بیرجند-سرپرست امور عشایر خراسان‌جنوبی گفت: فاز اول پروژه آب‌رسانی به ۴۰ محله عشایری در بمرود زیرکوه دهه فجر اجرایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین حسین‌پور صبح چهارشنبه در نشست‌خبری اظهار کرد: ۸۰ درصد از جمعیت عشایری خراسان‌جنوبی در نقاط صفر مرزی زندگی می‌کنند و از این جهت حضور عشایر در تأمین امنیت نیز نقش بسزایی دارد.

سرپرست امور عشایر خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه طبق آخرین آمار جمعیت عشایری استان ۸۱ هزار نفر است، بیان کرد: طبق این آمار ۱۳ درصد از جمعیت خراسان‌جنوبی را عشایر تشکیل می‌دهند.

هفت درصد جمعیت عشایر کشور در خراسان‌جنوبی زندگی می‌کنند

حسین‌پور با بیان اینکه۱۵ هزار خانوار عشایری در خراسان‌جنوبی زندگی می‌کنند، ادامه داد: هفت درصد جمعیت عشایر کشور نیز در خراسان‌جنوبی ساکن هستند.

وی گفت: از سال ۸۴ تاکنون در مناطق عشایری خراسان‌جنوبی ۵۶ میلیارد تومان در حوزه عمرانی هزینه شده است.

سرپرست امور عشایر خراسان‌جنوبی اظهار کرد: همچنین طی ۱۳ سال گذشته ۲۳ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه پنج ساله به واحدهای تولیدی عشایری در راستای احداث و راه‌اندازی و ایجاد شغل هزینه شده است.

حسین پور با اشاره به اینکه زندگی اقتصادی عشایر بر مبنای دامپروری است، بیان کرد: به واسطه خشک شدن مراتع و خشکسالی متعدد تولید گوشت در مناطق عشایری خراسان‌جنوبی با هزینه بالاتری نسبت به سایر استان‌ها انجام می‌شود ولی عرضه آن با قیمتی کمتر از سایر مناطق کشور صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: همچنین از ابتدای سال ۸۴ تاکنون حفر و بهسازی ۴۴۰ حلقه چاه، چشمه و قنات در مناطق عشایری خراسان‌جنوبی صورت گرفته و یک میلیون و ۱۷۰ هزار متر مکعب به این مناطق آب‌رسانی شده است.

روزانه ۴۰۰ مترمکعب آب به مناطق عشایری حمل می‌شود

سرپرست امور عشایر خراسان‌جنوبی گفت: در راستای تأمین آب مورد نیاز دام عشایر و آب مورد نیاز عشایر روزانه ۴۰۰ متر مکعب آب از فاصله ۲۰ تا ۱۲۰ کیلیومتری به مناطق عشایری خراسان‌جنوبی حمل می‌شود.

حسین پور با اشاره به اینکه  اصلی‌ترین ماده غذایی عشایر نان است، اظهار کرد: با این وجود سرانه آرد توزیع شده بین مناطق، شهری، روستایی و عشایری در خراسان‌جنوبی یکسان است و هر نفر ماهیانه ۱۲ کیلو آرد دریافت می‌کند.

وی با تبیین اینکه درخواست عشایر اضافه شدن دو کیلو آرد اضافی به سهمیه ماهیانه آنان است، بیان کرد: از سال ۸۴ تا کنون بیش از ۱۲۸ هزار تن آرد بین عشایر خراسان‌جنوبی توزیع شده است.

سرپرست امور عشایر خراسان‌جنوبی ادامه داد: در طول ۱۳ سال گذشته ۲۵ هزار و ۵۷۰ متر مکعب انبار ذخیره علوفه در مناطق عشایری خراسان جنوبی  احداث شده است که علوفه مورد نیاز برای این مناطق به راحتی تأمین شود.

فعالیت ۴۶ صندوق خرد در مناطق عشایری

حسین پور با اشاره به اینکه زن نمونه عشایر کشور در سال جاری بانویی از شهرستان سرایان بوده است، افزود: در حال حاضر ۴۶ صندوق خرد با هزار و ۵۸۵ نفر عضو درمناطق عشایری خراسان‌جنوبی وجود دارد و فعالیت ۳۵ صندوق دیگر در دستور کار است.

وی گفت: در طول سال گذشته حدود ۱۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به صندوق‌های خرد عشایری شده است.

پیش‌بینی بهره برداری از ۱۱۰ پروژه عمرانی تا پایان سال مالی

سرپرست امور عشایر خراسان‌جنوبی اظهار کرد: در صورت تخصیص به موقع اعتبار تا پایان سال مالی ۱۱۰ پروژه عمرانی با هزینه ۱۴ میلیارد تومان در مناطق عشایری به بهره‌برداری رسیده و خانواده‌های عشایر از آن استفاده کنند.

حسین‌پور با بیان مؤلفه‌های پروژه آب‌رسانی به ۴۰ محله منطقه عشایری بم‌رود شهرستان زیرکوه بیان کرد:  برای این پروژه تاکنون ۳ میلیارد تومان هزینه شده و فاز اول آن با ۲۱ کیلومتر خط انتقال و بهره‌مندی ۵۰ خانوار در دهه فجر سال جاری افتتاح می‌شود.

وی با بیان اینکه کل پروژه ۱۰ میلیارد تومان هزینه دارد، ادامه داد: پیش بینی می‌کنیم ادامه کار با ۷ میلیارد تومان اعتبار به اتمام برسد.

سرپرست امور عشایر خراسان‌جنوبی گفت: در اختیار قرار دادن ۹۰۰ مترزمین به عشایر در منطقه نازدشت برای کشت گیاهان دارویی و اجرای طرح پرورش شتر در بشرویه در زمینی به مساحت ۱۶ هکتار  نیز در راستای توانمند سازی عشایر صورت گرفته است.

حسین‌پور اظهار کرد: در طی ۹ ماه گذشته ۲۴ هزار تن نهاده دامی در بین عشایر خراسان‌جنوبی توزیع شده است.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر پیرامون جمعیت دانش آموزان عشایری خراسان‌جنوبی و ترک تحصیل برخی از این دانش‌آموزان گفت: جمعیت دانش‌آموزی عشایری استان بالع بر ده هزار نفر است که مواردی چون عدم تفکیک بین دانش آموزان دختر و پسر در برخی مدارس مناطق عشایری، دوری مسیر مدارس مقاطع بالاتر و نداشتن هزینه ایاب و ذهاب زمینه ترک تحصیل آنان را در پاره‌ای موارد به وجود می‌آورد.