یک شرکت دانش بنیان تولیدکننده فیلترهای نانویی گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد بازار محصولات نانویی این شرکت در نیروگاه ها است اما خودروسازان از فیلترهای نانویی استقبال نمی کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود فقیهی قائم مقام مدیرعامل شرکت تولیدکننده فیلترهای نانویی در مشهد در نشستی خبری عنوان کرد: این شرکت در سال ۱۳۷۰ تأسیس و در سال ۱۳۷۲ به بهره برداری رسیده است؛ همچنین در سال ۱۳۷۶ در زمینه تولید فیلترهای نیروگاهی وارد شد.

وی با بیان اینکه موسسان این شرکت دانش بنیان از فارغ التحصیلان دانشگاه شریف، امیرکبیر و علم و صنعت بوده اند، گفت: از این رو پتانسیل خوبی در این شرکت دانش بنیان برای تولید محصولات ایرانی وجود داشته است.

فقیهی با بیان اینکه همزمان با تولید فیلترهای معمولی با فناوری های نوین جهان آشنا شدیم، گفت: یکی از این فناوری ها، فناوری نانو بود که بعد از آن در ایران پیگیری شد که در راستای بهبود فیلتراسیون در محصولات شرکت ها استفاده می شود. در ابتدا سراغ شرکت های خارجی رفتیم چون دستگاه صنعتی ایرانی تولیدکننده الیاف نانو را نداشتیم.

وی با بیان اینکه در آن زمان ها ستاد توسعه فناوری نانو تشکیل شد، افزود: ستاد توسعه فناوری نانو یک شرکت دانش بنیان را که تولیدکننده دستگاه های صنعتی بود به شرکت ما معرفی کرد تا ما بتوانیم به واسطه آن در نهایت فیلترهای نانویی را به تولید برسانیم.

قائم مقام مدیرعامل شرکت تولیدکننده فیلترهای نانویی با اشاره به اینکه در ابتدا دستگاه بسیار ساده بود، تصریح کرد: اما در نهایت منجر به این موضوع شد که دستگاه پیشرفته ای در اختیار شرکت ما قرار بگیرد و ما بتوانیم اولین محصول نانویی در حوزه فیلترها را وارد بازار کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴ دستگاه الکتروریسی  در این شرکت موجود است، گفت: ما توانسته ایم نیاز کشور را در زمینه فیلترها تأمین کنیم. این فیلترها در حال حاضر در نیروگاه ها و توربین ها استفاده می شوند.

وی افزود: استفاده از این فیلترهای نانویی در نیروگاه ها باعث می شود که دستگاه های نیروگاه ها کمتر دچار مشکل شوند و عمر آنها بالا رود، زیرا فیلترها می توانند همه آلودگی ها را از محیط جذب و مانع ورود آن به توربین ها یا دستگاه ها شوند.

وی با بیان اینکه این فیلترها نیز در نیروگاه های گاز، پالایشگاه ها، خودروهای سنگین و سبک و توربین ها استفاده می شود، گفت: ما توانسته ایم ۷۰ درصد نیاز نیروگاه ها را از این فیلترهای نانویی برطرف کنیم اما کمتر از این فیلترها در خودروهای سبک و سنگین استفاده می شود.

قائم مقام مدیرعامل شرکت تولیدکننده فیلترهای نانویی با بیان اینکه در حال حاضر خودروسازان از این محصول نانویی استقبال نمی کنند، گفت: استفاده از فیلترها می تواند به عنوان یک مزیت روی خودرو قرار بگیرد اما متاسفانه خودروسازان به این موضوع توجه نمی کنند؛ جلب نظر شرکت های خارجی بسیار راحت تر از جلب نظر شرکت های داخلی است.

وی با تأکید بر اینکه پتانسیل شرکت در تولید فیلترهای نانویی بالاست، گفت: ما می توانیم ۳۰ میلیون یورو در سال با تولید این فیلترها از خروج ارز از کشور جلوگیری کنیم.

فقیهی تصریح کرد: همچنین ما توانایی تولید ۲۰۰ هزار فیلتر نانویی در سال را برای نیروگاه ها و توربین ها داریم.

به گفته وی، فیلترهای نانویی ۵۰ درصد عمر بالاتری نسبت به فیلترهای معمولی دارند.