به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی اکبری در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری بین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و بانک قرضالحسنه مهر ایران گفت: این تفاهمنامه به منظور کمک به احداث و تکمیل مسکن مناطق روستایی برای دومین سال امضا میشود؛ این در حالی است کهسال گذشته تفاهمنامهای به ارزش ۴۵ میلیارد تومان با بنیاد مسکن امضا کردیم.
وی افزود: در قالب تفاهم نامه مذکور، ۳۰ میلیارد تومان آورده بانک و ۱۵ میلیارد تومان آورده بنیاد بود که تمام ۴۵ میلیارد تومان تخصیص یافته و ۳۶ میلیارد تومان نیز به۸ هزار نفر پرداخت شده است؛ ضمن اینکه مبلغ تفاهمنامه جدید ۶۰ میلیارد تومان است که تسهیلات با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۳۶ ماهه با سقف فردی ۱۲ میلیون تومان به ازای هر نفر پرداخت میشود.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران با بیان اینکه این بانک در سال جاری برای پرداخت ۱۰ تا ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات به یک میلیون نفر برنامهریزی کرده بود، تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهد که در ۸ ماه گذشته ۸ هزار میلیارد تومان وام با سود بین ۲ تا ۴ درصد پرداخت شده است و بر اساس هدفگذاریها، تا پایان سال به ۱۰ هزار میلیارد تومان خواهیم رسید.
وی تاکید کرد: هدفگذاری بانک از تسهیلات معیشتی به سمت وامهای سرمایهای و کارآفرینی خُرد تغییر کرده است، به این معنا که با وجود اینکه مبلغ وامها اندک است و کفاف هزینهها را نمیدهد؛ اما تقاضا برای دریافت وام به شدت بالا است؛ ضمن اینکه با توجه به شرایط اقتصادی و کاهش ارزش پول ملی منابع قرضالحسنه از بانکها خارج و در امور دیگری مصرف شده است.
اکبری ادامه داد: با این وجود منابع بانک در سال جاری تاکنون ۲۴ درصد رشد داشته و پیشبینی میکنیم تا پایان سال به رشد ۴۰ تا ۴۵ درصدی برسیم؛ ضمن اینکه سال گذشته ۸۲ درصد رشد منابع داشتیم اما امسال تاکنون با رشد ۲۴ درصدی از ابتدای سال ۲۹۰۰ میلیارد تومان به منابع بانک افزوده شده است .
همچنین علیرضا تابش نیز در این مراسم گفت: هدف هر دو نهاد توانمندسازی و کمک به محرومین و استراتژی ما در بخش مسکن توانمندسازی برای ایجاد مسکن مقاوم و اصولی است و برای این کار از منابع گوناگون از جمله ۱۰۰۰ میلیارد تومان منابع بلاعوض دولتی، ۳۰۰۰ میلیارد منابع بانکهای دولتی و منابع ترکیبی با بنیاد مستضعفین، ستاد اجرایی فرمان امام و کمیته امداد بهره میبریم، همچنین تفاهمنامههایی را با بانکهای مهر ایران، رسالت و پست بانک امضا کردهایم.
تابش با بیان اینکه قراردادی را سال گذشته با بانک مهر ایران امضا کردیم که به موجب آن ۴۵ میلیارد تومان برای احداث مقاوم سازی و تبدیل به بومگردی ۱۰ هزار واحد مسکونی اختصاص یافت، به این نکته اشاره کرد که امروز نیز قراردادی به ارزش ۶۰ میلیارد تومان برای اعطای ۱۲ هزار فقره تسهیلات امضا میشود که در مجموع این دو قرارداد ۱۰۵ میلیارد تومان برای اعطای ۲۲ هزار فقره وام مسکن روستایی اختصاص مییابد؛ ضمن اینکه در مجموع سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی با منابع ۴ هزار میلیارد تومانی احداث میشود که سقف این وام برای هر نفر ۲۵ میلیون تومان است و اکثر بانکها در پرداخت این وام شریک هستند و وام بانک مهر ایران به عنوان تکمیلی علاوه بر این وام ارائه میشود.
رییس بنیاد مسکن با بیان اینکه منابع وام حوادث نیز امسال بیش از ۳ هزار میلیارد تومان بوده است، گفت: مناطق محروم و بویژه مرزنشینان در اولویت تسهیلات قرار دارند و در مناطق مرزنشین برای ایجاد مسکن معیشت محور تفاهمنامهای با بانک کشاورزی برای اعطای وام جداگانه برای فضای دامی و معیشتی امضا شده است.
تابش درباره وام اعطایی برای افراد خسارت دیده زلزله نیز گفت: سقف وام در بازسازی مناطق خسارت دیده در روستاها ۳۵ میلیون تومان وام و ۱۰ میلیون تومان بلاعوض است که علاوه بر آن ۱۰ میلیون تومان وام معیشتی و ۲ میلیون تومان کمک بلاعوض معیشتی انجام میشود که در مجموع وام و بلاعوض به ۵۳ میلیون تومان میرسد، همچنین ۱۰ میلیون تومان هم خدمات رایگان مانند سیمان و ... ارائه میشود که در مجموع به ۶۳ میلیون تومان افزایش مییابد.
وی در مورد مسکن روستایی زلزله زدگان کرمانشاه نیز گفت: ۲۵ هزار واحد احداث کردیم که ۱۲ هزار واحد تخریبی زلزله و ۱۳ هزار واحد بهسازی مسکن روستایی بود که این ۲۵ هزار واحد در مجموع پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد دارد و تا پایان ۲۲ بهمن امسال واحدهای مسکن روستایی به اتمام میرسد؛ در عین حال۱۱ هزار واحد نیز در شهرها با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در حال احداث است که تا پایان بهار ۹۸ به اتمام میرسد و بیش از دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان وام و ۳۶۰ هزار میلیارد تومان بلاعوض تاکنون در ۱۶۰۰ روستا و ۸ شهر اختصاص یافته است.