به گزارش خبرنگار مهر، عباس قاسمی صبح شنبه در نشست با خبرنگاران در اراک اظهار داشت: طی ۹ ماه سال جاری ۷۰ هزار پرونده وارد دادسرای استان شده که از این میزان پرونده ورودی، ۶۸ هزار پرونده منتهی به صدور حکم شده است. از تعداد ۷۰ هزار پرونده ورودی، ۲۵ هزار و ۷۰۳ پرونده مربوط به اراک است که در اراک هم حدود ۲۵ هزار پرونده منتهی به صدور حکم شده است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۷۵ درصد جرایم زندانیان مستقیما با مواد مخدر سر و کار دارد و ۷۰ درصد از محکومین و زندانیان نیز مستقیم یا غیرمستقیم با مواد مخدر در ارتباط هستند، افزود: توهین به اشخاص عادی، مواد مخدر، ضرب و جرح عمدی، سرقت های مستوجب تعزیرات، ایراد ضرب و جرح غیرعمد بدنی بر اثر تصادف رانندگی، تهدید، تخریب، کلاهبرداری به صورت واقعی و در فضای مجازی، افترا، تحصیل مال از طریق نامشروع ده جرم اول در اراک است.
دادستان عمومی و انقلاب اراک خاطرنشان کرد: همچنین توهین به اشخاص عادی، سرقت تعزیری، جرایم مواد مخدر، ضرب و جرح، صدمه بدنی غیر عمدی، تهدید، تخریب، کلاهبرداری افترا و خیانت در امانت به ترتیب ۱۰ جرم اول تا دهم در استان مرکزی است.
قاسمی بیان داشت: سرقت در استان مرکزی طی ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۲ درصد افزایش داشته و به میزان ۱۱ هزار فقره سرقت طی این مدت در استان انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین ۱۶ فقره قتل در استان به وقوع پیوسته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۷ درصد کاهش نشان می دهد.
قاسمی بیان داشت: در حدود ۵۰ درصد از پرونده های قتل، حکم صادره منتهی به صلح و سازش شده است. در دادسرا سه شعبه صلح و سازش داریم در زندان هم شعباتی به این منظور وجود دارد. در این حوزه نیز طرح یاوران مهر را داریم در رابطه با زندانیان حوزه مواد مخدر که تعداد زیادی از زندانیان ما حافظ قرآن شدند و حدود ۲۰۰ نفر زندانی وجود دارد که یا حافظه جزء یا حافظ کل قرآن هستند.
دادستان عمومی و انقلاب اراک خاطرنشان کرد: در مورد نزاع دسته جمعی حدود ۹ هزار پرونده در استان داریم که این نزاع ها اکثرا نزاع های خانوادگی را شامل می شود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک درصد کاهش نشان میدهد. در حوزه مواد مخدر نیز طی ۹ ماه سال جاری پنج هزار و ۲۱۲ کیلوگرم مواد مخدر کشف شده است. همچنین طی این مدت ۳۰۲ قبضه انواع سلاح و ۵۴ هزار و ۸۰۰ لیتر انواع مشروبات الکلی خارجی و دست ساز نیز کشف شده است.
دادستان انقلاب و عمومی اراک بیان داشت: در حوزه تصادفات رانندگی نیز طی ۹ ماه سال جاری ۴۵۴ نفر در سطح استان جان باختند که نسبت به سال گذشته ۹ درصد افزایش متوفیات ثبت شده است. ما معتقدیم که در حوزه جاده ای و در بخش خودرو و عامل انسانی باید تحولی صورت بگیرد و سازندگان خودروها هم در این زمینه مقصر شناخته شوند. متاسفانه در چند سال اخیر توجه به کیفیت خودرو نشده و خیلی از این تصادفات نیز به علت وجود خودروهای نامناسب است که اگر خودرو و جاده مناسب بود شاید این همه تصادف و تلفات ناشی از آن ایجاد نمیشد.
وی ادامه داد: همچنین ۱۰ هزار و ۵۷۷ نفر نیز در حوادث رانندگی ۹ ماه سال جاری در استان مجروح شدند که نسبت به مدت سال گذشته چهار درصد افزایش نشان می دهد.
دادستان عمومی و انقلاب اراک خاطرنشان کرد: در حال حاضر آمار جان باختگان ما در حوادث رانندگی بیشتر از مرگ و میر بیماران صعبالعلاج است، یعنی بیماران صعب العلاج حدود ۱۳درصد جمعیت متوفیان را در بر می گیرد، در حالی که جان باختگان حوادث رانندگی ۱۶ درصد جان باختگان را در بر می گیرند.
قاسمی اضافه کرد: امسال ۱۷ درصد از جان باختگان مربوط به تصادفات درون شهری و ۸۳ درصد از جانباختگان مربوطه به تصادفات برون شهری هستند. در استان ترانزیتی مرکزی دیگر نباید جاده دو طرفه داشته باشیم. باید تمامی جاده های استان مرکزی با توجه به موقعیت اتصال شمال به جنوب، ایمن شوند.
وی در مورد چاه های غیرمجاز هم گفت: امسال در اراک تعداد ۱۲۶ حلقه چاه آب مجاز دارای موتور هوشمند شده است. هم اکنون ۱۳۷ حلقه چاه دارای پروانه بهره برداری هستند و ۲۷ فقره چاههای غیرمجاز شناسایی شده است. وسایل حفاری غیرمجاز در این مدت ۳۷ فقره بوده است که ضبط شده و چاهای غیرمجاز پلمب شده نیز ۱۳۷ فقره است.
دادستان عمومی و انقلاب اراک بیان داشت: در مورد کارخانه های آلاینده هم بنا به تشخیص محیط زیست استان برخورد قانونی خواهیم کرد. برای موضوع پسماند عفونی نیز از حدود ۳۵۰ مطب، با ۳۲۰ مطب قرارداد بسته شده. تاکنون مدیریت پسماند در اراک بسیار ضعیف عمل کرده و منتظر هستیم تا شهردار جدید مشخص گردد تا کارها دنبال شود.