گرگان- انتشار خبر سفر شهردار و دو عضو شورای شهر به چین برای بررسی موضوع خواهرخواندگی گرگان و گوانجو با حاشیه هایی همراه بود و برخی این مسأله را یک فرصت برای گرگان می دانند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در سوم آذرماه سال جاری بود که لایحه سفر شهردار گرگان و بردن دو همراه در صد و چهارمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر گرگان مطرح شد.

این خبر بعد از انتشار بازتاب‌های زیادی داشت به طوری که سخنگوی شورای شهر را مجبور به نشست خبری در این زمینه کرد.

پیش از سخنگوی شورای گرگان، شهردار گرگان هم نشستی در خصوص جشنواره «پاییز هزار رنگ» داشت اما بیش از نیمی از جلسه به موضوع سفر به گوانجوی چین اختصاص یافت.

چیزی که آشکار است این است که برای رفتن به این سفر هزینه بلیت رفت و برگشت و اقامت شهردار گرگان و معاون استاندار (میر محمد غراوی) و هزینه اقامت دو همراه بر عهده طرف چینی است.

تاریخ برگزاری

مجمع جهانی شهرداران از تاریخ ۱۵ الی ۱۷ آذر در گوانجو برگزار می‌شود و در حاشیه آن مذاکره در خصوص خواهرخواندگی انجام خواهد شد.

اما اتفاقی در صحن شورا رخ داد، علیرغم این‌که نام رئیس و رئیس کمیسیون گردشگری در لایحه بود، شنیده شده که برخی از اعضاء پافشاری کردند تا قرعه‌کشی شود. امری که سبب ساز حرف و حدیث‌هایی شده و حاشیه‌های آن هنوز هم در فضای رسانه‌ای و مجازی ادامه دارد.

در این قرعه‌کشی نام «سعید رحیمی» و «حمیدرضا آقاملایی» (رئیس کمیسیون گردشگری) درآمد و البته اعضاء با رفتن رئیس شورا، «علی‌اصغر یوسفی» هم موافقت کردند. بعد از گذشت چند روز رحیمی از رفتن به شرق دور انصراف داد و نام رئیس شورا و رئیس کمیسیون گردشگری شورا باقی ماند.

اما اکنون چند دیدگاه مطرح است، دسته‌ای معتقد هستند که شهردار به همراه معاون عمرانی استاندار به گوانجو برود و دو نفر دیگر انصراف دهند؛ دسته‌ای دیگر این سفر را یک خطر و ریسک معرفی می‌کنند و حتی رفتن شهردار را هم ممنوع اعلام کرده‌اند و اما دسته دیگری که رفتن این چهار مسئول را به شهر بندری گوانجو یک فرصت برای گرگان می‌دانند.

نام شهردار گرگان و معاون استاندار به صورت مستقیم در نامه آمده و اعلام شده که می‌توانیم دو همراه در این سفر داشته باشیماما در گوانجو چه خبر است، شهردار گرگان در نشست خبری خود در این زمینه گفت: نامه‌ای از سوی سرپرست نمایندگی وزارت امور خارجه در گلستان به شهردار گرگان و معاون امور عمرانی استانداری گلستان ارسال شد و در آن به موضوع شرکت در مجمع جهانی شهرداران که به صورت دوره‌ای در کشورهای مختلف برگزار می‌شود، اشاره شده و در حاشیه نشست هم موضوع خواهرخواندگی گرگان و گوانجو مطرح خواهد شد.

شرکت در مجمع جهانی شهرداران

وی با اشاره به رایگان بودن سفر برای وی و معاونت عمرانی استاندار، خاطرنشان کرد: این سفر فرصت خوبی برای گرگان محسوب می‌شود زیرا اگر درخواست از سوی ما صورت می‌گرفت، شاید پذیرش این موضوع به سادگی صورت نمی‌گرفت.

دادبود با بیان این‌که یکی از دلایل انتخاب گرگان از طرف چین این است که گرگان در مسیر جاده ابریشم قرار دارد، اضافه کرد: گوانجو در حوزه دانشگاهی و گردشگری ظرفیت بسیار بالایی دارد و این موضوع می‌تواند در توسعه گرگان مؤثر باشد.

