میراسماعیل صدیق در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در حال حاضر عرضه تولیدات داخلی کشور در سطح واحدهای صنفی فروشنده پوشاک بیشتر شده است، اظهار کرد: در این فروشگاهها جنس بهوفور یافت میشود. به دلیل نوسانات قیمت دلار و ممنوعیت ورود کالای خارجی سطح تولیدات داخلی افزایش داشته و این شرایط به نفع تولیدکنندگان داخلی است.
وی اضافه کرد: تأمین مواد اولیه موردنیاز واحدهای تولیدی بهصورت وارداتی بوده و اکنونکه واردات با مشکل مواجه است تهیه مواد اولیه را سختتر از قبل کرده است.
رئیس اتحادیه پوشاک و دبیر اتاق اصناف البرز با تأکید بر اینکه مشکلاتی که بر سر راه تهیه مواد اولیه واحدهای تولیدی پوشاک وجود دارد موجب شده قیمت کالاهای داخلی افزایش یابد، گفت: جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به بهتر شدن فروش تولید داخلی کمک کرده است.
صدیق تصریح کرد: تولیدکنندگان صنف پوشاک در کنار تأمین مواد اولیه با مواردی ازجمله پرداخت هزینههای بالای آببها، برق و گاز مصرفی واحدهای تولیدی و ارائه خدمات بیمهای به کارگران مواجه هستند.
وی با تأکید بر اینکه اگر حمایتهای لازم از سوی دولت در راستای تأمین مواد اولیه فعالان عرصه پوشاک محقق شود تولید و فروش آنها افزایش مییابد، گفت: مردم اجناس ایرانی را خریداری میکنند و البته در این میان قیمت تولیدات داخلی نیز باید متعادل شود تا مردم بهخوبی قدرت خرید این اجناس را داشته باشند.
رئیس اتحادیه پوشاک و دبیر اتاق اصناف البرز بیان کرد: اگر قرار باشد جنس خوب ایرانی و باکیفیت در بازار به مردم ارائه شود نباید قیمت آن از کالاهای خارجی بالاتر رود باشد حتی باید پایینتر باشد، اما در شرایط کنونی هزینههای زیادی بر تولیدکنندگان داخلی تحمیل میشود که اجازه نمیدهد قیمتهای اجناس خود را متعادل کنند.
شب عید تقاضای مردم برای خرید اجناسی مانند پوشاک زیاد است و برای آنها فرقی ندارد که جنس خارجی یا ایرانی تهیه کنندصدیق افزود: در حال حاضر وضعیت بازار بهگونهای شده که نقدینگی حاکم است، درحالیکه سالهای قبل واحدهای صنفی تولیدکننده پوشاک با پرداخت چک و بهصورت امانی کار میکردند؛ بدینصورت که یک واحد تولیدی پارچهای را خریداری کرده و به تولید پوشاک میپرداخت، سپس آن را به فروشندگان پوشاک تحویل داده و چکهایی که در قبال آن دریافت میکرد به ازای بدهی خود به پارچهفروش تحویل میداد.
وی گفت: اکنون به دلیل کمی مواد اولیه، کارخانههایی که واردکننده هستند فروش خود را بهصورت نقدی انجام میدهند و با این شرایط تنها واحدهایی میتوانند از آنها خرید کنند که سرمایه و اعتبار کافی برای خرید نقدی داشته باشند، از طرفی تولیدکنندگان نیز وقتی کار نقدی تولید میکنند به همان صورت معاملات خود با بازار را انجام میدهند.
رئیس اتحادیه پوشاک و دبیر اتاق اصناف البرز افزود: در این میان واحدهای تولیدی که درگذشته بهصورت امانی کار میکردند دیگر نمیتوانند خرید کنند به همین دلیل تعدادی از این واحدهای صنفی از دور خارج میشوند، این وضعیت تا آخر سال ادامه مییابد و سال بعد تمامی افرادی که به دلیل بیکاری به فروش پوشاک روی آورده بودند کنار میروند و تنها آنهایی به فعالیت ادامه میدهند که توانایی مالی و نقدی کافی داشته باشند.
صدیق ادامه داد: در اسفندماه به دلیل اینکه به تعطیلات عید و شروع سال نو نزدیک میشویم و خرید مردم نیز افزایش مییابد، دولت تمهیداتی برای جمعآوری کالاهای قاچاق از سطح بازار میاندیشد که موجب میشود تا حدودی قیمت پوشاک در بازار افزایش یابد.
