد بود.