قم - دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: شنیده‌ها حاکی از حذف تکلیف دانش آموزان در منزل است که اجرای این مسئله آسیب جدی به بدنه آموزش کشور می‌زند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری بعد از ظهر شنبه در دیدار انجمن فرهنگی ناشران آموزشی کشور اظهار کرد: توجه به فرهنگ در تمام جوامع یک اصل محسوب می‌شود و اگر به صورت جدی تأمل شود منشأ تمام مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی فرهنگ است.

وی با بیان اینکه فرهنگ در تمام جوامع نقش مؤثری دارد، تصریح کرد: هرچه فرهنگ جامعه تکامل بیشتری یافته باشد، تعامل مؤثرتری در زمینه‌های گوناگون سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بین مردم و مسئولین به وجود می‌آید.

امام جمعه قم با تأکید بر اینکه آموزش اصلی‌ترین پایه و اساس هر کشوری محسوب می‌شود، عنوان کرد: در قرآن نیز بر ضرورت تعلیم و تربیت توصیه شده است به همین دلیل باید تعلیم را از دوران کودکی آغاز کرد.

وی با اشاره به سه بستر مهم در زمینه آموزش گفت: استاد، شاگرد و متن آموزشی سه بستر مهم آموزش هستند که اگر هریک ضعیف و یا کمرنگ باشد این مقوله به صورت مطلوب محقق نمی‌شود.

وجه اشتراک آموزش و پرورش و حوزه علمیه

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به وجه اشتراک کار آموزش و پرورش و حوزه علمیه تأکید کرد: هر دو به تربیت و تعلیم می‌پردازند و تلاش می‌کنند بتوانند به بهترین شکل ممکن روی جامعه و مردم آن تأثیر بگذارند.

وی با اشاره به اینکه کتاب‌های درسی نه تنها در مدرسه بلکه در خانه نیز همراه دانش آموز است و به آن رجوع مستقیم دارد، گفت: در این راستا تدوین کتبی که علم آموزی را برای دانش آموزان آسان‌تر می‌کند در توسعه آموزش بسیار تأثیرگذار است.

معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم کار کسانی که در تدوین کتب کمک آموزشی نقش دارند را بسیار ارزشمند و حساس دانست و بیان کرد: این اقدام در کنار توسعه فرهنگ آموزش اشتغالزایی و درآمدزایی را به دنبال دارد و کسانی که فایل‌های پی دی اف این متون را به صورت رایگان در فضای مجازی ارائه می‌دهند مسئول هستند، زیرا این اقدام آنان نوعی قلم شکستن محسوب می‌شود.

وجود افراط و تفریط در بدنه آموزشی کشور

وی گفت: در جامعه آموزشی کشور افراط و تفریط گریبان‌گیر شده است به گونه‌ای که در برخی مدارس چوب و فلک در کار است و دانش آموز را از تحصیل و آموزش فراری می‌دهد که این اقدام آنان افراط محسوب می‌شود و در برخی مدارس نیز از ارائه تکلیف به دانش آموزان خودداری می‌شود که نوعی تفریط است.

آیت الله حسینی بوشهری با تأکید بر اینکه حذف تکلیف منزل دانش آموزان می‌تواند آسیب جدی به بدنه آموزش وارد کند، تصریح کرد: آموزش صحیح در گرو تمرین است و اگر این تمرین حذف شود نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که به هدف مطلوب رسیده‌ایم.