به گزارش خبرگزاری مهر، محمد شفیع ملک زاده در در ارومیه با اعلام این خبر گفت: پس از ۵ سال بررسی و کار کارشناسی در کمیسیون های لوایح فرعی و اصلی دولت بالاخره آئین نامه اصلاح نظام صنفی کشاورزی ایران بر اساس قانون نظام صنفی کشور به تصویب رسید و تشکیل اتاق اصناف کشاورزی ایران وارد مرحله جدیدی شد.
وی ادامه داد: با این مصوبه ساختار نظام صنفی کشاورزی کشور به کلی تغییر می کند و بر اساس آن در هر شهرستان با تشکیل هفت اتحادیه صنفی با عناوین اتحادیه باغداران، زارعین، دام و طیور، شیلات و آبزیان، مکانیزاسیون، منابع طبیعی و خدمات و صنایع اتاق اصناف کشاورزی آن شهرستان تشکیل خواهد شد و در بعد ملی نیز با حضور منتخبین این اتحادیه ها اتاق اصناف کشاورزی ایران با هویتی کاملا مستقل از سایر صنوف، شکل خواهد گرفت.
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور تصریح کرد: پیش بینی می شود حداکثر در شش ماه آینده با تدوین شیوه نامه ها و دستورالعمل های این مصوبه، اتاق اصناف کشاورزی ایران با هدف هویت بخشی، سازماندهی مشاغل، دفاع از حقوق و مزایای بهره برداران بخش کشاورزی و مطالبه گری به حق کشاورزان تشکیل شود.
ملک زاده همچنین خاطر نشان کرد: در ۸ سال گذشته با تشکیل نظام صنفی کشاورزی کشور از مجموع ۴ میلیون و ۳۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی، بیش از یک میلیون و دویست هزار بهره بردار به عضویت این تشکل صنفی در آمده اند و برای آنها پروانه نظام صنفی صادر شده است.
او درخصوص مزایای این پروانه صنفی نیز تصریح کرد: کشاورزان می توانند در اکثر دستگاهها و نهادهای کشور از جمله بانک کشاورزی و دادگستری از این پروانه به عنوان ضمانت و کفالت استفاده کنند.
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور استفاده از تعرفه حمایتی حامل های انرژی و بیمه تامین اجتماعی را از دیگر امتیازات پروانه نظام صنفی برای کشاورزان برشمرد و گفت: کشاورزان می توانند با عضویت در نظام صنفی کشاورزی ایران از دیگر امتیازات این پروانه بهره مند شوند.
آذربایجان غربی با جذب نزدیک به ۷۰ هزار بهره بردار کشاورزی در نظام صنفی به عنوان دومین استان پیشرو کشور در این حوزه عملکرد قابل قبولی به ثبت رسانده است.