مخالفان لایحه متمم بودجه 85 آن را حاصل بی انضباطی مالی دولت و نابسامانی اوضاع اقتصادی اجتماعی کشور خواندند و موافقان معتقد بودند این لایحه نیاز دولت برای پرداختن حقوق و مزایای پایان سال کارمندان است و بر تصویب آن تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، کلیات لایحه متمم قانون بودجه سال 85 کل کشور را تصویب کردند.

حسن سبحانی نماینده مردم دامغان در صحن علنی امروز مجلس در مخالفت با این لایحه اظهار داشت: آنچه سبب می شود دولت لایحه متمم بودجه به مجلس بیاورد بی انضباطی مالی است که باعث شده در ماههای پایانی سال با کسر بودجه مواجه شود.

وی گفت: موافقت مجلس با خواسته دولت به معنای دادن جواز استمرار بی انضباطی های مالی در سالهای آینده است.

سبحانی تصریح کرد: بی انضباطی مالی دولت باعث کاهش اعتبارات عمرانی می شود وقتی دولت به آنچه مجلس در اول سال برای مصرف تعیین کرد عمل نمی کند باعث می شود با کمبود بودجه جاری مواجه شود و در آخر سال برای پرداخت و حقوق و مزایا و عیدی کارکنان دولت از بودجه عمرانی بردارد.

نماینده دامغان گفت: بودجه عمرانی که از آن بی حساب در پایان سال خرج می کنیم همان بودجه ای است که اول سال بر افزایش آن اصرار داریم .

علیرضا محجوب نیز تصویب این لایحه را زیان اقتصادی - سیاسی و اجتماعی خواند و گفت: اگر در ماههای پایانی سال سه هزا میلیارد دلار وارد جامعه کنیم روی اقتصاد بازار تاثیر منفی خواهد گذاشت و باعث تورم و مشکلات بعدی آن خواهد شد.

احمد توکلی نماینده تهران نیز که در موافقت با کلیات این لایحه سخن می گفت ، مبنای اقتصادی ایرادات مخالفان را تائید کرد اما افزود : بهمن و اسفند زمان مناسبی برای مجبور کردن دولت به رعایت انضباط مالی نیست و باید در طول سال به فکر منضبط کردن دولت باشیم که متاسفانه از آن غافل هستیم.

وی تصریح کرد: کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اکراه این لایحه را پذیرفت زیرا چاره ای جز موافقت با آن نداریم و تنها کاری که می توانیم برای کاهش این زیان انجام دهیم این است که لایحه دولت را به اصلاحیه تبدیل کنیم.

توکلی افزود: دولت در این لایحه خواسته بود 1500 میلیارد تومان برای بودجه جاری و 1500 میلیارد تومان برای بودجه عمرانی اختصاص دهد، منبع این بودجه را هم حساب ذخیره ارزی و فروش سهام شرکتهای های دولتی را بیان کرده بود.

نماینده تهران با بیان اینکه منابعی که دولت تعیین کرده است قابل تحقق نیست ادامه داد: نمی توانیم بیش از این حساب ذخیره ارزی برداشت کنیم و سهام شرکتهای دولتی نیز به اندازه ای که در بودجه پیش بینی شده است فروش نرفته و نمی توان روی فروش این سهام حساب باز کرد.

وی خاطر نشان کرد: به این دلیل کمیسیون با منابع پشنهادی دولت موافقت نکرد و به جای آن از دولت خواسته، این میزان کسری بودجه را از محل جابجایی بودجه عمرانی تامین کند نه از طریق برداشت از حساب ذخیره ارزی و یا فروش سهام شرکتهای دولتی.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات با اشاره به اینکه این کمیسیون نحوه هزینه کردن این بودجه اضافی را اصلاح کرده است گفت : دولت در لایحه خواسته بود نیمی از سه هزار میلیارد  تومان را صرف بودجه عمرانی کند ولی از آنجا که دولت در نه ماه اول سال نتوانسته است بودجه عمرانی اولیه را به طول کامل جذب کند کمیسیون تصمیم گرفت این افزایش بودجه صرف بودجه عمرانی نشود و فقط به بودجه جاری اختصاص یابد.

توکلی گفت: در جلسه دو ساعته ای که در کمیسیون برنامه و بودجه با رئیس جمهور داشتیم آقای احمدی نژاد پس از ارایه گزارش کمیسیون و استدلال اصلاح لایحه با این تغییرات در کمیسیون موافقت کرده است.

توکلی از نمایندگان درخواست کرد تا به گزارش کمیسیون درباره لایحه متمم بودجه دولت رای موافق بدهد.

حسینی معاون رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیز در نشست امروز مجلس به عنوان نماینده دولت در دفاع از این لایحه گفت: دولت با نظر کمیسیون برنامه و بودجه موافق است که این لایحه از متمم بودجه به اصلاحیه قانون بودجه تبدیل شود زیرا فرصت زیادی به پایان سال باقی نمانده و امکان واریز ریال به خزانه تا 28 اسفند وجود ندارد.