به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سیدحسین رکنی حسینی ظهر سهشنبه در نشست همکاری های حوزه و آموزش و پرورش منطقه بردخون اظهار داشت: رسالت آموزش و پرورش سنگین و مهم است چون در راستای رسالت انبیاء الهی گام برمی دارند.
امام جمعه بردخون افزود: تزکیه و تعلیم دوبال توانمند است که انسان برای رسیدن به مدارج بالا نیاز دارد و هیچ کدام بدون همدیگر نمی توانند کاری از پیش ببرند و علم منهای تربیت ناقص است.
وی با تأکید بر ضرورت وحدت حوزه و مدارس اضافه کرد: در این زمینه تفاسیر مختلفی بیان شده که این دو نهاد در یک راستا و در کنار هم کار کنند و آنچه در حوزه است به مدارس منتقل شود و تجارب مدارس در اختیار حوزه قرار گیرد و همکاری نزدیکی بین آنان شکل بگیرد که این تعامل موجب تکامل فرهنگ اسلامی می شود.
رکنی حسینی ابراز داشت: فرهنگ زیربنای همه امور است و اگر فرهنگ سالم بماند اقتصاد و همه مسائل سالم می ماند و اگر فرهنگ ضعیف شد سایر موضوعات نیز تضعیف می شود اما دغدغه اصلی این است که با دست خالی نمی توان کار فرهنگی کرد و فعالیت فرهنگی نیازمند حمایت گسترده است.
امام جمعه بردخون ادامه داد: با ابزار تشویق می توان فعالیت کرد اما اعتبار کافی برای تقویت زیرساخت های فرهنگی وجود ندارد که امیدواریم برای حمایت از فرهنگ گام های محکمی برداشته شود.
وی خواستار حضور اولیاء در مدارس شد و گفت: دانش آموزان تا ۷ سالگی در خانواده حضور مستمر دارند که مسئولیت والدین در برابر فرزندان بسیار مهم است اما متأسفانه برخی از والدین نسبت به تربیت بچه ها بی تفاوت شده اند و به دنبال مسائل و دغدغه های دیگر هستند.
رکنی حسینی با بیان اینکه حوزه و آموزش و پرورش مانند دو بال برای هم هستد، اظهار کرد: باید فاصله ها از بین برود و موانع ارتباطی برداشته شود تا نسل جوانی تربیت شود که افتخار کشور است اما اکنون تعامل کافی وجود ندارد و باید این دیوار بی اعتمادی برداشته شود تا نسلی که سرنوشت آینده در دست آنان است به درجات عالی برسد.
امام جمعه بردخون با تقدیر از فرهنگیان منطقه، خاطرنشان کرد: دولتمردان به اعتبارات فرهنگی توجه بیشتری کنند و اعتبار خاصی برای مسائل فرهنگی و پایه ای در نظر بگیرند تا آینده سازان جامعه با فراغت و بدون دغدغه در مسیر توسعه همه جانبه کشور گام بردارند.
رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه بردخون نیز با تقدیر از همراهی امام جمعه گفت: ارتباط نزدیک ائمه جمعه به عنوان نمایندگان ولی فقیه با آموزش و پرورش نشان دهنده توجه و اهمیت تعلیم و تربیت در جامعه است که امیدواریم این ارتباطات تقویت و بیشتر شود.
ظهیر محمودی افزود: اعتقاد به مسائل دینی و پیوند آموزش و پرورش با حوزه و ائمه جمعه موجب تقویت مبانی دینی و اخلاقی می شود و انتظار داریم مشارکت حوزه های علمیه و همراهی ائمه جمعه زمینه ساز اعتلای فرهنگ دینی و تربیت اسلامی در بین دانش آموزان و فرهنگیان شود.
وی اضافه کرد: فرهنگیان نسبت به مبانی دینی همچنان پایبندی خود را اثبات می کنند و توصیه ها و رهنمودهای بزرگان را در انجام وظیفه مهم خود عملی می سازند.
