به گزارش خبرنگار مهر، ظهر امروز چهارشنبه و به مناسبت روز دانشجو، اعضای تشکل های دانشجویی دانشگاه لرستان و دانشگاه آزاد اسلامی خرم آباد با آیت الله میرعمادی نماینده ولی فقیه در لرستان دیدار کردند و به بیان دغدغه ها و انتقادات خود پرداختند؛ آیت الله میرعمادی نیز در سخنانی بی پرده به سوالات دانشجویان پاسخ داد.
نقش کلیدی دانشجویان در پیشرفت و توسعه کشور
آیت الله سید احمد میرعمادی در سخنانی با اشاره به اینکه وقتی روز دانشجو می شود جامعه احساس نشاط و پویایی می کند، اظهار داشت: این روز فرصت خوبی است تا دانشجویان حرف بزنند و دغدغه های خود را مطرح کنند.
وی با بیان اینکه ۱۶ آذر از چند جهت مهم است، تصریح کرد: نخست روز دانشجو به دلیل روحیات برجسته دانشجویان مثل استکبار ستیزی، مطالبه گری، صراحت لهجه و صحبت از ته دل، مهم است.
نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه روز دانشجو به دلیل نقش کلیدی دانشجویان در پیشرفت و توسعه کشور مهم است، خطاب به دانشجویان تصریح کرد: شما مدیران آینده کشور هستید، شما هستید که سرنوشت مردم را در آینده رقم می زنید.
شما دانشجویان می توانید آینده را دگرگون کنید و ایده ها و آرمان ها را عملی کنید
آیت الله میرعمادی نقش دانشجویان در تحول جامعه را از دیگر علل اهمیت روز دانشجو دانست و افزود: دانشجویان عامل تحول جهانی، تحول معرفتی و علمی هستند. شما دانشجویان می توانید آینده را دگرگون کنید و ایده ها و آرمان ها را عملی کنید.
وی با اشاره به اینکه شما دانشجویان می توانید تحول سیاسی ایجاد کنید و آنچه نابه سامانی سیاسی که امروز می بینید را اصلاح کنید، شما دانشجویان می توانید تحول اجتماعی و فرهنگی ایجاد کنید، ادامه داد: دانشجو به عنوان قشر نخبه و تحصیلکرده جامعه در فرهنگ و سبک زندگی مردم و نوع تعاملات می تواند نقش آفرینی داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه در تحول اقتصادی جامعه جز قشر تحصیلکرده و دانشگاهی چه کسی می تواند تحول آفرین باشد؟ تصریح کرد: دانشگاه مبدا تحولات است و تحول آفرینی کار استاد و دانشجو است.
آیت الله میرعمادی در ادامه سخنان خود سوالات مطرح شده از سوی دانشجویان را در قالب بخش هایی مجزا پاسخگو بود که در زیر مشروح این پاسخ ها را می خوانید.
ارتباط با بدنه نیروهای انقلابی و مردمی بودن
همچنان که شما از ما دعوت می کنید، ما هم از شما دعوت می کنیم ۳ روز با من باشید بعد از ۳ روز اگر بازهم این انتظار را داشتید با جان و دل پذیرا هستم. نمونه اقدامات را عرض می کنم، شما ارتباط مردمی را چه می دانید؟ آیا غیر از این است که با اقشار گوناگون ارتباط داشته باشیم، در دفتر ما به روی همه باز است، از صبح تنها دو ساعت به کلاس درس می روم و در بقیه روز در دفتر ما باز است. در نماز جمعه آخرین نفری هستم که از مصلی خارج می شوم تا دوستان صحبت هایی که دارند را مطرح کنند، در جاهای دیگر نرده گذاشتند و برداشتند، آیا در مصلای ما نرده ای وجود داشت؟
امروز صحبت از شما دانشجویان است، روز جمعه هم از مطالب مرتبط به دانشجویان صحبت می شود، شنبه با دانشجویان در شهرستان الیگودرز دیدار داریم و یکشنبه در دانشگاه فرهنگیان حضور می یابم. آیا کافی نیست؟ این تنها در یک برهه و زمان است.
شما نیروهای انقلابی همیشه در دفتر ما حضور دارید، نام ببرید یک نیروی انقلابی را که ارتباطی با دفتر ما نداشته باشد، بسیج، سپاه و همه نهادهای انقلابی را ارتباط داریم، ممکن است با بعضی حزب ها کمتر ارتباط داشته باشیم چون من حزبی نیستم و خیلی حزبی فکر نمی کنم.
هیچ نامه ای به دفتر ما نمی رسد مگر آنکه همان روز یا روز بعد پاسخ داده شود، در روزهای اخیر با اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی جلسه ای داشتیم، آمدند و بدون محدودیت حرف های خود را زدند. به هر روی اگر ضعف و اشکالی هم باشد حاضرم جبران کنم.