وی تصریح کرد: گرگان نخستین شهر در ایران است که گوانجو قصد خواهرخواندگی با آن را دارد و امیدواریم در پیوست این تفاهم‌نامه، اتفاقات بسیار خوبی برای گرگان رخ دهد.

سرفصل‌های مورد بحث در مجمع شهرداران

شهردار گرگان ادامه داد: مباحث مربوط به توسعه شهری و راهکارهای همکاری میان شهرهای خلیج چین، استفاده از فناوری‌های دیجیتال برای مدیریت شهری، خواهرخواندگی دانشگاهی گوانجو، وحدت بخشی میان دانشگاه‌های خواهرخوانده، جاده ابریشم و ساخت و سازهای شهری، حمل و نقل و جابجایی شهری، میراث فرهنگی و نوآوری برای آینده شهری و توسعه فضای سبز شهری از محور برنامه‌های مجمع جهانی شهرداران است.

دادبود بیان کرد: نام شهردار گرگان و معاون استاندار به صورت مستقیم در نامه آمده و اعلام شده که می‌توانیم دو همراه در این سفر داشته باشیم.

اما این سخن دادبود با آن چه رئیس کمیسیون گردشگری شورا گفت متفاوت است، حمیدرضا آقاملایی در نشست خبری با اصحاب رسانه (چهارشنبه، هفت آذر) گفت که نام وی و نام رئیس شورا در نامه ارسالی از طرف چین ذکر شده است.

شباهت های گرگان و گوانجو

آقاملایی در این نشست از شباهت‌های گرگان و گوانجو گفت و اظهار کرد: گرگان یک شهر تاریخی و گردشگری است و گوانجو هم یک شهر تاریخی و گردشگری به ‌شمار می‌رود و همچنین دو شهر علمی و شهر دانشگاهی محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: همچنین شهر گوانجو یک شهر بندری بوده و در نزدیکی شهر گرگان هم دو بندر ترکمن و بندرگز وجود دارد.

آقاملایی یادآور شد که مناسبت‌های فرهنگی، اقتصادی، فنی و سیاسی می‌توان از جمله اهداف این خواهرخواندگی باشد.

مناسبت‌های فرهنگی، اقتصادی، فنی و سیاسی می‌توان از جمله اهداف این خواهرخواندگی باشدآمدن تور گردشگری، تسهیل روابط بازرگانی و شناساندن گرگان به کشور چین از دیگر اهدافی بود که وی به آن اشاره کرد.

وی در خصوص قرعه‌کشی برای سفر به چین گفت: یک دعوت‌نامه‌ای را چین قبل از ۲۷ آبان برای شهردار گرگان فرستاده و در این دعوت‌نامه اسامی شهردار گرگان، معاون عمرانی استاندار و رئیس کمیسیون گردشگری و رئیس شورا شهر گرگان وجود داشت.

آقاملایی افزود: براساس این دعوت‌نامه از قبل مشخص بود که چه افرادی به این سفر می‌روند، قرعه‌کشی که روز شنبه (۳ آذر) انجام شد پسندیده نبود.

دستاورد سفر بیشتر از هزینه بلیت است

وی تصریح کرد: جز لیست در نظر گرفته شده اگر اسم افراد از آن خارج می‌شد نمی‌توانست به این سفر برود.

وی همچنین اعتقاد داشت که دستاورد سفر بیشتر از هزینه بلیت است و تأکید کرد که رایزنی می شود تا طرف چینی هزینه بلیت دو همراه را هم متقبل شود و اگر چنین نشد حداقل هزینه یک طرف پرواز را از حساب شخصی پرداخت خواهند کرد.

بهره‌گیری کشورها از ظرفیت خواهرخواندگی شهرها برای تعاملات فرهنگی و اجتماعی، در تمام جهان رایج است و گرگان هم نمی‌تواند از این قضیه مستثنی باشد بنابراین برخی فضاسازی‌ها در این زمینه اشتباه است.

بر خلاف تصور رایج در جامعه ایرانی که کشور چین را به تولید کالاهای بنجل و بی کفایت می شناسند، این کشور به عنوان موفق ترین کشور در توسعه صنعت، تجارت و البته گردشگری در آسیا و جهان محسوب می شود و امیدواریم که شهردار گرگان و همراهان از فرصت پیش آمده برای توسعه بخشی به شهر استفاده کرده و سوغات خوبی برای مردم گرگان به همراه بیاورند.