به گزارش خبرنگار مهر، فتحالله حقیقی ظهر سه شنبه در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان زنجان با بیان اینکه با تکیه بر کارهای پژوهشی میتوان از انجام کارهای موازی دست برداشت، افزود: متاسفانه مقوله پژوهش در برهه کنونی آنطور که باید جدی گرفته نشده و همین امر باعث شده است که طبق آمار کمتر از ۱۰ درصد از پژوهشهای دانشگاهی، کاربردی شود.
وی با تاکید بر اینکه پژوهش مقولهای نیست که بتوان آن را محدود به چند روز کرد و باید در همه ایام این مهم مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: امروزه از پژوهش و تحقیق به عنوان نماد توسعه جوامع یاد میشود و بیشک امر پژوهش در عرصههایی چون اقتصادی قادر است بهرهوری را ارتقا دهد، به همین خاطر وقتی از پژوهش صحبت به میان میآید، آن بخش از پژوهش است که خروجی موثری داشته باشد.
استاندار زنجان به رتبه اول ایران در منطقه و شانزدهم در دنیا از نظر پژوهشی اشاره کرد و گفت: جایگاه پژوهش در عرصه اقتصادی به قدری حائز اهمیت است که یکی از ارکان دوازدهگانه رقابت اقتصادی در جهان مبتنی بر امر پژوهش است و ۱۱ رکن دیگر نیز به انحای مختلف از پژهش تاثیر میپذیرد؛ چرا که هدف اصلی از این پژوهشها، تبدیل آن به ثروت است.
حقیقی با یادآوری اینکه متاسفانه در تبدیل پژوهش به ثروت نتوانستهایم به اندازهای که در خود پژوهش جایگاه داریم، موفق ظاهر شویم، تصریح کرد: این بدان معنی است که اگر همه این پژوهشها به ثروت تبدیل شده بود، بدون شک جایگاه بسیار مطلوبتری داشتیم، به همین خاطر در برهه کنونی پژوهشگران ما باید به سمتی حرکت کنند که پژوهشها به خلق ثروت منتج شود.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه ایجاد پارکهای فناوری، سیستمهای دانشبنیان و رشتههای بین رشتهای، از جمله اقدامات ارزشمندی است که تا به امروز در عرصه پژوهش محقق شده است، اظهار کرد: مهمترین نکتهای که امروز باید به آن توجه داشته باشیم، این است که با تکیه بر پژوهش میتوان از انجام کارهای موازی دست برداشت.
حقیقی با تاکید بر اینکه موازیکاری نتیجه انجام اقدامات شخصی بوده، از این رو باید به سمتی حرکت کنیم که این اقدامات بر اساس شاخصهای علمی انجام شده و ریسک تصمیمسازی را کاهش دهد، خاطرنشان کرد: وقتی برای انجام اموری به پژوهش روی میآوریم، این بدان معنی است که توانمندی و شرایط را برای انجام آن کار سنجیده و ریسک تصمیمسازی را کاهش دادهایم.