به گزارش خبرنگار مهر، فردین اخلاقیان بعد از ظهر چهارشنبه در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان کردستان که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، به رسالت کانون های علم و فناوری پارک ها و دانشگاه ها اشاره کرد و اظهارداشت: مهمترین رسالت این مراکز نگاه و نگرش دانش بنیان به چالش های پیش رو در جامعه برای ارتقای سطح رفاه مردم است.
وی افزود: اکثر چالش های اجتماعی همچون محیط زیست، اشتغال و اقتصاد چند وجهی هستند و در ارتباط با آنها چندین وزارتخانه و نهاد درگیر هستند که می توان با فعالیت های جنبی و انجام پژوهش های علمی راهکارهای موثری در بهبود وضعیت این چالش ها ارائه داد.
رئیس دانشگاه کردستان رسالت دیگر کانون های علم و فناوری را تبدیل علم به ثروت عنوان کرد و ادامه داد: اولین مرحله دستیابی به این چرخه آموزش و پژوهش است که در این راستا دانشگاه های ما با دارا بودن مقاطع مختلف تحصیلی و کسب رتبه های برتر پژوهشی در دنیا توانمند و خودکفا هستند و می توانند نقش موثری در جامعه ایفا کنند.
اخلاقیان با اشاره به اینکه قدم بعدی چرخه تبدیل علم به ثروت، تجاری سازی است، یادآورشد: باید سعی شود ایده های نوآورانه در کشور به کمک اکوسیستم نوآوری ایجاد و سپس به شرکت های کوچک و متوسط تبدیل شود تا ارزش آفرینی اتفاق بیافتد و با جذب سرمایه گذار در تجاری سازی آنها کمک کرد.
گفتنی است در پایان این مراسم تعدادی از پژوهشگران استان مطالبی را در ارتباط با حوزه پژوهش عنوان کردند و پس از آن نیز از پژوهشگران برتر استان با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.