به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عصمت باروتی - مشاور امور زنان وزیر بهداشت امروز در سمینار ادغام طرح ارتقاء بهداشت روان دانشجویان در برنامه آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، در مرکز همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه دوره سختی را گذرانده اند. دوره آمادگی برای کنکور، درس خواندن و علاوه بر آن که در دبیرستان هیچ آموزشی در رابطه با ارتقاء بهداشت روان ارائه نمی شود و دانش آموز تنها موضوعات علمی را فرا می گیرد. موجب می شود که دانشجویان در زمان ورود به دانشگاه مهارت لازم برای تطابق با این محیط جدید را کسب نکرده باشند.
باروتی خاطرنشان کرد: دانشجو با استرس و اضطرابی وارد محیط تازه دانشگاه می شوند. بیشتر دانشجویان نیز در شهری غیر از زادگاهشان قبول می شوند و پس از جدا شدن از خانواده و اسکان در خوابگاه دچار تعارضاتی با دوستانشان در خوابگاه می شوند.
وی گفت: فرهنگ ها و آداب مختلف در این دانشجویان ایجاد اضطراب و هیجانات مثبت و منفی می کند و برای این که دانشجو بتواند با این احساسات متعدد مقابله کند و محیط را برای خود سازگار کند گرفتاری هایی برای او ایجاد می شود که نقش مهمی در شخصیت او بازی می کند.
مشاور امور زنان وزیر بهداشت اظهار داشت: جامعه ما جامعه ای است که نکات مثبت، پیشرفت های علمی و جوانان رو به رشد دارد و اگر شرایط فراهم باشد همه جوانان می توانند نخبه باشند و تنها با ایجاد توانمندی در میان دانشجویان این امر امکان پذیر خواهد بود.
وی طرح ادغام بهداشت روان در آموزش دانشجویان علوم پزشکی را موجب رشد دانشجویان دانست و گفت: این طرح در 15 دانشگاه علوم پزشکی اجرا شده است و با توجه به گزارش های ارائه شده از سوی دانشگاه ها، تعداد بسیار زیادی از دانشجویان جدید الورود در این دوره ها شرکت کرده اند.
باروتی ابراز امیدواری کرد پس از جمع بندی گزارش استان های مختلف، طرح ادغام بهداشت روان در آموزش دانشجویان به صورت یک برنامه کلی برای همه دانشگاه ها تدوین شود. ارتقاء بهداشت روان هر چه بیشتر بر مبنای آموزه های دینی و اعتقادی دانشجویان باشد و فرهنگ های بومی منطقه ای مدنظر باشد تا به موفقیت بیشتری دست پیدا کنند.