به گزارش خبرنگار مهر، موضوع اخذ یک چهارم عوارض بابت جا به جایی درختان که در قالب ماده ۱۲ لایحه پیشنهادی اخذ عوارض حفظ و گسترش فضای سبز شهر تهران عنوان شده بود مورد بحث و بررسی اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت و در نهایت حذف آن رای لازم را نیاورد.
زهرا نژاد بهرام در ابتدا با بیان اینکه رویکرد شورای شهر تهران بر تقویت درختکاری استوار است اظهار داشت: جا به جایی درختان موضوع بسیار مهمی بوده و هزینه بسیار زیادی را نیز در پی دارد از این روی اگر درخت پس از جا به جایی سبز بماند دیگر ضرورتی بابت دریافت عوارض وجود نداشته و می تواند در قالب بسته تشویقی حفظ درختان قرار گیرد.
حجت نظری در مخالفت با حذف اخذ عوارض بابت جابه جایی گفت: حذف عوارض خود نوعی تشویق برای قطع درختان و جا به جایی آن است.
وی اظهار داشت: اگر درختی با محیط بن ۱۰۰ سانتی متر بخواهد به شرایط ابتدایی خود برسد زمان زیادی را لازم دارد لذا حذف این عوارض می تواند مورد استقبال بسیاری قرار گیرد.
محمد سالاری اما در ادامه به ماده ۸ مصوبه پیشین در خصوص لایحه ارائه شده اشاره کرد و گفت: با توجه به پیش بینی این موضوع در متن مصوبه دیگر نیازی به تصویب مجدد آن نیست.
زهرا نژاد بهرام در پی توضیح محمد سالاری پیشنهاد خود را پس گرفت.
سید حسن رسولی اما در خصوص توضیح محمد سالاری گفت: اگر این اصلاحیه به شرایط ارائه شده تصویب شود عملا موضوع ماده ۸ عنوان شده توسط محمد سالاری خود به خود منتفی است.
وی اظهار داشت: از آنجا که درخت در پی جا به جایی سبز مانده است و سازمان بوستان ها نیز بر آن نظارت کامل دارد در نتیجه دلیلی بابت اخذ عوارض باقی نمی ماند از این روی من با نظر خانم نژاد بهرام موافقت کتبی خود را اعلام می کنم.
محسن هاشمی در همین خصوص اظهار داشت: راستی آزمایی برای سبز ماندن درخت کاری پیچیده، سخت و هزینه بر است و قانون گذار برای پیش گیری از ایجاد مفاسد در پی مصوبه خود باید چنین موضوعاتی را بیاندیشد.
ناهید خداکرمی اما در مخالفت با حذف عوارض جا به جایی درختان گفت: حفظ تعادل در سبزینگی شهر موضوعی بسیار مهم است و جا به جایی درختان می تواند این تعادل را در مناطق مختلف به هم بریزد.
زهرا نژاد بهرام و محمد سالاری اما در پاسخ به این موضوع به ماده ۷ مصوبه اشاره کردند و گفتند که پیش بینی قانون گذار بر جابه جایی در داخل ملک بوده است از این روی تعادل سبزینگی مناطق به هم نمی خورد.
بهاره آروین در قالب سوالی اظهار داشت: اگر ماده ۱۲ عنوان شود با ماده ۷ مصوبه پیشین در تعارض است چرا که در ماده ۱۲ بر ضرورت اخذ عوارض تاکید می شود و در ماده ۷ بر عدم اخذ عوارض؛ از این روی کمیسیون تخصصی می باید این تفاوت را برطرف کند.
زهرا صدراعظم نوری در پاسخ به این ابهام گفت: ماده ۱۲ بر جا به جایی درختان در خارج از ملک تاکید دارد و ماده ۷ بر جا به جایی درختان در داخل ملک از این روی تعارضی در این مواد وجود ندارد.
وی اظهار داشت: برای مشخص شدن اهمیت تدوین ماده ۱۲ باید آمارها را در نظر گرفت مبنی بر اینکه چند درصد از درختان جا به جا شده حفظ شده اند و چه میزان از درختان داخل ملک باقی مانده اند.
محسن هاشمی در نهایت افزود: اعتقاد ما بر این است که قطع یک درخت همانا قطع یک جان است.
در پایان بررسی این پیشنهاد، حذف اخذ عوارض جابه جایی درختان تعداد لازم برای تصویب را بدست نیاورد و شهرداری ملزم به اخذ عوارض در پی جا به جایی درختان شد.