معاون اول رئیس جمهور گفت: باید بازارهای خارجی متناسب با شرکت های دانش بنیان را شکل دهیم که بتوانیم محصولات این شرکت ها را در خارج از کشور ارائه کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگیری صبح امروز در مراسم جشنواره تجلیل از پژوهشگران برتر کشور در سالن اجلاس سران گفت: باید با شتاب بسیار زیادی به موضوع صادرات محصولات شرکت های دانش بنیان توجه کنیم تا بتوانیم جایگزینی برای نفت پیدا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: حمایت از پارک های علم و فناوری اولویت دولت است و در بودجه ۹۸ و بودجه کلی کشور این موضوع قابل مشاهده است.

جهانگیری ادامه داد: وزارت صنعت و معاون علمی باید از شرکت های دانش بنیانی که در نمایشگاه های بین المللی حضور می یابد حمایت کنند تا بتوانیم با شتاب بیشتری در حوزه صادرات محصولات دانش بنیان حرکت کنیم.

وی اظهار داشت: باید بازارهای خارجی متناسب با شرکت های دانش بنیان را شکل دهیم که بتوانیم محصولات این شرکت ها را در خارج از کشور ارائه کنیم.

جهانگیری ادامه داد: قاضی زاده هاشمی وزیر شجاعی است و حرف هایش را با آرامش می زند.

وی گفت: منصور غلامی وزیر دلسوز، کم حرف و پرکاری است که به واسطه حضورش در آموزش عالی دانشگاه ها به آرامشی رسیده اند که در گذشته شاهد آن نبوده اند.

معاون اول رئیس جمهور افزود: در حال حاضر نشاط، فعالیت های سیاسی، علمی و آموزشی در دانشگاه ها وجود دارد و از همه دستگاه ها انتظار می رود که وزیر علوم را مورد حمایت قرار دهند که بتوانند کار خود را انجام دهد.

جهانگیری با بیان اینکه علم اساس توسعه پایدار است، گفت: بدون نگاه به توسعه  علمی و فناوری نمی توان در کشور به دنبال توسعه بود.

وی خاطرنشان کرد: برخی ها می گویند زمانی که ما مشکل داریم و مردم در مسائل اولیه خود با مشکلاتی مواجه هستند چرا باید از توسعه علمی سخن به میان آورد اما این موضوع اثبات شده است که توسعه علمی برای روزهای سخت، تنگناها و شرایط سخت است.

معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که در کشور وجود دارد باید بیش از گذشته به موضوع علم و فناوری و توسعه آن توجه کنیم.

جهانگیری خاطرنشان کرد: باید توسعه علمی و توجه به فناوری های روز و کاربردی اولویت فعالیت ها قرار گیرد. چرا که شرایط اقتصادی امروز کشور ایجاب می کند که به دنبال فرصت ها و ظرفیت های جدید برای توسعه باشیم.

وی ادامه داد: در شرایطی که به دلیل تحریم های ظالمانه آمریکا بخش هایی از اقتصاد کشور هدف گذاری شده و برنامه داشتند که اقتصاد کشور را فروپاشی کنند و مردم را به سمت اعتراض سوق دهند باید فعالیت کنیم که توسعه کشور بر اساس علم و فناوری باشد تا بتوانیم در این شرایط به خوبی حرکت کنیم.

معاون اول رئیس جمهور افزود: برای اینکه بتوانیم روی پای خود بایستیم و توسعه را از درون خود ایجاد کنیم باید به دنبال اقتصاد مقاومتی باشیم که اصل دستیابی به این اقتصاد، اقتصاد دانش بنیان خواهد بود.

جهانگیری عنوان کرد: در واقع شاه بیت اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است.

وی اضافه کرد: ما به دنبال اقتصادی هستیم که منابع درآمدی از درون خود را ایجاد کنیم که این امر همان اقتصاد دانش بنیان به شمار می رود و با تحقق این امر می توانیم در مقابل فشارهای بیرونی مقاومت کنیم.

معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: باید برای دستیابی به اقتصاد دانش بنیان لازم است زنجیره دانش، فناوری و تجاری سازی فناوری را در کشور به طور کامل پیاده سازی کنیم که این موضوع از تعامل میان دانشگاه و صنعت شکل می گیرد.

جهانگیری با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان مهمترین اولویت کشور در شرایط فعلی به شمار می رود اظهار داشت: باید ارتقا پژوهشگران و ظرفیت دانشگاه ها را در راس کارها قرار دهیم.

وی  ادامه داد: با جلساتی که با روسای دانشگاه ها داشتیم مشکلات اقتصادی را با این افراد در میان گذاشتیم و برخی دانشگاه ها با برنامه دقیق برای رفع مشکلات اقتصادی کشور وارد عمل شدند.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: کارگروه هایی در دانشگاه ها شکل گرفت تا بر اساس آن مشکلات و مسائل کشور بررسی و راه حل هایی برای آنها ارائه شود.

جهانگیری خاطرنشان کرد: برای دستیابی به اقتصاد دانش بنیان باید کارآفرینی مورد حمایت قرار گیرد و گسترش دانشگاه ها متناسب با کارآفرینی موثر باشد تا بر اساس آن بتوانیم به نیازهای مردم و جامعه پاسخ دهیم.

وی  گفت: برای توسعه اقتصاد دانش بنیان و کارآفرینی دانش بنیان باید وزارتخانه ها، نیاز بازارهای شرکت های دانش بنیان را در دستور کار قرار دهند.

معاون اول رئیس جمهور اظهار  داشت: همچنین باید بستری فراهم شود که بازارهای خارجی برای شرکت های دانش بنیان شکل گیرد.

جهانگیری اضافه کرد: حمایت از مالکیت فکری و سازمان دهی ثبت اختراعات نیز باید جزو اولویت ها دستگاه ها قرار گیرد تا بتوانیم هر چه سریع تر به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم.