به گزارش خبرگزاری مهر، آزاده آبتین مدیر مسئول انتشارات آبتین رسانه هنر و مبتکر طرح همیار کتاب، همراه قلم در ایران در راستای اجرای این طرح که با هدف افزایش ۵ دقیقه کتابخوانی به سرانه مطالعه در کشور طراحی شده و از اواخر دیماه سال جاری در حال اجرا است. او خواستار گنجانده شدن زنگ کتاب به سرفصلهای پرورشی مدارس شد و اظهار کرد: متاسفانه اصل پرورش در نظام آموزشی ما یا بسیار کمرنگ است و یا بسیار ایدئولوژیک و این در حالی است که بخش پرورشی نظام آموزشی کشور با یک برنامهریزی صحیح میتواند نقش شایانی در پرورش، شناسایی وشکوفایی استعداد و خلاقیت دانشآموزان داشته باشد.
مدیر مسئول انتشارات آبتین رویکرد آموزشی نظام آموزش و پرورش کشور را نیز نقد کرد وافزود: نظام آموزشی کشور همچنان با رویکرد های منسوخ شده مبتنی بر فراگیری حجم بزرگی از اطلاعات و تئوری محوری مواجه است و این در شرایطی است که پرورش خلاقیتها در این نظام آموزشی حداقلی است و متناسب با استعداد سرشار و نهفته دانشآموزان نیست.
او در همین راستا با بیان اینکه نظام آموزشی باید زمینه و بستر شکوفایی فکری دانشآموزان را فراهم آورد، افزود: متاسفانه نظام آموزشی ما در ایجاد علاقه و انگیزه در میان دانشآموزان در راستای گرایش به سمت مطالعه و فرهنگ کتابخوانی ناکام بوده است.
آبتین با اشاره به اینکه در زنگ کتاب از دانشآموزان میخواهند تا هر هفته کتابی را مطالعه کنند و تجربه حاصل از آن را با آموزگار و دیگر دانشآموزان به اشتراک بگذارند، گفت: زنگ کتاب ضمن تشویق دانشآموزان به مطالعه آنها را به ایجاد تبادل خودجوش کتاب و اطلاعات سوق میدهد و در ضمن میتواند آنها را با کتابها، فرهنگها وعقاید جدید آشنا سازد.
این ناشر با اشاره به اینکه زنگ کتاب میتواند فرصت مناسبی را جهت داستاننویسی کودکان ونوجوانان فراهم کند، اظهار کرد: زنگ کتاب فرصت مناسبی را در اختیار دانشآموزان قرار میدهد تا در مورد کتابی که در آن هفته مطالعه کردهاند و یا موضوعهای آزاد، داستانی را به نگارش درآورند و آن را برای دیگر هم کلاسیهای خود بخوانند.
او در همین رابطه دورخوانی کتاب و برپایی نمایشهای کتاب محور را از دیگر آیتمهای اثر گذار زنگ کتاب برشمرد و افزود: علاوه بر زنگ کتاب، مدارس میتوانند در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی از مراسم صبحگاه یا زنگهای تفریح جهت معرفی و خلاصه خوانی کتاب بهره گیرند، همچنین فضاهای موجود در مدارس وحتی نقاشی و زیباسازی محیطی مدارس میتواند در خدمت فرهنگ مطالعه معرفی کتابهای مفید و ارائه خلاصهای از محتوای آنها قرار گیرد.
او در ادامه گفت: انتشارات آبتین رسانه هنر و متخصصانی که در کارگروههای تخصصی طرح همیار کتاب - همراه قلم مشغول برنامهریزی جهت افزایش ۵ دقیقهای مطالعه در کشور هستند آمادگی دارند ماحصل پژوهشهای خود در این زمینه را به وزارت آموزش و پرورش انتقال دهد تا در آینده شاهد ترویج فرهنگ مطالعه در میان دانشآموزان باشیم.
آبتین در پایان با توجه به امکانات و گستردگی ارتباط وزارت آموزش با دانشآموزان و خانوادهها خواستار استفاده از این پتانسیل بزرگ در جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور شد و افزود: امیدوارم وزارت آموزش و پرورش به طرح همیار کتاب - همراه قلم بپیوندد چرا که ارتقاء ۵ دقیقهای سرانه مطالعه در کشور بیتردید نیازمند عزمی ملی است که مسئولان فرهنگی و آموزشی کشور نیز باید در آن پیشقدم باشند.