مدیر پیوند دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تا کنون 30 درصد از مراحل ایجاد بانک استخوان مشهد انجام شده که این پروژه نیازمند 300 میلیون تومان بودجه است که در صورت تامین اعتبار ، کار آن در سال 86 انجام می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد ، دکتر محمد جعفر مدبر در حاشیه برگزاری همایش پیوند مرگ مغزی که امروز برگزار شد ، افزود: تنها مرکز بانک استخوان کشور در حال حاضر در تهران فعال است که با ایجاد بانک استخوان مشهد می توانیم نیازهای شرق کشور را تامین کنیم.

وی با تاکید بر مناسب بودن این شیوه نسبت به استفاده از پروتز گفت: هزینه کمتر ، حمایت از سوی بیمه و کارآیی بهتر آن در طول زمان نسبت به پروتز از جمله مزایای این روش درمانی است.

به گفته مدیر پیوند دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، در حال حاضر ماهانه 5 پیوند استخوان در مشهد انجام می شود که با ایجاد این مرکز پاسخگویی به نیازهای نیمه شرقی کشور امکان پذیر می شود.

مدبر همچنین درباره مشکلات پیوند در این دانشگاه گفت: محدودیت در تخت ICU جهت بیماران مرگ مغزی و پرسنل آموزش دیده از جمله مشکلات در جهت تسریع در کمک به بیماران نیازمند پیوند است.

مدیر پیوند دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه در حال حاضر پیوند به 2 طریق از فرد زنده و بیمار دچار مرگ مغزی انجام می شود ، افزود: کار پیوند اعضاء از سال 80 در این دانشگاه آغاز شده و تا کنون 199 مورد پیوند کلیه ، 59 پیوند قرینه ، 4پیوند قلب و 240 پیوند هاروست (انتقال اعضاء بیمار مرگ مغزی به بیمارستان شیراز) ، انجام شده  است.

به گفته وی ، از آغاز سال جاری نیز 38 پیوند کلیه ، 2 پیوند کبد و 16 پیوند قرینه از طریق بیماران مرگ مغزی انجام شده است.

مدبر همچنین از تلاش برای ایجاد امکان پیوند کبد و استخوان در مشهد خبر داد و گفت: این پیوندها در حال حاضر در شیراز انجام می شود که با امکان ایجاد آن به همراه پیوندهای قرنیه ، قلب و کلیه ، 5 مورد از پیوندهای انجام شده را قادر به انجام آن خواهیم شد.

مدیر پیوند دانشگاه علوم پزشکی با مناسب ارزیابی کردن عملکرد رسانه ها در خصوص اهداء عضو بیماران مرگ مغزی ، خواستار اطلاع رسانی بیشتر رسانه ها در این زمینه شد.

وی به طرح کارت پیوند عضو اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: این طرح تنها در تهران و مشهد انجام شده است و تنها در مشهد 8 هزار داوطلب برای اهداء عضو اعلام آمادگی کرده اند.