وی با تأکید بر اینکه شب عید تقاضای مردم برای خرید اجناسی مانند پوشاک زیاد است و برای آنها فرقی ندارد که جنس خارجی یا ایرانی تهیه کنند، افزود: در این حالت وقتی واردات و توزیع کالای خارجی در بازار کم باشد و از طرفی تولیدات ایرانی هم نتوانند تقاضای مردم در این بخش را پاسخگو باشند، نوسان و افزایش قیمتها را شاهد هستیم.
افزایش قیمتها در بازار موجب شده که مردم در خرید تمامی اجناس موردنیاز خود نتوانند مانند گذشته عمل کنندوی با توضیح اینکه گروهی از کالاهای وارداتی در کشور نمونه تولیدشده ایرانی ندارند، گفت: درزمینهٔ تولید برخی پوشاک ازجمله کتوشلوار و یا مانتو و شلوار، تولیدات داخلی کشور ارزنده است و حرفهای زیادی برای گفتن دارند، اما در تهیه بخشی از پوشاک ازجمله کاپشن آنطور که باید تولیدکنندگان ما نمیتوانند عرضه به بازار را داشته باشند؛ به همین دلیل نباید جلوی برخی از این واردات گرفته شود چون منجر به تشکیل بازار سیاه میشود.
رئیس اتحادیه پوشاک و دبیر اتاق اصناف البرز در خصوص ورود پوشاک قاچاق به کشور گفت: از سال گذشته با این پدیده مقابله شده است، حضور این کالاها در بازار مانند قبل نیست، نظارتها بهگونهای است که این کالاها از سطح صنوف نیز جمع میشود و از طرفی به دلیل بالا رفتن قیمت ارز دیگر برای واردکننده کالای قاچاق نیز این اقدام بهصرفه نیست.
صدیق اشاره کرد: اکنون شرایط بازار داخلی بر ای تولیدکنندگان ایرانی بهگونهای شده است که جنس نوبتی به بازار عرضه میکنند و کاری که در این واحدها به تولید رسیده پیش از ورود به بازار پیشفروش میشود و مردم نیز رضایتمندی خوبی از خرید این کالاها دارند.
وی درباره میزان سطح خرید مردم نیز گفت: بهتبع افزایش قیمتها در بازار موجب شده که مردم در خرید تمامی اجناس موردنیاز خود نتوانند مانند گذشته عمل کنند اما آنها همیشه به دنبال این هستند که از خرید خود رضایتمندی داشته باشند و به برند کمتر توجه دارند.
دولت میگوید برای حمایت از فعالان بخشهای مختلف صنعتی یارانه میدهد اما این راهکار مؤثر نیسترئیس اتحادیه پوشاک و دبیر اتاق اصناف البرز در خصوص تأثیر افزایش سطح تولیدات داخلی صنعت پوشاک بر میزان اشتغالزایی گفت: در حال حاضر در دیگر حوزههای کاری سطح استخدام کم است، اما اصناف با راهاندازی فعالیتهای تولیدی خوب میتوانند به توسعه اشتغالزایی کمک کنند. در این میان مشکل اصلی بحث بیمه کارکنان شاغل در این حوزه است که بسیاری از واحدهای تولیدی، توزیعکنندگان و اصناف درگیر آن هستند.
صدیق بیان کرد: اگر دولت ورود کرده و در بحث بیمه کارکنان و تعاملات داراییها و شهرداریها با اصناف کمک کند، کارفرمایان واحدهای تولیدی و اصناف به دلیل کم شدن هزینههای این بخشها بهتر میتوانند نیروهای زیرمجموعه خود را بیمه کنند و افراد فعال در این بخشها نیز وقتی راضی باشند بهتبع محل کار خود را ترک نمیکنند.
وی تأکید کرد: دولت میگوید برای حمایت از فعالان بخشهای مختلف صنعتی یارانه میدهد اما این راهکار مؤثر نیست و چاره کار این است که به مشکلات اساسی فعالان این بخشها ازجمله صنعت پوشاک و صنوف توجه شود.
رئیس اتحادیه پوشاک و دبیر اتاق اصناف استان البرز با اشاره به اینکه دولت باید از طرحهای تشویقی برای آنهایی که درزمینهٔ اشتغالزایی تأثیر بیشتری دارند استفاده کند، گفت: در این میان از کسبه بهویژه فعالان نصف پوشاک نیز تقاضا داریم که در کار خود انصاف را رعایت کنند.