قالیشویی ماشینی به معنای شستشوی فرش با استفاده از تجهیزات قالشویی مانند دستگاه قالیشویی، خشک کن فرش، آبگیر لوله‌ای و... است.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، با پیشرفت علم و تکنولوژی روز به روز انجام کارهای سخت برای بشر راحت‌تر می‌شود و کار قالیشویی سنتی یکی از این کارهای سخت و وقت‌گیر بود که به لطف اختراع تجهیزات قالیشویی مختلف تا حدودی کنار گذاشته شده است. اما با این وجود خیلی‌ها هستند که هنوز هم خودشان دست به این کار می‌زنند که دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد و یکی از عمده‌ترین این دلایل بی اعتمادی بعضی‌ها نسبت به کارخانه‌های قالیشویی است.

فرش دستباف یا ماشینی

قبل از هرچیز این معیارهای شخصی است که بر اساس نوع،جنس ،اندازه و قیمت مشخص می‌کند که فرش دستباف یا ماشینی مناسب است. اگر دقت کرده باشید قدیمی‌ها در خانه‌هایشان فرش دستباف حرف اول را میزد و آن را بسیار با ارزشتر از فرش ماشینی دانسته و بعضی وقتها در کنار طلا و کالاهای گران قیمت به عنوان پس اندازی برای آینده محسوب می‌شد که باگذشت زمان و همچنین با مستهلک و کهنه شدن ارزشش بیشتر می‌شود.

حتی رنگ های گیاهی که در پالت رنگی فرش دستباف به کار رفته، با گذشت زمان شفاف تر و درخشانتر شده و زیبایی آن چندین برابر می‌شود. گرچه امروزه فرش­‌های ماشینی بسیار زیبایی به لحاظ نقش و طرح و رنگبندی وارد بازار شده و به دلیل تنوع و قیمت ارزان نسبت به فرش دستباف مورد استقبال قرار گرفته است.

باید به این نکته اشاره کنیم که فرش دستباف برخلاف گران بودن آن نسبت به فرش ماشینی دارای مزایایی است و بهای بیشتر پرداخت کردن برای خرید آن بعنوان پس اندازی برای آینده، از نظر بسیاری از افراد به صرفه­‌تر است. حال به چند تفاوت اصلی فرش های دستباف و ماشینی می‌پردازیم.

تفاوت‌های اصلی فرش‌های دستباف و ماشینی

فرش دستباف تنها نوع زیر انداز است که بر اثر پاخوردن، تابش نور، شستشو، چه شستشوی سنتی و چه قالیشویی ماشینی، زیبایی‌های آن مضاعف شده و هیچ وقت چشم نوازی خود را از دست نمی‌دهد اما فرش ماشینی با پاخوردن، تابش نور و شستشو، چه قالیشویی سنتی و چه قالیشویی مکانیزه، شفافیت و یکپارچگی خود را به مرور زمان از دست می‌دهد.

فرش‌های دستباف هم از عقب و هم از نزدیک جلوه بسیار زیبایی دارند و چون مواد اولیه طبیعی در آن ها بکاررفته جذابتر هستند اما فرشهای ماشینی فقط از دور جلوه ی زیبایی دارند واز نزدیک چندان مرغوب به نظر نمی‌رسند. فرش دستباف به دلیل مواد طبیعی بکارگرفته شده در تولید آن در زمستان گرم و در تابستان سرد است اما فرش ماشینی به دلیل مواد پلاستیکی بکارگرفته شده در ساخت، همیشه سرد هستند و باعث برخی بیماری‌ها از جمله آرتروز، دردمفاصل و... می‌شود.

فرش دستباف اگر تمیز نگه­داشته شود هیچگونه مشکلی برای سلامت فرد ایجاد نمیکند. فقط باید شستشوی آنها را به موقع انجام دهید .بهتر است شستشوی آنها را با تجهیزات قالیشویی انجام دهید و اگر می­خواهید شستشوی آنها را به قالیشویی­‌ها بدهید، سعی کنید موقع شستشو خودتان در آنجا حاضر شوید و مطمئن شوید قبل از شستشوی فرش شما دستگاه قالیشویی شسته و ضدعفونی شود. چون یک دستگاه قالیشویی تمام اتوماتیک روزانه ده­ها فرش را می‌شوید و ممکن است قارچ­ها و باکتری­هایی روی آن نشسته باشند که به فرش شما انتقال یابند.

