گرگان- عضو هیئت علمی دانشگاه گلستان گفت: عمق لرزه خیزی گسل های گلستان به ۳۵ کیلومتر هم می رسد.

به گزارش خبرنگار مهر، مریم آق آتابای، بعدازظهر چهارشنبه در همایش مخاطرات طبیعی زلزله در گلستان که در سالن اجتماعات دانشگاه مائده گرگان برگزار شد، اظهار کرد: کشور ایران در کمربند زلزله خیز قرار گرفته است و لایه های بیرون سنگ کره زمین در حال حرکت هستند.

وی افزود: ایران حاصل صفحه عربی و اوراسیا بوده و عامل فشار سبب ایجاد چین و ساختارهایی در نقاط مختلف کشور شده است.

آق آتابای ادامه داد: گسل های ایران یا شمالی- جنوبی بوده که زلزله بم حاصل آن است و یا شمالی غربی به جنوبی شرقی است که زمین لرزه کرمانشاه را پدید آورده است.

وی بیان کرد: گلستان هم در منطقه بسیار فعال از نظر زمین ساختی قرار دارد که سه گسل بزرگ آن را در برگرفته است.

آق آتابای گفت: گسل البرز که در پایین در حال بالا آمدن است، گسل کپه داغ که در شمال شرق در حال بالا آمدن است و گسل خزر که در غرب در حال فرونشست است و همین سه زون زلزله خیزی گلستان را بالا می برد.

وی تصریح کرد: شواهد ساختاری ما شامل بلوک های سنگی، کج شدگی آبرفتی، پیوند کوه و دشت، ساخت های مثلثی شکل در اثر تقابل بین فعالیت گسل و فرسایش رودخانه ایجاد شده، نشان می دهد که گسل های گلستان به شدت فعال هستند.

آق آتابای اظهار کرد: گسل شمال البرز بسیار فعال است و همچنین گسل خزر دومین گسل پرخطر ایران بعد از گسل شمال تبریز بوده که توان زلزله خیزی بالایی تا حدود ۷.۴ ریشتر را دارد و مهم این که از وسط گرگان می گذرد.

وی یا بیان این که عمق لرزه خیزی گسل های گلستان به ۳۵ کیلومتر هم می رسد، گفت: گسل حوزه دشت گرگان جوان و ناشناخته است و انرژی خود را زود به زود خالی می کند.