مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور جوانان گفت: بسترسازی فرهنگی، تغییر الگوی ازدواج تجملاتی و تشریفاتی از راهکارهای مقابله و کنترل ازدواج سفید است.

به گزارش خبرگزاری مهر، امید محدث مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور جوانان، در هفتاد و دومین جلسه ستاد ملی ساماندهی امور جوانان به جمع بندی نظرات و پیشنهادات اعضا در موضوع ازدواج سفید و آسیب های آن پرداخت و گفت: لغتی که می توانیم به جای ازدواج سفید از آن استفاده کنیم «هم باشی» است ولی این مفهوم را عوض نمی کند اما در مطالعات و پژوهش های علمی از لغت هم باشی برای cohabitation استفاده می کنند.

وی تاکید کرد: در بررسی یک مسئله مهم ‌ترین محور، شناخت خود مسئله است که به نظر می رسد باید بودجه هایی برای تحقیقات علمی و پژوهشی برای شناخت جنبه های مختلف و آسیب های فراوان ازدواج سفید تخصیص داده شود.

محدث با بیان اینکه نمی‌توانیم وجود این واقعیت را در جامعه انکار کنیم، افزود: اگر به چاره‌جویی برای این آسیب اجتماعی در جامعه نپردازیم در سالهای بعد پدیده هم باشی فراگیرتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه پذیرش اصل موضوع یکی از مهمترین قدم ها در کنترل ازدواج سفید است، توضیح داد: توزیع و مصرف مواد مخدر در کشور ما جرم است اما مراکزی هم برای ترک اعتیاد، مشاوره و توانبخشی معتادین وجود دارد در واقع با پذیرش اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی برای رفع آن سیاستگذاری می کنیم. بنا بر این پیشنهاد ما این است که باید پدیده «هم باشی» را به عنوان آسیب اجتماعی بپذیریم تا بعد بتوانیم در خصوص آن سیاست گذاری کنیم.

مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور جوانان تاکید کرد: باید در خصوص آسیب های ازدواج سفید برجسته سازی رسانه ای انجام دهیم و در افکار عمومی آسیب‌های آن را به مردم و جوانان آگاهی رسانی کنیم.

وی بسترسازی فرهنگی و تغییر الگوی ازدواج تجملاتی و تشریفاتی را از راهکارهای مقابله و کنترل ازدواج سفید دانست و گفت: الگوهای ازدواج تشریفاتی، جشن های پر هزینه، مهریه‌های سنگین و ... باعث فراری شدن جوانان از ازدواج شده است که امیدوارم با بازنگری در قانون تسهیل ازدواج و افزایش وام ازدواج در این خصوص قدم های خوبی برداریم و بتوانیم با جمع‌بندی نظرات همه اعضا به پیشنهاد جامعی در این زمینه برسیم و آن را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کنیم.