به گزارش خبرنگار مهر، حسین سلیمی ظهر امروز در نشست خبری در دانشگاه تهران اظهار داشت: اجلاس رؤسای دانشگاههای برتر برای اولینبار است که در کشور برگزار میشود و این اجلاس موجب شده تا به رغم تمام محدودیتها، شاهد ارتقای جدی در آموزش عالی و توسعه تعاملات میان دانشگاهها باشیم.
وی افزود: این اجلاس موجب شده تا در حوزه بینالمللی نیز فعالیتهای مؤثری داشته باشیم و بتوانیم با کشورهای مختلف ارتباط برقرار کنیم.
سلیمی خاطرنشان کرد: دولت در چند ماه گذشته از دانشگاههای کشور از جمله دانشگاههای برتر درخواست کرده که راهکارهایی را برای رفع مشکلات کشور ارائه دهند که دانشگاههای سطح یک در این زمینه وارد عمل شدهاند و هر یک از این دانشگاهها در یک زمینه فعالیت خواهند کرد.
وی گفت: دانشگاه علامه طباطبایی در دو زمینه مسائل پولی و بانکی و فضای مجازی، فعالیتهای خود را آغاز کرد که نتایج اولیه، استخراج و به دولت ارائه شد.
سلیمی ادامه داد: بر اساس بررسیهای صورت گرفته در دانشگاه علامه طباطبایی در زمینه مسائل پولی و بانکی، مشخص شد که کشور در درجه اول در این حوزه با یک بیماری خطرناک مواجه است و اگر فکر اساسی برای آن صورت نگیرد، بقیه حوزههای اقتصادی به این بیماری دچار خواهند شد.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی بیان کرد: به طور مثال بدهی بانکهای مختلف به بانک مرکزی در عرض سه سال مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که بدهی بانکهای غیردولتی به بانک مرکزی طی سه سال گذشته پنج برابر شده است و اگر برای این موضوع راهکاری اندیشیده نشود، سلامت نظام بانکی تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
به گفته وی، آمارها نشان میدهد که از سال ۹۵ تا ۹۷ حساب سرمایه بانکهای غیردولتی به شدت کاهش یافته است. بنابراین ما شاهد بیماری بدخیمی در حوزه نظام بانکی هستیم که نیازمند جراحی فوری است و دانشگاه علامه طباطبایی نیز برنامه دارد که با توجه به تشخیص این بیماری، راهکارهایی را برای رفع آن به دولت ارائه کند.
سلیمی در خصوص فضای مجازی نیز گفت: در مطالعات اولیه صورت گرفته در این دانشگاه، مشخص شد که کانال دسترسی به اطلاعاتی که شیوه زندگی را تعیین میکند، نزد اکثریت مردم شهری کشور تغییر کرده است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد: شیوه دسترسی به اطلاعات و شیوه اعتماد به اطلاعات تغییر کرده و بر این اساس عوامل بحرانزا و بحرانآفرین نیز دستخوش تغییر شده است.
وی اظهار داشت: شیوه کنش اجتماعی در کشور تغییر کرده بنابراین ما در آستانه یک تحمل بزرگ در سبک، هویت و شیوه اجتماعی قرار داریم.
سلیمی تصریح کرد: شیوه کنش سیاسی نیز در کشور در حال دگرگونی است و رویکرد به کنشهای سنتی سیاسی نیز در حال تغییر است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اقبال دانشجویان به یک شیوه خاص فعالیت سیاسی در حال دگرگونی است و روشهای دیگری در فضای مجازی برای این موضوع شکل گرفته است.
وی افزود: امیدواریم که برگزاری مراسم روز ۱۶ آذر، کمک کند که به شیوه کنش سیاسی برسیم.
سلیمی تصریح کرد: برخی کلمات به قدری در جامعه به کار برده میشود که معنای اصلی آن فراموش میشود. به طور مثال، جنبش دانشجویی از این نوع کلمات است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: باید در مورد جنبش دانشجویی بازاندیشی انجام داد چرا که جنبش دانشجویی در حال پوست انداختن و وارد شدن به مرحله جدیدی است.
وی خاطرنشان کرد: در دانشگاه علامه طباطبایی آموزش مکمل مهارتی برای دانشجویان ایجاد شده و در طول ۸ ماهه گذشته ۵۰۰۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه این دورهها را فرا گرفتهاند.