به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد جواد خشنود پیش از ظهر شنبه در نشست خبری آخرین وضعیت کشفیات و کمبودهای دارو افزود: معاونت غذا و دارو دارای چند مدیریت است که مدیریت دارو وظیفه نظارت و تامین دارو، معاونت غذا وظیفه نظارت و مراکز تهیه و توزیع را دارد و مدیریت های دیگر را شامل می شود.
وی ادامه داد: شیراز دارای ۷۰۰ داروخانه است که ۶۰۲ داروخانه خصوصی است و بازرسی ها از تمامی داروخانه ها و شرکت های دارویی انجام می شود.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: بازرسی ها به ۲ نوع محسوس و نا محسوس انجام می شود که فرم های مخصوص پر می شود.
خشنود افزود: بر اساس دستورالعمل بازرسی های ماهی ۱ مرتبه از داروخانه انجام می شود و بازرسی سرزده بر اساس شکایات است.
وی تاکید کرد: طی ۹ ماه گذشته ۵۳۸۱ مورد بازدید از داروخانه های بخش خصوصی بوده است که در بخش دولتی نیز فرد ناظر در محل حضور دارد هرچند که بازدید سرزده داشتیم.
خشنود ادامه داد: ۱۳۷ بازدید از شرکت ها بوده است که از این بازدید های انجام شده در داروخانه ها ۳۲۴ مورد عدم حضور مسئول فنی بوده که ۱۶۴ مورد نسخه پیچی انجام شده که تخلف شدید است و ۱۶۷ مورد مسئول فنی حضور داشته اما نظارت نداشته و ۹ مورد نیز داروی خارج از فهرست رسمی به فروش رسیده و در کل ۸۸ مورد گران فروشی داشتیم.
وی افزود: ۳۲۳ مورد اخطار کتبی و از کل این موارد ۶ مورد طی ۸ ماه به کمیسیون ماده ۱۱ انجام شده است.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی تصریح کرد: نیمه ۹۴ تا ۹۵ کشفیات مکمل های لاغری و بدن سازی ۳۸ درصد، ترکیبات جنسی ۱۷.۵ درصد، مخدر ۲۱ درصد، متفرقه ۷ درصد، مسکن ۲.۵ درصد و سقط جنین ۸ درصد شامل شده که بالغ ۵۳ میلیارد ریال بوده است.
خشنود ادامه داد: ۶ ماه اول سال گذشته حدود ۳ میلیارد تومان و ۶ ماه دوم سال گذشته تاکنون بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان است.
وی در خصوص نوع داروهای امحاء شده یادآور شد: مکمل های بدن سازی ۵۰ درصد، سقط جنین ۲ درصد، هورمن ها ۷ درصد، داروی جنسی ۱۳ درصد و.. بود که حاصل ۷۲۳ مورد بازرسی بوده است.
در ادامه قائم مقام معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: مردم باید دارو را از داروخانه ها دریافت کنند زیرا نظارت بسیار جدی وجود دارد.
دکتر مهدی خسروی افزود: چرخه دیگر دارو توزیع غیر مجاز است که مردم نباید به این سمت حرکت کنند اما وظیفه چندین ارگان است که بازرسی این موارد انجام شود که خیابان انوری از گذشته مرکزی برای فروش غیر قانونی بوده است.
وی یادآور شد: با همکاری مراجع قضایی بیش از ۴۰ مغازه پلمپ شده اما برخی متفرقه در جاهای دیگر فعالیت دارند و در شهر صدرا انوری ۲ در حال شکل گیری بود که به سرعت ورود کردیم.
قائم مقام معاونت غذا و دارو یادآور شد: داروهایی که به طور غیر مجاز فروخته می شود، خاص و نایاب نیست بلکه در داروخانه های رسمی وجود دارد اما درخواست های نامتعارف باعث راه اندازی این مراکز است.
خسروی یادآور شد: هیچ دارویی در دنیا نداریم که طی یک هفته لاغر و یا چاق شود مگر اینکه از داروهای مخدر استفاده شده باشد که باعث از بین رفتن کبد و کلیه می شود.
در ادامه معاون غذا و داروی دانشگاه در خصوص وضعیت انبارها نیز گفت: داروخانه اجباری بر داشتن انبار ندارد اما اگر داشته باشد خارج از داروخانه باید اعلام کند.
خشنود تاکید کرد: دارو بر اساس درخواست توزیع می شود ولی در برخی مواقع برخی داروها دچار مشکل می شوند که آنها بر اساس کلیدتوزیع پخش می شود.
وی ادامه داد: در توزیع داروهای اساسی در حال حاضر هیچ مشکلی نداریم و داروخانه های بیمارستان بر اساس نیاز توزیع می شود.
معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: مشکل تامین دارو نداریم اما داروهای هموفیلی در همه جا توزیع نمی شود زیرا مرکز آنها مشخص است کمبود داروی پیوند نداریم داروهای ام اس هم نوع ایرانی و خارجی وجود دارد اما مشکل هزینه دارند زیرا نوع خارجی را بیمه ها قبول ندارند.
خشنود ادامه داد: داروی متابولیک نیز بر اساس اسم توزیع می شود و داروی خوراکی بیماران تالاسمی وجود دارد و داروی تزریقی نیز ایرانی و خارجی وجود دارد اما بازهم نرخ داروی خارجی مطرح است که تا این لحظه بیمه ها قبول نمی کنند.
وی ادامه داد: در بحث شیرخشک نیز مشکلی نداریم اما شیرخشک رژیمی متناسب و بنابه درخواست توزیع می شود.