به گزارش خبرنگار مهر، مسابقات هندبال زنان قهرمانی آسیا در شهر کوماموتوی ژاپن برگزار میشود و تیم ملی ایران تاکنون ۲ بازی در این مسابقات برابر تیمهای قزاقستان و استرالیا برگزار کرده و در ادامه راه، تیمهای ژاپن و نیوزیلند را در پیش رو دارد.
در ترکیب ۱۸ بازیکن اعزامی ایران به این مسابقات ۲ بازیکن از استان قم حضور دارند که تنها ملی پوشان ورزش بانوان قم در عرصه بین المللی هستند گرچه این تعداد میتوانست حتی از عدد ۲ هم فراتر رود اما مصدومیت و البته کج سلیقگی مانع از این امر شد.
محصولات باشگاه قمی، ستاره های لیگ و تیم ملی
مرضیه افشاری و فاطمه خلیلی، دختران هندبالیست قم، اعضای قمی تیم ملی در مسابقات قهرمانی آسیا در ژاپن را تشکیل میدهند که اولی بازیکن تیم سپاهان اصفهان و دیگری عضو تیم هندبال شهید چمران لارستان است اما هر دو نفر، پرورش یافته در باشگاه شناخته شده هندبال قم، هدف پویان جوان هستند.
فاطمه خلیلی با وجود این که در ابتدای جوانی قرار دارد اما سومین حضور در مسابقات قهرمانی آسیا را تجربه میکند و سنگربان اصلی تیم ملی است به طوری که او پیش از این در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۱۵ اندونزی و ۲۰۱۷ کره جنوبی سنگربان تیم ملی بود و اکنون سومین بار در این مسابقات شرکت کرده است.
مرضیه افشاری نیز در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۱۵ اندونزی در تیم ملی حضور داشت اما مسابقات ۲۰۱۷ سوون کره جنوبی را به دلیل آسیب دیدگی از دست داد و اکنون با جلب اعتماد مرضیه یوسف سرمربی تیم ملی دوباره در این رقابتها به میدان رفته آن هم در شرایطی که مدت کوتاهی از دوران آسیب دیدگی شدید او از ناحیه کتف گذشته است.
سهم ۲ نفره هندبال قم از حضور در مسابقات قهرمانی آسیا میتوانست ۴ نفره باشد اما آسیب دیدگی الناز قاسمی، مهره تأثیرگذار و مهم تیم ملی از ناحیه رباط صلیبی سبب شد این بازیکن قمی این دوره از مسابقات را از دست بدهد.
دیگر بازیکن قمی که شانس حضور در این رقابتها را داشت نوریه عباسی، بازیکن تیم شهید چمران لارستان بود اما نحوه انتخاب بازیکنان و فهرستی که مرضیه یوسف اعلام کرد سبب شد روی نام عباسی قلم قرمز کشیده شود.
نوریه عباسی در شرایطی این فرصت را از دست داد که ۳ سال پیش پدیده لیگ برتر هندبال بانوان انتخاب شده بود اما در این فرصت به او میدانی داده نشده و تیمهای پایه نیز اعزامی به مسابقات مختلف نداشتهاند و بی توجهی به او و امثال این بازیکن که در لیگ برتر کم نیستند، توازن گزینش در تیم ملی را بر هم زده است.
نکته مهم در این میان، پرورش هر ۴ بازیکن از یک باشگاه قمی به نام هدف پویان جوان است. هدف پویان که در سالهای ۹۴ و ۹۵ نماینده قم در لیگ برتر هندبال بانوان بوده اکنون به دلیل نبود حامی مالی نمیتواند در لیگ حضور پیدا کند و بازیکنان آن بالاجبار قم را ترک کردهاند تا در تیمهای دیگر بازی کنند.
ترجیح مس به طلا
از سوی دیگر در شرایطی که به نظر میرسد فدراسیون هندبال به شدت دچار قطحی مربی است و نگاهی به نیمکت تیمهای لیگ برتری نیز موید همین مطلب است، مربیان سازندهای چون زهرا احمدینیا مربی خوشنام هندبال قم که در مقطعی در تیم ملی جوانان حضور داشته دعوت به همکاری نمیشود تا در تیمهای ملی، مس به طلا ترجیح داده شود.
مدل حمایتی از مربیان ارزشمند ورزش قم نیز در داخل استان، کارآمد نبوده است به طوری که از سوی ورزش استان قم، حرکتی در زمینه احقاق حقوق هندبال بانوان به عنوان تنها نقطه روشن قابل بیان از سوی مدیران ورزشی انجام نشده و نمیتوان انتظار داشت یک مربی به تنهایی بتواند از حقوق خود در برابر خواستههای یک گروه یا فدراسیون دفاع کند.
از سوی دیگر، عزم کافی برای حضور و حمایت از هدف پویان در لیگ برتر هندبال بانوان وجود نداشته است البته مشکلات مالی و اقتصادی در استان قم قابل درک است اما به نظر میرسد بازگشت این تیم قمی به لیگ برتر به عزم قویتری نیاز دارد و مسئولان در این زمینه باید احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند.
ظرفیت هندبال قم نباید به حال خود رها شود
بازیکن تیم ملی هندبال ایران معتقد است ظرفیت هندبال قم نباید به حال خود رها شود و هندبال، تنها رشتهای است که بانوان قمی در آن در سطح کشور اسم و رسم دارند.
الناز قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اگر هندبال و بازیکنان آن از ورزش بانوان قم حذف شوند ورزش قم دیگر در بخش بانوان افتخار قابل توجهی در دست ندارد و به نوعی هندبال سرمایهای است که در قم از آن حراست نشده و به همین دلیل است که تیم هدف پویان در ۲ سال اخیر در لیگ برتر غیبت داشته است.
وی با بیان اینکه مربی سازنده هندبال قم در سطح مربیگری تیم ملی است اما مورد حمایت قرار نگرفته است، گفت: بازیکنان قمی نیز اگر حمایت استان را از تیم شهرشان ببینند بدون شک حاضر هستند حتی شرایط بهتر مالی در شهرهای دیگر را صرف نظر کنند و به تیم شهر خود خدمت کنند اما این، نیازمند پشتیبانی مسئولان است.
بازیکن قمی تیم ملی هندبال ایران گفت: متولیان ورزش قم به این موضوع فکر کنند که اگر زمان بگذرد و این نسل طلایی هندبال قم از بین برود چه مقدار زمان و هزینه نیاز است تا بتوان دوباره چنین نسلی را تربیت کرد.