مدیر فرهنگی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها گفت: کیفی‌ترین نمازهای جماعت در حال حاضر در دانشگاه‌ها اتفاق می‌افتد و در برخی از دانشگاه‌ها نوبت دوم نماز جماعت برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نشست مسؤولان دبیرخانه ستاد اقامه نماز در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در محل صندوق رفاه دانشجویان با حضور حجه الاسلام سعید کرمی مدیر فرهنگی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها و حجه الاسلام افشاری مسؤول مرکز اقامه نماز نهاد ولی فقیه در دانشگاه‌ها برگزار شد.

مدیر فرهنگی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها با ابراز خرسندی از وضعیت اقامه نماز در دانشگاه‌های علوم پزشکی نسبت به دستگاه‌های دیگر گفت: در مراکز مختلف تحت پوشش این وزارت بهداشت اعم از خوابگاه‌ها، مساجد و مراکز بهداشتی بیشترین میزان اقامه نماز را شاهد هستیم.

وی با اشاره به فرموده حضرت امام خمینی (ره) در خصوص دانشگاه گفت: دانشگاه مبدا همه تحولات و مرکز ثقل برنامه‌های ما است و اگر قرار است جامعه‌ای متعالی داشته باشیم لازمه آن سرمایه گذاری در آموزش عالی است.

کرمی گفت: امروزه با نسلی کار می‌کنیم که قرار است نبض پیشرفت کشور را در دست داشته باشند و عنان کار را در دست بگیرند و انقلابی که امروز به این تراز از پیشرفت و تعالی رسیده است باید توسط این نسل تثبیت شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر عاملی اثر گذارتر از نماز نمی‌توانیم پیدا کنیم و نماز است که نقطه آغاز حرکت است. در حدیث داریم که اگر دیدید فردی به حضور در مسجد عادت دارد به ایمانش شهادت دهید و اگر کسی به مسجد توجه ندارد حتی اگر برادر شما بود بگویید که من او را نمی‌شناسم.

مدیر فرهنگی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها با بیان اینکه در این مسیر هیچ کاری والاتر از کیفی کردن نماز نیست گفت: یکی از ویژگی های اقامه نماز در دانشگاه‌های علوم پزشکی این است که کار مختص به نماز خواندن نیست و امام جماعت ساعت‌ها می‌ایستد با دانشجویان تعامل جدی دارد. شکستن گارد بین دانشجویان و امام جماعات می‌تواند در جذب آنها بسیار موثر باشد. کیفی‌ترین نمازهای جماعت در حال حاضر در دانشگاه‌ها اتفاق می‌افتد و در برخی از دانشگاه‌ها نوبت دوم نماز جماعت برگزار می‌شود.

کرمی ادامه داد: در تعامل با این نسل نمی‌توانیم مدل‌های سنتی خود را به کار گیریم. در سطح ائمه جماعات نیازمند تحول هستیم. هر چند که فنی‌ترین و با سوادترین ائمه جماعات را در سطح دانشگاه‌ها داریم اما باید آموزش‌های همه جانبه را به کار گیریم. اگر دانشجو احساس کند که با امام جماعت نمی‌تواند ارتباط برقرار کند ما به هدف نمی‌رسیم و در زمینه آموزش‌ها باید حداکثر توانمان را به کار گیریم.

وی گفت: تعداد نمازهای جماعتی که در وزارت بهداشت برگزار می‌شود چند برابر دستگاه‌های دیگر است و کار شما از دستگاه‌های دیگر بسیار سنگین‌تر است. طبیعتا اشراف شما هم بیشتر است و لازم است ما به دید یک اتاق فکر به این جمع نگاه کنیم.

مدیر فرهنگی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها اظهار داشت: در تلاشیم به موضوع اقامه نماز به عنوان یک برنامه راهبردی نگاه کنیم و خاطره انگیز ترین تجربه یک دانشجو باید از حضور او در نماز جماعت باشد. بعضی وقتها به خاطر غفلت گرفتار اختلافات پیش پا افتاده شده و از رسالت اصلی غافل می‌شویم در حالی‌که دشمن با استفاده از تمام ابزارها در حال تلاش است.

وی با اشاره به لزوم مستند سازی و گزارش دهی گفت: لازم است در حوزه اقامه نماز آسیب‌ها را پیدا کنیم و منتظر ایده‌های شما هستیم و هر چه فضای معنویت بیشتر باشد دردهای ما کمتر است.

کرمی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: طبق مطالعات عمیق، ثابت شده است که مومنین شادترین افراد هستند و نشاط اجتماعی در آنها بیشتر است.

در ادامه جلسه حجه الاسلام افشاری مسؤول مرکز اقامه نماز نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها گفت: در بین همه کارهایی که دستگاه‌ها ارائه کردند، کارهای فاخری وجود داشت که قابل ارائه هست و ما نیاز به رصد تجربیات و ایده‌های خلاقی داریم که در اجلاس نماز مطرح شود. همچنین لازم است بانک ایده‌های نماز در وزارت بهداشت تشکیل شود و به صورت پک کامل به سراسر کشور ارسال شود.

در ادامه جلسه حاضرین سوالات و پیشنهادات خود را در خصوص نحوه انجام مکاتبات اداری و نحوه تعامل نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی در خصوص اقامه نماز، نحوه گزارش دهی به ستاد و اجرای بخشنامه‌ها، چارت تشکیلاتی ستاد اقامه نماز در دانشگاه‌ها، نحوه اختصاص امتیاز برای کارکنان و اساتید فعال در حوزه نماز مطرح کردند.

همچنین امکان به کارگیری مبلغان خانم در خوابگاه‌های خواهران برای اقامه نماز جماعت، آموزش‌های مجازی در خصوص نماز، برگزاری دوره‌های آموزشی ضمن خدمت در این حوزه، لزوم آموزش مهارت‌های ارتباطی برای ائمه جماعات برای برخورد و تعامل بهتر با دانشجویان، لزوم جابه جایی دوره‌ای ائمه جماعات در قسمت‌های مختلف دانشگاه و استفاده از ائمه جماعات مطرح در سطح شهر و یکسان سازی حق الزحمه ائمه جماعات در این جلسه مطرح شد.

حاضرین در خصوص نحوه اخذ مجوزهای آموزشی، ساعات آموزشی، نحوه تعامل دانشگاه‌های علوم پزشکی با ستاد اقامه نماز کشور و ستادهای اقامه نماز استانی نحوه امتیاز دهی برای ایجاد نماز خانه و مسجد در شبکه بهداشت و درمان و بهسازی آنها تجلیل از دانشگاه‌ها و واحدهای تابعه، انتخاب دانشگاه برتر در اقامه نماز، ممانعت از تداخل برنامه ها با وقت نماز، تداخل رسیدگی به امور بیماران و ارباب رجوع با وقت نماز همچنین نحوه تخصیص بودجه به برنامه‌های نماز در دانشگاه‌ها به بحث و تبادل نظر پرداختند.