خبرگرازی مهر - گروه استان ها: عدم خرید محصولات واحدهای تولید کننده تجهیزات پزشکی لرستان توسط دانشگاه علوم پزشکی این استان از مباحث مطرح شده در جلسه ستاد تنظیم بازار لرستان بود تا خرید سنتی دستگاه ذی ربط و نبود سیستم الکترونیکی برای ایجاد رقابت سالم در این حوزه، کمر تولیدکنندگان این استان را خم کند و بازار تجهیزات پزشکی تولید شده در لرستان را از رونق بیندازد.
بهزاد منصوری مدیرکل اقتصادی استانداری لرستان ظهر پنج شنبه در ستاد تنظیم بازار لرستان در سخنانی با بیان اینکه با توجه به بازدیدها و گزارش های دریافت شده، تعدادی از واحدهای تولید کننده سطح استان به خصوص در زمینه تجهیزات و کالاهای پزشکی به لحاظ قیمت و رقابت توانایی حضور در بازارهای استان و کشور را دارند، اظهار داشت: در بازدید میدانی که با حضور معاون استاندار داشتیم مجموعه ظرفیتی که باید از طریق دانشگاه علوم پزشکی در ارتباط با خرید از این واحدها و تجهیزات داخل استان باید وجود داشته باشد، مورد بررسی قرار گرفت.
وی، بیان داشت: در این رابطه تعدادی از تولید کنندگان تجهیزات پزشکی در ستاد تتظیم بازار استان حضور یافته اند تا گزارشی در این رابطه ارائه دهند.
از شرایط ناسالمی که علوم پزشکی ایجاد کرده مینالیم
ضیایی یکی از تولید کنندگان تجهیزات و کالاهای پزشکی در لرستان با اشاره به اینکه واحدهایی که در این حوزه کار می کنند با حداقل ظرفیت خود فعالیت دارند و برخی نیز تعطیل شده اند، اظهار داشت: حال من به عنوان یک تولید کننده در استان خوب نیست، چرا که بخش خصوصی به جای اینکه انرژی خود را روی کارهایی بگذارد که موجب توسعه مجموعه اش شود، باید درگیر مجادله با بخش حاکمیتی باشد و این در حالیست که وظیفه ذاتی آن حمایت از بخش خصوصی است.
تحریمهای خارجی و مشکلات داخلی کمر تولید کننده را خم کرده است وی با بیان اینکه تحریم های خارجی مشکلات داخلی کمر تولید کننده را خم کرده است، افزود: واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی شماره دو خرم آباد یک به یک در حالی تعطیلی بوده و یا با ظرفیت بسیار پایینی فعال هستند.
این تولید کننده تجهیزات و کالاهای پزشکی با تاکید بر اینکه بخش زیادی از این واحدها به سمت اداره کار برای گرفتن بیمه بیکاری گسیل شده اند، گفت: متاسفانه در استعلامی که از سامانه گرفته ایم، خریدهای دستگاه های ذی ربط از دیگر استان ها و تولید کنندگان انجام می گیرد.
ضیایی، بیان داشت: ما از شرایط ناسالمی که بر دانشگاه علوم پزشکی لرستان در زمینه خرید تجهیزات پزشکی وجود دارد می نالیم.
کارشناس علوم پزشکی لرستان: کمبود اعتبار و بدهی داریم
مدهونی کارشناس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز در این جلسه در سخنانی با بیان اینکه توسعه استان دغدغه همه ما است، اظهار داشت: ما حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار قلم تجهیزات را از تولید کنندگان تجهیزات پزشکی خریداری می کنیم.
وی با بیان اینکه برخی اقلام جزو هتلینگ بیمارستان محسوب می شوند و ما بابت آن از بیمار هزینه ای دریافت نمی کنیم و جزو خدماتی بوده که بیمارستان ارائه می دهد، گفت: ما برخی خریدهای خود را از تولید کنندگان داخلی انجام می دهیم، به طوری که از یکی از تولید کنندگان استان طی امسال ۲۷۶ میلیون تومان خرید داشته ایم.
البسه و لباس بیمارستانی را به طور کامل از داخل استان خریداری میکنیم کارشناس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه همچنین البسه بیمارستانی را ما به طور کامل از داخل استان خریداری می کنیم، افزود: تنها یک بار سال گذشته از خارج از استان خرید کردیم و دلیل این امر نیز این بود که تولید کنندگان با هم اعتصاب کردند و اعلام کردند که قیمت را بالا ببرید، در غیر اینصورت ما به شما جنس نمی دهیم.
مدهونی همچنین با تاکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی دستگاهی بوده که در هر شرایطی باید خدمت ارائه بدهد و نمی تواند توقف خدمت داشته باشد، گفت: در این راستا باید جنبه های مختلفی را در نظر بگیرد که در خدمت رسانی دچار ایراد نشود.
وی با بیان اینکه دستور العملی به منظور صرفه جویی و مدیریت منابع به دانشگاه علوم پزشکی ابلاغ شده چرا که ما کمبود اعتبار داریم، بدهی ما خیلی زیاد است و بیمه ها پول دانشگاه را پرداخت نمی کنند، افزود: در این راستا برای بیمارستان و اتاق عمل های خودمان لباس و «گان» پارچه ای تهیه کرده ایم که بعد از هر بار استفاده، آنها را شستشو می دهیم، استریل می کنیم و دوباره استفاده می کنیم.
