زاهدان - استاندار سیستان و بلوچستان گفت: دولت باید به منطقه سیستان نگاه ویژه داشته باشد چرا که مردم سیستان پاسداری از مرزهای کشور را بر عهده دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، احمدعلی موهبتی در نشستی که امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی در زابل برگزار شد، اظهار داشت: دولت باید به منطقه سیستان نگاه ویژه داشته باشد چرا که مردم سیستان پاسداری از مرزهای کشور را بر عهده دارند و لازمه پاسداری از مرز تثبیت و نگه داشت جمعیت انسانی در این منطقه است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به سفر وزیر جهاد کشاورزی به سیستان، بیان کرد: امیدواریم امیدآفرینی به مردم سیستان از برنامه‌ها و اهداف این سفر باشد؛ چرا که با توجه به شرایط کنونی منطقه سیستان بعضی گفتمان‌ها امید را از مردم سلب می‌کنند.

وی تصریح کرد: برنامه‌های توسعه ای و پروژه‌های مربوط به وزارت جهاد کشاورزی از جمله آبرسانی با لوله و  مالچ‌پاشی در سیستان باید با سرعت بیشتری دنبال شود. یکی از این پروژه‌ها طرح بزرگ آبرسانی با لوله به ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان است که دولت تاکنون ۹۰۰ میلیون دلار در این بخش هزینه کرده و باید به بهره‌برداری مناسب برسد چرا که در حال حاضر عدم شفافیت نظام بهره‌برداری از آب موجب نارضایتی مردم شده است.

رئیس شورای حفاظت از منابع آب استان سیستان و بلوچستان همچنین خواستار برنامه‌ریزی دولت برای تغییر الگوی کشت و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری در این منطقه شد و در ادامه به مبحث شن‌های روان پرداخت و بیان داشت: البته کانون اصلی شن‌های روان در کشور افغانستان است و نیاز به فعال شدن دیپلماسی سیاسی دیگر دستگاه‌ها در کنار وزارتخانه جهاد کشاورزی است.

موهبتی تصریح کرد: توجه به دانش جدید نانو تکنولوژی و استفاده از ماده طبیعی کنترل ریزگردها که نمونه‌هایی از مطالعات تحقیقاتی این طرح در همین استان نیز به نتیجه رسیده؛ باید مورد توجه قرار گیرد.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: باید از همه ظرفیت‌های داخلی موجود خودمان استفاده کنیم؛ گروه‌های دانشگاهی و بخش خصوصی نیز که به این دانش دست یافته‌اند، مورد توجه قرار دهیم چرا که جزیره‌ای عمل کردن حتماً آسیب‌پذیر خواهد بود. باید مردم را به این باور برسانیم که در امور مربوط به خودشان مشارکت کنند؛ طرح‌های الگویی و تحرک بخشی که آغاز شود؛ مردم هم مشارکت می‌کنند.

وی تصریح کرد: اولویت در اجرای طرح‌های مالچ‌پاشی با نقاطی است که مردم در آن سکونت دارند؛ اما در عین حال حتماً باید به کانون اصلی ریزگردها که در کشور افغانستان است؛ نیز توجه داشته باشیم تا کنترل شود.

موهبتی گفت: مردم ما باید باور کنند که مسئولین آنان را فراموش نکرده‌اند و امیدوارم این سفر؛ آغاز حرکت امیدآفرین به مردم باشد و با بسیج همه نیروها در کنار مجموعه جهاد کشاورزی آرامش به منطقه سیستان برگردد.