سیصد جلد از مجموعه ششصد جلدی دایره المعارف امام حسین (ع) به کوشش دکتر شیخ محمد صادق کرباسى آماده انتشار شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، این دایره‌المعارف مربوط به حضرت «اباعبدالله الحسین» (ع) است که مجلدات آن در بیش از ششصد جلد، در سیصد و پنجاه هزار صفحه و یکصد و پنجاه میلیون کلمه گرد آمده است.

این دایرة‌المعارف بزرگ از سال 1365 توسط عالم فرهیخته آیتالله محقق «دکتر شیخ محمد صادق کرباسى» در حال تدوین است.
مولف با محور قراردادن حضرت «سیدالشهدا» تمامی مطالب مربوط به آن حضرت را از سرتاسر دنیا و از عمق تاریخ تا حال به تفصیل مورد تحقیق و بررسى قرارداده و همه معلومات مفیدى که بعضا کمتر کسى جسارت گردآورى آن را پیدا می‌کند، را یک جا در این دایره‌المعارف جمع‌کرده است.

این دایره‌المعارف در قالب شصت باب از علوم و فنون مختلف تنظیم شده است که هر باب با ابواب دیگر کاملا متفاوت بوده و نقطه مشترک آنها وجود مقدس سیدالشهداء است. از جمله آن ابواب می‌توان به ابوابى چون: تشریع و فقه استدلالى به روشی نوین، تاریخ، سیاست، ادبیات، حدیث، رجال، منبر، دعا و زیارات، رد شبهات، فرهنگ و حتى هنر و مهندسى متأثر از نهضت امام حسین علیه السلام اشاره کرد.

از جمله مطالبى که در این دایره‌المعارف ارائه‌شده می‌توان به این موارد اشاره کرد: سیره امام حسین(ع) در ده جلد، امام حسین(ع) و تشریع اسلامى در سیزده جلد، شبهات و رد آنها در ده جلد، تاریخ حرم و بارگاه هاى مربوط به نهضت کربلا در هفت جلد، دیوان قصاید عربى سروده ‌شده در مورد امام حسین(ع) از قرن اول تا قرن پانزدهم هجرى در شصت و چهار جلد، دیوان‌هاى مختلف شعر عربى مربوط به امام حسین(ع) با سبک‌هاى مختلف شعرى غیر از قصاید و بررسى نوع سبک و ارزش ادبى آنها در یکصد و چهل وسه جلد، تحقیق و بررسى ادبى اشعار مربوط به امام حسین(ع) و سنجش ارزش ادبى آنها در ده جلد، تحقیق و بررسى تاریخى شعائر حسینى در ده جلد، تحقیق و بررسى در مورد شهر کربلا از زوایاى مختلف تاریخى، جغرافیایى، سیاسى علمى، فرهنگى و..... در بیست وسه جلد، تحقیق و بررسى عوامل سیاسى نهضت امام حسین(ع) در سه جلد، تحقیق و بررسى در مورد نسل و نسب امام حسین (ع) در دوجلد، امام حسین (ع) در قرآن در سه جلد، امام حسین (ع) در احادیث و روایات در دوازده جلد، صحیفه امام حسین(ع) در دو جلد، احادیث امام حسین(ع) در سه جلد، معجزات و کرامات امام حسین(ع) در دو جلد، رویاها و خواب‌هاى دیده شده مربوط به امام حسین(ع) و تأویل آنها در سه جلد، دیوان اشعار فارسى در پنجاه و پنج جلد، دوان اشعار اردو در یازده جلد، دیوان اشعار انگلیسى در سه جلد ، دیوان‌هاى اشعار زبان‌هاى دیگر در چهار جلد و زیارات امام حسین(ع) در شش جلد .

همچنین تمام اشعار سروده شده در مورد امام حسین علیه السلام به هر زبان، جمع آورى شده و عروض و سبک شعرى و تاثیر‌پذیرى آنها از واقعه عاشورا مورد بررسى قرار گرفته، و اشعار غیر عربى در کنار زبان اصلى همراه با ترجمه ارائه شده‌ است.

این مجموعه به زبان عربى نوشته شده و تاکنون 32 مجلد از این مجموعه به چاپ رسیده و در حدود سیصد جلد از آن نیز آماده چاپ است. عناوین: الحسین و التشریع الاسلامى، السیرة الحسینیة، الحسین الکریم فى القرآن العظیم، الرؤیا مشاهدات و تأویل، معجم الشعراء، معجم الخطباء، معجم المصنفات، دیوان الامام الحسین، المدخل الى الشعر الحسینى و مجموعه‌هاى مختلف از دواوین اشعار، از جمله مجلدات چاپ شده است.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا ارائه مطالب مفید و مربوط به امام حسین(ع) می‌توانند به آدرس اینترنتى این دایره‌المعارف http://www.hussaini-encyclopedia.com مراجعه کنند.