به گزارش خبرگزاری مهر، این روش در مقایسه با شیوه های شبیه سازی با استفاده از سلول های بالغ از کارآیی بالاتری برخوردار است.
در روش های انتقال هسته سلول بدنی (SCNT) هسته های یک سلول به درون تخم میان تهی داخل شده و در نهایت به منظور تولید جنین در درون رحم کاشته می شوند. بخش اعظمی از روش های (SCNT) در تولید موجودات زنده ناتوان عمل می کنند و درصد موفقیت در این زمینه بسیار پایین (یک درصد و حتی کمتر) است.
این در حالی است که در آزمایش جدید محققان با استفاده از هسته سلول های بنیادی "کراتینوسیت" موجود در پایه مو به رشد مو و ترمیم زخم های پوستی کمک کردند. میزان موفقیت آزمایش با استفاده از سلول های بنیادی پوست در موش های ماده 6/1 درصد و در موش های نر 4/5 درصد بود.
دانشمندان قصد دارند در درازمدت از این روش شبیه سازی برای دستیابی به شیوه های جدید درمانی بهره گیرند.
سلول پوستی بیمار قادر به تولید یک جنین شبیه سازی شده به اندازه سر یک سنجاق است که تنها ظرف چند روز پرورش می یابد.
چنانچه سلول های بنیادی جنینی از بدن جنین تازه شکل گرفته برداشته شود، از قابلیت بازسازی بافت های آسیب دیده که از نظر ژنتیکی با بدن بیمار هماهنگی دارند، برخوردار است. این حالت از پس زدن سیستم ایمنی جلوگیری می کند.
گاردین به نقل از پروفسور "راجر پدرسن" از دانشگاه کمبریج خبر داد: اگرچه می توان تکنیک جدید شبیه سازی را در بدن انسان ها به کار گرفت، اما هنوز برای دستیابی به موفقیت های بیشتر انجام تحقیقات دیگری در زمینه بیولوژی پایه سلول های بنیادی جنینی مورد نیاز است.