هم­چنین مطمئن شوید که فرش شما در اسرع وقت در دستگاه آبگیر لوله‌ای قرار می‌گیرد و سریعا خشک شود چون اگر فرش مدت زیادی خیس یا مرطوب بماند، حشره مضری به نام بید در فرش رشد می‌کند که البته این حشره برای انسان ضرری ندارد و فقط باعث خورده شدن و ناقص شدن قسمتی از خود فرش می‌شود.

اما در فرشهای دستباف با توجه به استفاده از پشم ،ابریشم و پنبه بعنوان مواد اولیه ،هیچگاه الکتریسیته ساکن تولید نخواهد شد. هنگام استفاده از فرش ماشینی همیشه مراقب باشید بین شما و فرش یک پوشش و وسیله حایل وجود داشته باشد تا مانع از بوئیدن، لمس کردن و تماس چشم و دهان با آن شود. اما اگر از فرش دستباف استفاده میکنید ،باخیال راحت و هرطور دوست دارید رفتار کنید و کوچکترین هراسی نداشته باشید!

شستشوی فرش دستباف را خودمان انجام دهیم یا به کارخانه قالیشویی بدهیم؟

در سطرهای بالا کاملا توضیح دادیم که چرا فرش‌های دستباف گران قیمت­­تر هستند. حالا می خواهیم به کسانی که فرش دستباف دارند اطمینان دهیم که می‌توانند به کارخانه های قالیشویی اعتماد کنند. بدون اغراق است که بگوییم قالیشویی ماشینی بیشتر از اینکه که برای فرش ماشینی مناسب باشد، برای فرش دستباف مناسب است!

به خاطر این که اولا فرش‌های دستباف وزن زیادی دارند و شستشوی آن ها سخت تراست. ثانیا تمامی مراحل شستشو در کارخانه قالیشویی به حفظ سلامت فرش بیشتر کمک می‌کند تا شستشوی سنتی. مثلا در شستشوی سنتی برای آبگیری فرش معمولا آن را لوله می‌کنند و باچوب آنقدر می‌زنند تا آبگیری شود که ممکن است برای فرش مضر باشد، اما در قالیشویی ماشینی آن را در دستگاه آبگیر لوله­‌ای قرار می‌دهند که به راحتی آبگیری فرش را انجام می‌دهد. از همین رو هم به کسانی که فرش ماشینی دارند و هم به کسانی که فرش دستباف دارند توصیه می‌کنیم از تحویل دادن فرش خود با کارخانه‌های قالیشویی هراس نداشته باشند.

ماشین سازی عزیزی یکی از بزرگترین سازندگان دستگاه‌های قالیشویی وصادرکننده دستگاه‌های قالیشویی است. دستگاه‌های قالیشویی ماشین سازی عزیزی دارای ۱۰ سال خدمات پس از فروش و ۱ سال گارانتی است. ساخت وتولید دستگاه‌های قالیشویی در طرح‌های جدید ویژگی این ماشین سازی است.

نمونه‌ای از دستگاه‌های قالیشویی تولید شده در این گروه:

دستگاه فرچه تک موتوره، دستگاه فرچه دوموتوره، دستگاه شلاقزن، دستگاه آبگیر لوله‌ای با درب، دستگاه آبگیر لوله‌ای بدون درب، دستگاه آبگیر غلطکی، دستگاه آبگیر دیگی، دستگاه اتوماتیک قالیشویی، دستگاه خاکگیر، دستگاه پتوشور، خشک کن فرش و…..

شماره تماس: ۰۲۱۳۳۱۵۸۵۵۷ – ۰۹۱۲۵۰۹۵۹۹۴

این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.