حیدر مغدانی معاون پرورشی و تربیت بدنی اداره نیز گفت: دوره های مختلف نظیر مشاوره تحصیلی و مذهبی و تربیتی در مدارس تشکیل می شود و اولیاء بویژه مادران مشارکت و حضوری دلگرم کننده دارد اما حضور کمرنگ پدران ملموس است.
بردخون دارای پتانسیل کتابخوانی است
سیدمهدی موسوی کراماتی رئیس کتابخانه های شهرستان دیر در نشست برنامه ریزی باشگاه های کتابخوانی اظهار داشت: باشگاه های کتابخوانی آزادی عمل دارد تا جامعه را به سمت کتابخوان شدن بکشاند.
رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان دیّر افزود: بردخون دارای پتانسیل کتابخوانی است و کتابخوان های بردخونی حرفه ای هستند زیرا نگاه عمیق به کتاب سرعت کار را افزایش می دهد که استفاده از پیش دبستانی ها و مهدکودک این تأثیرپذیری را بیشتر می کند.
وی اضافه کرد: محدودیت را مدیریت و ذهن خود را از سیستم دولتی رها کنیم و چشم ها را برای توسعه کتابخوانی باز کنیم زیرا بزرگ ترین خدمت و عبادت در این دوره کتابخوانی و گرایش به مطالعه است.
رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه بردخون نیز گفت: تولید فکر و اندیشه با مطالعه و کتابخوانی سرعت می گیرد و تفوت کشورهای پیشرفته و عقب مانده به دلیل میزان فهم مردم است و کتابخانه ها به عنوان مرکزی فعال زمینه ساز توسعه کتابخوانی است.
ظهیر محمودی افزود: خرسندیم نسبت به کتاب برنامه داریم و یکی از خواسته ها و رویاهای ما گسترش فرهنگ کتابخوانی در جامعه است زیرا فعالیت های خلاق و برنامه های جدید ثمرات زیادی دارد و نوآوری، خلاقیت و ابتکار نیاز امروز جامعه است.
وی با بیان اینکه فرهنگیان منطقه خلاقانه فعالیت می کنند، اضافه کرد: تشکیل کلاس های درس در کتابخانه، گرایش به برنامه های خلاقانه و جدید و حرکت پا به پای معلمان با بچه ها مسیر را برای حرکت آنان هموار می کند و باشگاه های کتابخوانی با استقبال همراه خواهد شد.
محمودی ادامه داد: بر این باوریم که مطالعه از سن کم آغاز شود و در این زمینه می توان از بازنشستگان، مربیان کانون پرورش فکری و معلمان خلاق استفاده کرد و دانش آموزان به عنوان کتابخانه سیار در جامعه قلمداد می شوند.
رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه بردخون ابراز داشت: در زمینه منابع مطالعاتی مشکل داریم که با ناشران برای جذب کتاب و محصولات فرهنگی مکاتبه کرده ایم زیرا نسل امروز نیازمند اطلاعات و منابع جدید است و تکنیک های امروزی متفاوت از گذشته است.
کارشناس هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دیّر نیز گفت: تلاش شده کتابخوانی در بین دانش آموزان گسترش پیدا کند که این هدف با آموزش دادن و تسهیل گری انجام می گیرد و تسهیل گران با قرائت کتاب فضای بانشاطی را برای دانش آموزان ایجاد می کنند.
موسی درویشی افزود: نیروهای تسهیل گر با حضور در مدارس به قرائت کتاب هایی می پردازند و با همراه کردن کتابخوانی و قصه گویی جذابیت را به کلاس درس تزریق می کنند.
در این نشست که کارشناسان حراست و روابط عمومی اداره نیز حضور داشتند، حیدر مغدانی معاون پرورشی اداره و حسین دراهکی عضو کانون تسهیل گران شهرستان پیرامون جایگاه مطالعه و نقش آن در پیشرفت دانش آموزان و گرایش آنان به کتاب مطالبی بیان نمودند.