تهران- اخبار تصادفات شهروندان اطراف تهران با قطارها همواره در نشریات و خبرگزاری ها شنیده می شود، اما شاهد اراده ای جدی برای یافتن راهکاری در این خصوص توسط شرکت راه آهن نیستیم.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها-وحید محمدی یکتا: «یک زن ۴۰ ساله در بهارستان زیر قطار رفت و جان خود را از دست داد»، «برخورد قطار با یک فرد در قرچک جان وی را گرفت» و … تیترهایی است، که طی یک سال اخیر در نشریه‌ها، خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها درباره کشته شدن شهروندان شهرستان‌های استان تهران به چشم می‌خورد.

قطاری که از دل اغلب شهرستان‌های استان تهران، مانند ری، قرچک، ورامین، پیشوا، اسلامشهر و بهارستان می‌گذرد، در حال گرفتن جان مردمی است، که برای انجام امورات خود مجبور به تردد از روی ریل راه آهن هستند، چندی پیش هم البته قطار شهری در مسیر شهر گلستان با یک زن حدود ۴۰ ساله برخورد کرد، به گونه‌ای که این زن به دلیل شدت جراحت نتوانست تاب بیاورد و در دم کشته شد.

سال گذشته نیز یک دانش آموز اسلامشهری، در اثر تصادف با قطار جان باخت.

اینها تنها چند نمونه از جان باختن شهروندان در حادثه‌های مربوط به قطارهای عبوری از شهرستان‌های اطراف تهران است، سوالی که در این زمینه در ذهن‌ها نقش می‌بندد، این است، که مسئولان راه آهن چرا پیشنهادهای شهرداری‌ها برای خروج ریل از داخل شهرها را جدی نمی‌گیرند، تا علاوه بر خروج ریل‌ها از داخل شهر، ایمنی شهروندان تأمین شود و اراضی راه آهن هم بهبود یابد.

راه آهن مسئول تأمین ایمنی در مسیر حریم خود است

عضو مجمع نمایندگان استان تهران در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: قطار شهری پیشوا- ورامین- قرچک و تهران در حال ساخت و اجرا است و هنوز زیرگذرها و پل‌های عبوری این قطار در تقاطع‌ها ساخته نشده است و به همین لحاظ در حصار کشیدن در جاده قاسم آباد، موسی آباد کاشانی، باقرآباد، محمدآباد، ولی آباد و … دچار ضعف است و در همه تقاطع‌ها می‌بایست، پل روزگذر و یا زیرگذر ساخته شود.

سید حسین نقوی حسینی گفت: هنوز زیرگذرها و روگذرها اجرا نشده و از مطالبات است که راه آهن فکری برای امنیت مردم در مسیر و حریم خود کند، تا برخوردی بین مردم و قطارها وجود نداشته باشد و امنیت شهروندان به مخاطره نیفتد.

نماینده مردم شهرستان‌های رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: راه آهن موظف است، همان طور که ریل راه آهن ایجاد می‌کند، باید ایجاد امنیت برای شهروندان کند و حریم راه آهن می‌بایست، مطابق با مصوبه مجلس رعایت شود و در قسمت‌هایی که داخل شهر است و ساخت و ساز انجام شده باید با نرده و یا مصالح دیپر مانع ایجاد کند، تا امکان برخورد مردم و شهروندان با قطارها نباشد.

حجت الاسلام حسن نوروزی گفت: به عنوان مثال در شهرهای اسلامشهر، گلستان، رباط کریم و … که راه آهن از توی شهر عبور کرده است، اولاً باید اجازه ساخت و ساز در اطراف راه آهن را نمی‌داد و حال که این ساخت و سازها انجام شده است، می‌بایست، با دیوارکشی مانع ایجاد خطر برای مردم شود، تا شاهد حوادثی از این دست برای مردم نباشیم.

وی افزود: دیوارکشی در این مناطق و یا راهکار دیگری که وظیفه راه آهن است، می‌تواند، از عزادار شدن بسیاری از خانواده‌ها جلوگیری کند.

نوروزی گفت: در زمان وزارت آقای آخوندی بارها به وزیر راه و شهرسازی در این خصوص تذکر داده ام اما متأسفانه اقدامی انجام نشده است، تاکید ما بر این است، که راه آهن موظف به تأمین امنیت مردم و شهروندان در حریم راه آهن است.

راهکار راه آهن برای کاهش تصادفات مردمی با قطار در داخل شهرها

مدیرکل روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران نیز در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر این که چرا راه آهن از خروج از شهرها علی رغم استقبال شهرداری‌ها دوری می‌کند، گفت: منافع راه آهن برای مردم است نه شهرداری‌ها و در همه جای دنیا قطارهای برون شهری و درون شهری به هم متصل است.

صادق سکری افزود: این اتصال سبب جابجایی راحت تر مردم می‌شود و در همه دنیا مانند برلین، مسکو، توکیو و … ایستگاه‌های برون شهری در داخل شهرها قرار دارد.

مشخص نیست، چند نفر دیگر باید به لیست قربانیان تصادف با قطار اضافه شوند، تا کسی راه آهن را ملزم کند تا ریل‌ها را از داخل مناطق مسکونی خارج کرده و یا امنیت ریل‌های داخل شهر را فراهم کند، درست است که مردم نیز در بروز این حوادث ممکن است، مقصر باشند، اما خارج کردن علت حادثه دلخراش تصادف با قطار از محدوده شهر و یا ایمن کردن مسیر قطار در داخل شهرها به طریق اولی می‌تواند نجات بخش باشد.