قم - سرپرست استانداری قم با بیان اینکه پژوهش‌ها در قم باید جنبه کاربردی پیدا کند و بر اساس نیاز استان باشد، گفت: بسیاری از پژوهش‌های استان در گوشه قفسه‌های کتاب مانده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدرضا هاشمی ظهر چهارشنبه در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان قم و بازدید از نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار استان قم که در دانشگاه قم برگزار شد با بیان اینکه الان دوره توجه و مهارت آموزی در سطح آموزشی کشور است گفت: علم زمانی ارزش پیدا می‌کند که با تجربه و عمل همراه باشد.

وی با تاکید بر اینکه کارهای پژوهشی باید بر اساس نیازهای استان طراحی شود اظهار کرد: سه حوزه مهم گردشگری، صنعت و کشاورزی باید در صدر فعالیت‌های پژوهشی مراکز آموزش عالی باشد.

۵۴ درصد سهم شغل قم گردشگری است

هاشمی با اعلام اینکه حوزه گردشگری ۵۴ درصد پتانسیل اشتغال زایی استان را تشکیل می‌دهد، گفت: حوزه صنعت با ۴۷ درصد و کشاورزی با ۳ درصد میزان رتبه‌های اشتغال زایی را شامل می‌شوند.

سرپرست استاندار قم بر لزوم توسعه اشتغال زایی در حوزه گردشگری قم تاکید کرد و گفت:  ۵۲ مرکز دانشگاهی و علمی و کاربردی و فنی و حرفه‌ای قم با ۷۴ هزار دانشجو باید نیازهای اصلی استان را تأمین کند.

وی با اشاره به وجهه بین المللی شهر قم افزود: شهر قم میزبان ۱۲۶ کشور مختلف در حوزه علم و پژوهش است و باید از این ظرفیت عظیم بهترین استفاده شود.

سهم مهم دانشگاه‌ها در کاهش آسیب‌های اجتماعی

هاشمی بر نقش دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در مدیریت و کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد و گفت: بیش از ۲۵ درصد از سهم کاهش انواع آسیب‌های اجتماعی شغل خوب است.

سرپرست استانداری قم با بیان اینکه ۳۰ دانشگاه در شهر قم فعالیت می‌کند، گفت: در این دانشگاه‌ها بیش از ۲۰۰ تشکل سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و... فعالیت می‌کند.

فناوری عامل کاربردی سازی پژوهش‌هاست

وی با بیان اینکه نیازهای اساسی استان در سطح بین المللی است، اظهار کرد: لازم است برای توسعه کارآفرینی و فرهنگ پژوهش کاربردی به آیین نامه ارتقای اساتید دانشگاهی در وزارت علوم توجه شود.

هاشمی در ادامه با تقدیر از برگزاری نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار استان قم گفت: خوشبختانه رویکرد کاربردی خوبی در این نمایشگاه ایجاد شده است و می‌تواند نیازهای استان را برطرف کند.

وی با بیان اینکه وجود جنبه فناورانه در پژوهش‌های کاربردی عامل اصلی رشد و توسعه اقتصاد دانش بنیان است گفت: محصولات و خدمات فناورانه اصلی‌ترین و عینی‌ترین روش کاربردی شدن دستاوردهای پژوهشی است.

شایان ذکر است در پایان این مراسم از ۳۴ پژوهشگر و فناور برتر در بخش‌های دانشگاهی، حوزوی، دانش آموزی، صنعتی و فناوری تجلیل به عمل آمد.