به گزارش خبرنگار مهر، پریسا کرمی دوشنبه در جلسه انجمن کتابخانههای شفت در سالن میرزای شفتی فرمانداری این شهرستان برگزار شد با اشاره به آغاز فعالیت نهاد کتابخانههای عمومی از سال ۸۳ به عنوان یک نهاد نیمه دولتی، اظهارکرد:این نهاد تلاش کرده تا ذائقه مخاطبان در حوزه کتاب و کتابخوانی را تغییر دهد.
وی به علاقمندی و پیشینه مردم شهرستان شفت به فعالیتهای فرهنگی و حوزه کتاب اشاره کرد و افزود: درجشنواره رضوی امسال میزان مشارکت مخاطبان شفتی رشد بسیار خوبی داشته است که نشان دهنده پتانسیل و ظرفیت مطلوب در این زمینه است.
کرمی در ادامه با اشاره به تمرکز بافت جمعیتی شهرستان شفت در حوزه روستایی خواستار توجه و برنامهریزی بیشتر مسئولان فرهنگی در این زمینه شد و بیان کرد: می توانیم از ظرفیت خیران در راستای راه اندازی کتابخانههای سیار و یا ارسال کولههای کتاب به این مناطق استفاده کنیم.
وی به پیشنهاد بهرهبرداری از مدارس بلااستفاده درسطح روستاها برای تبدیل آن به کتابخانه اشاره و تصریحکرد: این موضوع بررسی و در صورت مناسب بودن فضا و بنا از آنها برای ایجاد کتابخانههای روستایی استفاده می شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان در ادامه با بیان اینکه برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیازمند بهرهبرداری از ابزارهای مختلف هستیم، گفت: المانها، نمادها و پوسترهای تبلیغاتی و فضاسازی شهری بهترین ابزار برای جذب مخاطب است.
وی برداشتن جامعه آگاه در راستای ایجاد رشد و توسعه تأکیدکرد و افزود: بسترسازی مناسب در این زمینه درسطح کتابخانههای عمومی با برگزاری دورههای آموزشی، معرفی کتاب، اجرای برنامههای مشارکتی با ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش فراهم شده است.
کرمی از آموزش و پرورش خواست تا زمینه آشنایی بیشتر دانش آموزان با فضای کتابخانهای را فراهم کرده و ساعتی با عنوان «ساعت کتاب» نیز درنظر بگیرد زیرا فعالیتهای کتابخانههای تنها به محدود به کتاب و کتابخوانی نبوده و برنامههای متنوعی اجرا می شود.
وی با بیان اینکه ترغیب و جلب نظر کودکان و بانوان به حوزه کتاب و کتابخوانی در داشتن یک جامعه سالم کمک میکند، افزود: برنامهریزی در این زمینه تضمین کننده داشتن جامعهای سالم و آگاه است.