قزوین- مدیر سازمان پسماند شهرداری قزوین گفت: در حال حاضر میزان تفکیک زباله از مبدا ۲.۵ درصد است که این میزان را به ۱۰ درصد افزایش خواهیم داد.

مهدی امینی در حاشیه جلسه بررسی وضعیت پسماند های شهر قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص پسماند عفونی گفت: در حال حاضر همه بیمارستانهای قزوین دستگاه بی خطر ساز دارند و زباله های عفونی را بی خطر می کنند و زباله ها میکرو ارگانیسم زنده ندارند.

وی بیان کرد: ۳۴۹ مرکز درمانی خصوصی در قزوین تحت پوشش طرج بی خطر سازی هستند که به سایت ویژه محمد آباد منتقل می شود که در تاکستان  ۳۳ مرکز، در شهرستان البرز ۵۷ مرکز و در بوئین زهرا ۴۷ مرکز پسماندهای عفونی خود بی خطر سازی کرده و به سایت محمدآباد منتقل می کنند و پسماندهای آبیک هم به نظر آباد منتقل می شود.

امینی تصریح کرد: آزمایشها روی دستگاه اتوکلاو هم شیمیایی است و هر هفته اعلام و هر ماه آزمایش می شود تا خطری نداشته باشد.

وی یادآورشد: روزانه هشت هزار لیتر پسماند شیمیایی از شش استان به سایت محمد آباد منتقل می شود که ۴۷ هزار کیلو وارد شده از تهران و  ۴۳۳۹ کیلو از قزوین بوده است.

امینی اظهارداشت: بیش از ۱۱۷۰ تن پسماند ساختمانی در سایت تخلیه شده است و روزانه سه هزار تن تولید ساختمانی و عمرانی داریم که متوسط آن ۲ هزار تن است و کارهای آنالیز داریم که توجیه اقتصادی داشته باشد ولی باید شهرداریهای استان ملزم به رعایت شیوه نامه ها شوند.

تفکیک ۲.۵ درصدی زباله از مبدا به ۱۰ درصد می رسد

وی بیان کرد: روزانه ۲۸۰ تن زباله در شهر قزوین تولید و به سایت محمدآباد منتقل می شود که در تفکیک زباله از مبدا از برنامه عقب هستیم و باید میزان ۲.۵ درصد کنونی را به ۱۰ درصد برسانیم.

امینی یادآورشد:تفکیک در مبدا در دو بخش کوتاه مدت و دراز مدت است که در این راستا یک اداره تخصصی بنام پردازش دفع و پسماند و کارگروه فنی سازمان شکل گرفت که در هدایت برنامه ها موثر بوده است.

وی افزود: گسترش طرح تفکیک در منطقه یک با مشارکت ۵۰۰ خانوار برای جمع آوری مواد قابل بازیافت، آموزش چهره به چهره در مدارس و ۵۰ مهد کودک، افزایش ناوگان خرید به تعداد ۵۰ غرفه در منطقه دو، تعداد  ۷۰ مورد در منطقه سه ایجاد و ۱۰ ناوگان و ۸ هزار مخزن پلاستیکی هم خریداری شد.

مدیر سازمان پسماند شهرداری قزوین گفت: جمع اوری پسماند خشک روزانه ۶۵۴ تن است که ۲.۵۷ درصد در مبدا تفکیک می شود که باید آن را به ۱۰ درصد برسانیم.

امینی افزود: ساخت غرفه های بازیافت در مناطق سه گانه شهرداری انجام شده و غرفه گذاری بازیافت در محلات به نام سرای بازیافت هم راه اندازی می شود.

وی گفت: اجرای طرح های مطالعاتی، افزایش تعداد غرفه ها، پیش بینی نرم افزار تفکیک در مبدا، اصلاح پیمانهای تفکیک، افزایش بودجه ستاد تفکیک و بهره گیری از مشارکت سازمانهای مردم نهاد از برنامه های سازمان پسماند است.

امینی یادآورشد: روزانه هشت هزار لیتر پسماند شیمیایی از شش استان وارد لند فیل سایت محمد آباد منتقل می شود که ۴۷ هزار کیلو وارد شده از تهران و  ۴۳۳۹ کیلو از قزوین بوده است.

امینی بیان کرد: لندفیل سایت محمد آباد تا سه سال آینده پر می شود و باید دستگاه کم پکتور خریداری شود که ۳.۵ میلیاردتومان اعتبار و برای خط پردازش هم ۱۰ میلیارد تومان لازم داریم و تکمیل فضای سبز در ۲۱ هکتار در دستور کار است و ۵۰ هزار تن کمپوست انبار شده نیز باید تعیین تکلیف شود.

وی گفت: برای انتقال کمپوست که ۲۰ هکتار فضا را اشغال کرده بیش از ۵۰۰ میلیون تومان است که باید فرآیند اصلاح شود تا کمپوست قابل استفاده باشد.