به گزارش خبرگزاری مهر، طرح وحدت حوزه و دانشگاه، میراث امام(ره) است که در ابتدای وقوع انقلاب اسلامی حسب شرایط حاکم بر دو نهاد اصلی علمی کشور و نیازها و اقتضائات تحقق آرمان های انقلاب اسلامی مطرح شد.
اکنون پس از گذشت چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی، تلقیها و رویکردهای متمایزی در این خصوص وجود دارد و در باب امکان وقوع آن نیز دیدگاه های مختلفی مطرح شده و مسائل و چالش های نظری و عملی فراوانی را سبب شده است.
از مهمترین مباحث و مسائل مطرح در این خصوص این است که، عوامل زمینه ساز طرح شعار وحدت حوزه و دانشگاه توسط امام خمینی(ره) چه بوده است؟ مقصود از وحدت حوزه و دانشگاه چیست؟ آیا مراد از وحدت، ادغام حوزه در دانشگاه یا دانشگاه در حوزه است؟ آیا وحدت حوزه و دانشگاه به معنای وحدت در ساختار، محتوا، سیاست گذاری، هدف گذاری، برنامه و کارکرد (همه یا یکی از موارد) است؟ وحدت حوزه و دانشگاه چه نسبتی با موضوع «همراهی علم و دین» دارد؟
بر این اساس، کارگروه علم و فناوری موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در ادامه سلسله نشست های تخصصی خود، در نظر دارد با هدف بررسی مباحث، مسائل و چالش های مطرح پیرامون موضوع «وحدت حوزه و دانشگاه»، نشستی تخصصی با عنوان «چشم انداز وحدت حوزه و دانشگاه» و با حضور عبدالحسین خسروپناه، ابراهیم فیاض و علی فاتح راد را در روز یکشنبه ۳۰ دی ماه برگزار میکند.