به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسن زدا در برنامه تیتر امشب، افزود: نظام رگولاتوری در ایران در بخش بیمهها نداریم است. مثلا بانک مرکزی نظارت میکند و اگر درخواستی برای تاسیس بانک بیاید اگر شرایطش را نداشته باشد مجوز نمیدهد. بیمههای خصوصی هم چنین سیستمی دارند اما در بیمههای پایه بازنشستگی اینگونه نیست و شورای عالی بیمه نقش رگولاتوری ندارد.
وی گفت: نظام تامین اجتماعی در تمام دنیا پیاده میشود. دولت به ازای هر بیمه شده موظف شده سه درصد حق بیمه بدهد که نقش تضمینی دارد و اگر زمانی به نقطه سربهسری رسیدیم دولت نقش ضمانتی خود را ایفا کند، در واقع نقش مشارکتی دولت، تضمینی است. در طول سالهای قبل، نقش دولت کارفرمایی شده و گفته منابع بیمه را پرداخت می کنم، اقشار مختلف بیمه شوند، اما تعهداتش را نمیپردازد و چنین وضعی رخ میدهد.
زدا با اشاره به اینکه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار پرونده بازنشستگی و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار مورد مستمریبگیر فردی داریم، افزود: حق بیمه را به سه بخش تقسیم میکنند؛ یک سوم به نسل قبل، یک سوم صرف درمان و یک سوم صرف سرمایهگذاری شود. از هر کارگر ۳۰ درصد حدود ۳۶۰ هزار تومان حق بیمه دریافت میشود. اگر فردا بازنشسته شود باید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حقوق پرداخت کنیم.
وی درباره بخش اقصادی سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: سرمایهگذاریهای این سازمان سودده است که ستاره خلیج فارس از این جمله است؛ اما هرجا شرکتی در قبال مطالبات به ما تحمیل شده زیان ده بوده اند. باید از بنگاه داری خارج شویم. پرتفوی ما سنگین و کار سخت است اما در حال انجام است.
معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: تا زمانی که باور نکنیم صندوق های بازنشستگی یک ابرچالش است اتفاقی نخواهد افتاد مجلس دو جلسه غیرعلنی داشته و دولت صندوق ها را جزو سه چالش آورده اند. باید باور کنیم دچار بحران و چالش هستیم.
وی ادامه داد: اصلاحات پارامتریک در همه جای دنیا جواب داده در پارامتریک سن و سابقه و فرمول بازنشستگی باید دستخوش تغییر شوند. علت اینکه کسی سمت آن نمیرود، نگرانیهای اجتماعی آن است. میتوان گروههای جدید را مشمول بیمه کرد. اگر مطالب صادقانه منتقل شود قطعا همکاری و همراهی خواهند کرد.