حمید شاه‌آبادی معاون صدای سازمان صداوسیما در آیین رونمایی از پایگاه جامع کودک ایران صدا، بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های تازه برای عرضه محصولات صوتی تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تجلیل از برنامه سازان حوزه کودک و رونمایی از پایگاه جامع کودک ایران صدا امروز سه‌شنبه ۱۸ دی ماه در ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.

حمید شاه‌آبادی معاون صدا، فاضل نظری مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شیده معاونی، گیتی خامنه، منوچهر والی‌زاده، عذرا وکیلی، مسعود فروتن، علی فروتن، حمید گلی از جمله حاضران این مراسم بودند.

حمید شاه آبادی در ابتدای این مراسم تصریح کرد: هرگاه اسم رادیو می‌آید ما فکر می‌کنیم یک دستگاه گیرنده وجود دارد که باید همه محتوا را از این دستگاه بشنویم.

وی ادامه داد: محتوای صوتی اما محدود به این دستگاه نیست و فضا تغییر کرده است. در این فضا اگر ما خود را به رادیو محدود کنیم عقب مانده‌ایم.

شاه‌آبادی درباره رونمایی از پایگاه جامع کودک ایران صدا عنوان کرد: این پایگاه برای بهره بردن از محتوایی است که از آنها خاطره داریم و این محتوا گذشته نسل قدیم را با زبان امروز برای نسل جدید عرضه می کند.

وی تأکید کرد: باید امروز برای تربیت شنونده جدید رادیو تلاش کنیم تا قوه خیال او را از طریق شنیدن تحریک کنیم.

شاه آبادی ادامه داد: صدای جمهوری اسلامی امروز خود را مکلف به تدارک سبد شنیداری مخاطب می‌داند. اگر از پیشکسوتان و متخصصان حوزه ارتباطات و کودک به طور کامل و جامع استفاده نکنیم و دوستان قدم‌های رو به جلو را طی نکنند دچار مشکل خواهیم شد.

معاون صدا تصریح کرد: حوزه کودک حوزه‌ای تخصصی است و همگان باید برای این حوزه خلاقانه حرکت کنند و آنها که تخصص ندارند مخصوصا بنگاه‌های اقتصادی پای خود را از این محدوده بیرون بکشند. ورود دستگاه‌ها، افراد و شرکت‌ها که کودک را قلک می‌بینند و به دنبال پول درآوردن از او هستند. می‌بینید که حتی در پیام‌های بازرگانی هم وقتی برنامه‌ای برای کودک است این آگهی‌ها براساس سود خود پیش می‌روند.

مهدی شاملو مدیر پایگاه ایران صدا در ادامه در سخنانی درباره اهمیت تولید محتوا در فضای مجازی بیان کرد: اگر محتوا در فضای اجتماعی و ابزارهای جدید رسانه به درستی تعریف نشود، می تواند آسیب زا باشد.

وی ادامه داد: رسانه های سنتی تر مثل رادیو به دلیل نداشتن فضای تصویری و رنگ و لعاب کمتر کودکان را جذب می کنند و ترکیب محتوای صدا با فضای مجازی می تواند فرصت دوباره ای برای پر کردن این کمبودها باشد.

شاملو با اشاره به سه حوزه اصلی فعالیت در پایگاه جامع کودک ایران صدا گفت: ما در سه حوزه قصه گویی، ترانه و موسیقی کودک و برنامه های آموزشی و علمی به تولید محتوا می پردازیم. همکاری هایی هم با نهادها و سازمان هایی داریم که به نوعی متولی کار کودک در کشور هستند. آموزش و پرورش، بهزیستی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و همچنین شبکه دو سیما از جمله این متولیان هستند که همکاری خوبی با ما داشتند.

وی در پایان سخنانش عنوان کرد: در این یک سال که برای آماده سازی پایگاه جامع کودک ایران‌ صدا فعالیت داشتیم حدود پنج هزار قطعه تولید کرده ایم. تولید نوار قصه های دهه شصت در این سال ها کمتر شده بود که با دستور معاون صدا دوباره با در نظرگرفتن ذایقه مخاطب، آثار جدید تولید می شود.

در بخشی از این مراسم از محمد میرکیانی نویسنده کودک، مژگان عظیمی دوبلور کارتون، عذرا وکیلی، حجت الاسلام محمدحسن راستگو، مریم نشیبا و بهرام سروری نژاد تجلیل شد.

عذرا وکیلی بعد از تجلیل خود در سخنان کوتاهی بیان کرد: ۵۰ سال است در رادیو کار می کنم و فقط هم در رادیو ماندم و از شیده معاونی، مژگان عظیمی و ژاله صادقیان به عنوان مجریانی یاد کرد که در همین رادیو اجرا و گویندگی را آموختند.

سروری نژاد نیز بیان کرد: من امیدوارم کارهایی را در این پایگاه به تولید برسانیم که چند دهه دیگر از آنها یاد شود.

محمد میرکیانی در پایان این مراسم یادآور شد: من سال ها جوایزی را به دلیل کتاب هایم گرفته ام و این اولین بار است که به صورت رسمی در سازمان صداوسیما تجلیل می شوم. منبع فرهنگ کلمه و واژه است و ابزار رادیو هم واژه است بنابراین رادیو فضایی برای فرهنگسازی است.