توپ و تشر زدن به مسئولان
این موضوع از نگاه شما خواسته به حقی است. روش ما نقد منصفانه و تایید مسئولانه است. آیا ما باید همیشه نماز جمعه را تبدیل به محل تنش کنیم؟ همیشه خطبه ها را تبدیل به آبروبری و به چالش کشیدن کنیم؟ آیا راه دیگری برای تذکر به مسئولان نیست؟ آیا باید فقط دلخوشی ما به این باشد که در تریبون حرف ها گفته شد؟
همین امروز مسئولی را آوردم و تذکر دادم و او با جان و دل پذیرفت. برخی مسائل را تلفنی می گوییم و حل می شود؛ جلسات شورای اداری و شورای فرهنگی برای همین مسائل است. بنابراین مهم این است در برابر فساد، ضعف و نقاطی که انحراف است ساکت نباشیم و بیان کنیم؛ اما اینکه هر چیزی را به خطبه های نماز جمعه بکشیم صلاح نیست. ما باید به دنبال خیرخواهی و دلسوزی باشیم. آیا یک مدیر احساس کند انتقادی از روی دلسوزی و خیرخواهی است بهتر است یا احساس کند می خواهم او را بکوبم؟
اگر یک مدیری خودکامه و جری شد و به نصیحت ها گوش نداد باید در ملاء عام بیان شود. امروز به معاون استاندار تذکری دادم، گرچه ابتدا توجیح کرد اما سرانجام حرف من را تایید کرد و قول داد به نتیجه برساند. مهم این است که بتوانیم جلوی ناهنجاری ها را بگیریم؛ امر به معروف و نهی از منکر مراحلی دارد، برخی چیزها را از طریق صحبت تلفنی، برخی از طریق جلسات و در شورای اداری حل می شود و ممکن است برخی چیزها نیز به خطبه های نماز جمعه کشیده شود.
از سوی دیگر انتقاد باید کارشناسی شده باشد؛ برخی مدیران تلاش می کنند و باید ایجاد انگیزه شود و انگیزه خدمت را در آنان بالا ببریم. اینکه انتظار داشته باشید همه چیز در نماز جمعه حل شود انتظاری است که به نماز جمعه آسیب می رساند.
حدود اختیارات ائمه جمعه
امام جمعه پدر معنوی جامعه است. سلاح امام جمعه خیرخواهی و اخلاق و دلسوزی است. سلاح امام جمعه آیات قرآن، احادیث و نصیحت و موعظه است. موضع گیری ائمه جمعه متفاوت است، برخی بزرگان در جایگاهی قرار دارند که باید در سطح کلان انتقاد کنند.
عملکرد ضعیف مدیران دستگاه های فرهنگی
این حرف درستی است و اشکالاتی که از سوی دانشجویان مطرح شد درست است. من هم به عملکرد مدیران دستگاه های فرهنگی نقد دارم.
اینکه گفته می شود برخی مدیران اصول و مبانی صحیحی ندارند نیز درست است. جهت گیری کارشان باید درست شود و ضعف عملکرد خود را باید جبران کنند.
مجمع مشورتی جوانان دفتر نماینده ولی فقیه
این مجمع آتش به اختیار هستند. خودشان کار می کنند و گاهی ما نیز به آن ها مشورت می دهیم. همه شما دانشجویان نیز می توانید عضو این مجمع باشید و به ما ایده بدهید. مجمع مشورتی جوانان تشکیلات اسمی و تشریفاتی نیست، نه پولی دارند و نه کارمند هستند؛ مثل شما جوانان آتش به اختیار فعالیت می کنند.
انتظارات از دانشجویان
امروز ما دانشجویانی می خواهیم در تراز انقلاب اسلامی ایران. این دانشجویان باید ویژگی هایی داشته باشند. دانشجوی تراز در حوزه دینی باید فردی مومن، انقلابی، باتقوا، با اندیشه، انگیزه و عمل ولایی و الهی باشد.
دانشجوی تراز در حوزه علم باید کوشا، خلاق، صاحب ایده و تولید کننده علم باشد. در حوزه سیاست دانشجوی تراز باید با بصیرت، استکبار ستیز، مطالبه گر و دارای مبانی سیاسی اسلامی باشد. شاخصه اصلی دانشجو استکبار ستیزی است که سابقه ۶۵ ساله دارد. سیاست شما دانشجویان نباید سیاست غربی باشد، دچار سیاست زدگی نشوید. دانشجوی تراز باید در حوزه اجتماع اخلاق مدار، خدمت گذار و همراه با مردم باشد. دانشجوی تراز در حوزه عمل باید انقلابی، اهل مقاومت و ایستادگی و خستگی ناپذیر و خودباور باشد.
رویش نسل جوان ما بعد از انقلاب بسیار چشمگیر بوده است. خلاقیت و ابتکار دانشجویان ما واقعا چشمگیر بوده است. جای تشکر دارد و از تشکل ها انتظار می رود ایجاد انگیزه کنند و جذب حداکثری داشته باشند. تشکل های دانشجویی باید مدافع آرمان ها و ارزش ها باشند.