معاون علوم پزشکی لرستان: شرکتهای استانی در بازاریابی ضعیف هستند
کارشناس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، بیان داشت: این امر موجب شده که خرید از تولید کنندگان تجهیزات و کالاهای پزشکی استان کم باشد، ما دیگر لباس و «گان» یک بار مصرف استفاده نمی کنیم.
مدهونی در ادامه با بیان اینکه برخی از کالاها و تجهیزات پزشکی در استان نسبت به شرکت های دیگر گران تر به فروش می رسد، گفت: وقتی شرکت دیگری جنس را ارزان تر به ما می فروشد ما هم از آن خرید می کنیم.
اگر قیمت شرکتهای استانی نسبت به سایر شرکت ها بالاتر باشد ما نمی توانیم خریدی از آنها داشته باشیم. سپهوند معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز در این جلسه با بیان اینکه سال ۹۵ در شهرک صنعتی شماره دو جلسه ای با حضور استاندار تشکیل شد، اظهار داشت: ما پیشنهاد دادیم خرید از تولید کنندگان داخل در اولویت قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیز به مراکز درمانی و بیمارستانی ابلاغ کردند که در صورت رعایت کیفیت و قیمت، شرکت های تولید کننده داخل در اولویت خرید تجهیزات قرار گیرند، گفت: اما تولید کنندگان در بازار یابی ضعیف عمل می کنند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید بر اینکه به طور حتم سامانه الکترونیکی را در زمینه خرید تجهیزات پزشکی در استان ایجاد خواهیم کرد، افزود: تولید کنندگان نیز باید بتوانند بازاریابی کنند و کالای خود را خوب ارائه داده و معرفی کنند، همچنین اگر قیمت شرکت های استانی نسبت به سایر شرکت ها بالاتر باشد ما نمی توانیم خریدی از آنها داشته باشیم.
ضربالاجل معاون استاندار به علوم پزشکی لرستان
گودرز امیری معاون اقتصادی استاندار لرستان در این رابطه با بیان اینکه بر اساس قانون، نهادهای خریدار به ویژه دستگاه های دولتی مکلف هستند که محصولاتی را که نیاز دارند از طریق سیستم الکترونیکی آگهی کنند، گفت: همچنین با یک رقابت آزاد افرادی که محصول را عرضه می کنند در مناقصه و یا مزایده شرکت کنند و محصول خود را عرضه کنند.
در سیستم دانشگاه علوم پزشکی لرستان هنوز خرید محصولات و کالا به صورت سنتی انجام میشود وی، بیان داشت: اشکالی که در سیستم دانشگاه علوم پزشکی لرستان وجود دارد این بوده که هنوز خرید محصولات و کالا را به صورت سنتی انجام می دهد، هنوز مناقصه را به صورت دستی برگزار می کند و استعلام را به صورت دستی ارائه می دهد.
معاون اقتصادی استاندار لرستان با بیان اینکه از روز شنبه باید همه آگهی های خرید دانشگاه علوم پزشکی از طریق سیستم الکترونیکی صورت گیرد، گفت: این سیستم نیز باید به گونه ای باشد که دسترسی آن برای همه تولید کنندگان داخل کشور امکان پذیر باشد.
وقتی کارپرداز دانشگاه، علوم پزشکی را دور میزند!
امیری، ادامه داد: همچنین سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در زمینه اینکه چرا دانشگاه علوم پزشکی چرا تا کنون این قانون را اجرا نکرده است ورود پیدا کند، موضوع را بررسی کرده، برخورد قانونی داشته باشد و نتیجه را نیز به استانداری اعلام کند.
وی در ادامه با بیان اینکه یک سری محصولات را وزارت بهداشت در این زمینه تعیین کرده است، قیمت آنها را نیز مشخص کرده است، تولید کنندگان را نیز معرفی می کند، گفت: همچنین علوم پزشکی مکلف است روی تولید کنندگان آرایشی، بهداشتی، لوازم پزشکی و دارویی نظارت کند و اگر جایی خلاف استاندارد های لازم تولیدی صورت می گیرد برخورد صورت گیرد و نتیجه آن نیز به مسئولان ارشد استان اعلام شود.
معاون اقتصادی استاندار لرستان با بیان اینکه تولید کنندگانی در استان داریم که می توان از ظرفیت آنها استفاده کرد، افزود: اما کارپرداز، شما را دور می زند، با یک استعلام دستی به مشهد می رود و جنس را آنجا می خرد، این در حالیست که اگر سیستم الکترونیکی باشد همه می توانند از این ظرفیت استفاده کنند و کالای خود را معرفی کنند.
امیری، بیان داشت: کیفیت بهتر، قیمت ارزان تر و تعامل بیشتر مدنظر قرار گیرد و در این راستا اولویت با تولید کننده استان باشد، اما اینکه الزام کنیم که حتما دستگاه ها خریدهای خود را از تولید کنندگان استانی داشته باشند امکان پذیر نیست.