مراسم بزرگداشت هوشنگ مرادی کرمانی به پاس یک عمر فعالیت ادبی این نویسنده در بندر گناوه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم بزرگداشت هوشنگ مرادی کرمانی به پاس یک عمر فعالیت ادبی این نویسنده پیشکسوت توسط انجمن هوای تازه بندر گناوه در این شهر برگزار شد.

این مراسم بر روی لَنج (کشتی) در خلیج‌فارس آغاز شد که با اجرای زنده موسیقی و گفتگو با مرادی کرمانی همراه بود

در بخش دوم هم مخاطبان با حضور در «کلبه‌ فرهنگ و هنر» خاطراتی از مرادی کرمانی را درباره چگونگی خلق داستان‌های «خمره»، «بچه‌های قالیبافخانه» و «قصه‌های مجید» شنیدند.

بخش اصلی برنامه «بزرگداشت هوشنگ مرادی‌کرمانی» در سالن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بندر گناوه برگزار شد که اولین سخنرانش لیلا گنجی نویسنده گناوه‌ای بود که از نقش و تأثیر بردباری، استقامت و امیدی گفت که شخصیت داستان‌های مرادی‌کرمانی در او به وجود آورده‌اند. مهدی انصاری نویسنده بوشهری هم به عنوان سخنران بعدی از دیدگاه دستور زبان نقش‌گرای «هالیدی» و جنبه‌های «نمایشی»، داستان «لانه» را در شش نوع فرایند مادی، ذهنی، رابطه‌ای، رفتاری، بیانی و وجودی نقد و بررسی کرد.

همچنین حسین جلال‌پور شاعر و استاد دانشگاه با اشاره به نقش و جایگاه سفرنامه‌ و زندگی‌نامه‌ها در تاریخ ادبیات فارسی گفت: شخصاً علاقه‌مند به خواندن زندگی‌نامه و سفرنامه شاعران و نویسندگان بوده‌ام و کتاب‌های بسیاری در این زمینه مطالعه کرده‌ام، اما واقعیت این‌ است که کتاب «شما که غریبه نیستید»، در بیان جزئیات و وارد شدن به حوزه‌ رازهای مگو و گفتن مسائلی که دیگران از گفتنش ابا می‌کنند، بسیار عالی و بی‌نظیر در زبان فارسی است.

علیرضا عندلیب  مدرس دانشگاه هم که از شهر لار (فارس) به بندر گناوه آمده بود، به بیان سخنانی درباره بازتاب طنز در آثار هوشنگ مرادی‌کرمانی پرداخت. عندلیب استفاده از فرهنگ عامیانه و ضرب‌المثل‌های به‌کار رفته در داستان‌های این نویسنده را منحصربه‌فرد دانست و از شاخصه‌های مهم در نوشته‌های مرادی را دریافت پیام توسط مخاطب عام و پسندیدن آن توسط مخاطبان خاص دانست.

آخرین سخنران مراسم، محمد ولی‌زاده نویسنده و ناشر بود. ولی‌زاده به ویژگی‌های شخصیتی و نوشته‌های مرادی‌کرمانی از جمله بیان موضوعات و مشکلاتش به زبانی ساده و همه‌فهم با چاشنی طنز، تیراژ بالای کتاب‌های این نویسنده نسبت به دیگر نویسندگان، ترجمه آثار او به بیش از ۳۰ زبان دنیا، دریافت جوایز متعدد و معتبر در سطح بین‌المللی، توجه و استقبال دانشگاهیان و سینماگران از آثار منتشرشده‌ مرادی‌کرمانی اشاره کرد و مدعی شد خیلی از نویسندگان به‌نام معاصر به موفقیت‌های او نرسیده‌اند.

پخش مستندی از زندگی هوشنگ مرادی‌کرمانی و اجرای موسیقی محلی توسط گروه «یزله» از دیگر بخش‌های این برنامه بود. در این مراسم همچنین از تابلو فرش منقش به چهره‌ مرادی‌کرمانی رونمایی شد که به همت زنان «گبه‌باف» روستای شول آماده شده بود.

در پایان این مراسم، مرادی‌کرمانی ضمن تشکر و قدردانی از همه‌ برگزارکنندگان این برنامه، با اشاره به سابقه‌ ۵۰ساله‌ نویسندگی و شمارش کتاب‌های چاپ‌شده خود گفت: تقریباً هر سه سال یک کتاب نوشته‌ام و هیچ‌کدام شکل دیگری نیست. همه‌ کتاب‌هایم را دوست دارم اما قضاوت را به عهده‌ خواننده‌ گذاشته‌ام. مرادی‌کرمانی همچنین با یادآوری نمایشنامه «مَه‌پلنگ» نوشته‌ و ساخته‌ ایرج صغیری و رابطه‌اش با منوچهر آتشی و خاطراتی از صادق چوبک به نقش و جایگاه استان بوشهر در نمایش، شعر و داستان پرداخت.