مجتبی شفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تفاوت بافت فرسوده و بافت تاریخی اظهار کرد: بافت تاریخی حاوی یکسری ارزش های فرهنگی، اجتماعی و متشکل از عناصر معماری است که این موارد در بافت فرسوده یا وجود ندارد یا کمتر وجود دارد.
وی با اشاره به وجود آثار تاریخی مانند مساجد، تکایا و خانه ها در بافت تاریخی افزود: بافت فرسوده در شهر کرمان در مجاورت بافت تاریخی قرار دارد. آن بخش از شهر که در حدود ۶۰ سال گذشته احداث شده اند بعضاً در کنار بافت تاریخی قرار دارند که بخش هایی از آن فرسوده بوده و نیاز به بازسازی دارد.
شفیعی با اشاره به اینکه ۱۵ درصد مساحت شهر کرمان را بافت تاریخی تشکیل می دهد، ادامه داد: در بحث بافت های تاریخی یکسری ضوابط و حریم وجود دارد.
مدیر اداره حفظ و احیاء اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به اینکه هر بنای تاریخی دارای عرصه و حریم است، افزود: بعد از عرصه حرائم بافت تاریخی را داریم که به سه درجه دسته بندی می شوند که در این زمینه هم ضوابط خاصی وجود دارد.
وی از معابر به عنوان عنوان تشکیل دهنده بافت تاریخی نام برد و تصریح کرد: اگر معابر تاریخی مشابه بافت جدید تعریض شوند و قابل تردد برای خودروها باشد عملا دیگر بافت تاریخی باقی نمی ماند.
شفیعی ادامه داد: الزاما باید شکل و عرض معابر را حفظ و ساماندهی کنیم و مشوق هایی را برای بافت تاریخی در نظر بگیریم.
وی گفت: در مکان هایی که نیاز به ساماندهی وضعیت تردد خودرو در بافت تاریخی وجود دارد معمولا در اراضی نزدیک بافت تاریخی که قابلیت تبدیل به پارکینگ های عمومی را دارند این ظرفیت ایجاد می شود.
مدیر اداره حفظ و احیاء اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان گفت: مطالعاتی در این خصوص در دست انجام است.