به گزارش خبرنگار مهر، طاهر موهبتی در نشست خبری روز یکشنبه در مورد اقدامات انجام شده در بخش دارویی طی شش ماه گذشته گفت: در این مدت پرهزینه ترین داروها، انسولین، فاکتورهای خونی و هرسپین بوده است و همچنین کمترین سرانه مصرف دارو در میان پنج صندوق ما متعلق به صندوق روستاییان بوده است.
وی گفت: بیشترین رشد هزینه دارو در بخش سرپایی مربوط به استان خراسان رضوی بوده و در مجموع میزان بار مراجعات ما از کاهش خوبی برخوردار شده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: این کاهش هزینه ها به دلیل بار مراجعات، قیمت و خدمات ارائه شده بوده است.
موهبتی گفت:طی این مدت بیمه رایگان را هدفمند کردیم که به سمت گروه های نیازمند حرکت کرد و گروه هایی که از وضعیت مالی خوبی برخوردار بوده است به مرور و در گذشته اصرار به دریافت خدمات داشتند در حال حاضر متوجه این نکته شدند که بیمه رایگان برای افراد نیازمند است به همین علت جمعیت بیمه رایگان ما کاهش یافت.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینکه حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار رفع همپوشانی بیمه ای انجام شد، گفت: تمامی اقدامات انجام شده در بیمه رایگان و در بحث همپوشانی ها باعث شد بار مراجعات ۲۰ درصد کاهش پیدا کند.
به گفته وی، استفاده از دارو در بخش سرپایی ۲۷ درصد کاهش یافته که در مقایسه با این کاهش، هزینه ها شش درصد بیشتر کاهش پیدا نکرده که علت آن نیز افزایش تعرفه ها و تعرفه دارو بوده است و البته در زمان آغاز تحریم ها برخی داروهای خود را برای چندین ماه خریداری کردند که این موضوع بی تاثیر نبوده است.
وی به پرداخت بدهی به بخش دارویی اشاره کرد و گفت: بدهی دارویی خود را در سال ۹۶ تسویه کردیم و روز گذشته با پرداختی که انجام شد بدهی داروخانه های بخش خصوصی پرداخت شد که میانگین پرداختی های ما در کشور به شهریور ماه رسیده است که البته در برخی استان ها مرداد و برخی دیگر مهر ماه است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت همچنین در خصوص پرداخت ۵۰۰ میلیون یورو نیز گفت: ۲۶۴۰ میلیارد تومان آن در گذشته تخصیص داده شده بود که آن را توزیع کردیم و پنجشنبه هفته گذشته نیز هزار و هفتصد و شصت میلیارد تومان به سازمان برنامه و بودجه واریز شده که ما منتظریم به بیمه سلامت پرداخت شود.
وی گفت: به محض پرداخت این اعتبار از یک هفته تا ده روز این مبلغ را میان ارائه دهندگان خدمت در کشور توزیع خواهیم کرد.
موهبتی تاکید کرد: با پرداختی های سری قبل کل بدهی های مطلب به پزشکان متخصص، فوق تخصص، دندانپزشکی مربوط به سال ۹۶ پرداخت شد و بدهی سال ۹۷ آنها نیز تا مرداد ماه پرداخت شده است.
وی همچنین تاکید کرد: در بخش فیزیوتراپی، شیمی درمانی و دیالیز نیز هیچ بدهی مربوط به سال ۹۶ ندارند و همه آنها را تسویه کرده ایم و بدهی مربوط به سال ۹۷ نیز به مرداد ماه رسیده که به محض تخصیص جدید بخشی از بدهی های ماه های بعد آن تسویه خواهد شد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در مورد میانگین رشد هزینه ها گفت: در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۶ میانگین رشد هزینه ۲۳ درصد بود که این میزان در سال ۹۶ به نسبت سال قبل به ۵.۵ درصد رسیده است و در سال ۹۷ در شش ماهه اول رشد هزینه ها کنترل خوبی شده و در خیلی از موارد با کاهش رو به رو بوده ایم.
وی با اشاره به اینکه در شش ماهه اول امسال دو هزار میلیارد تومان ذخایر منابع داشتیم، گفت: این ذخیره نشان دهنده این است که هزینه های مان را کم کرده ایم که به دلیل هم پوشانی ها و مدیریت هزینه، استقرار سازمان الکترونیک، اجرای راهنمایان بالینی و ... انجام شده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت تاکید کرد: تنها با مدیریت هزینه و منابع نمی توان کسری سازمان های بیمه ای را تامین کرد و ضمن اینکه مدیریت هزینه و همپوشانی یک بار اتفاق می افتد اما در مجموع ذخیره دو هزار میلیارد تومان اتفاق بسیار خوبی بود که رسانه ها در این خصوص به ما کمک کردند.