به گزارش خبرگزاری مهر، سید حسن رسولی با اشاره به معضلات شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران از منظر مسائل و مشکلات درون سازمانی با دو چالش جدی عدم تعادل منابع و مصارف مالی، میزان بدهی های هنگفت و نیز ساختار سازمانی متورم و ناکارآمد که سبب شده امروز چرخ مدیریت شهری به کندی حرکت کند.
رییس کمیته منابع انسانی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه افزود: با توجه به این دو مشکل در قالب برنامه سوم توسعه شهر تهران که اخیرا مراحل بررسی و تصویب آن در صحن علنی به پایان رسید، در قالب احکام و سیاست های دوره جدید که از سوی شورای اسلامی شهر تهران تصویب شده است در مواد و تبصره های گوناگون، شهرداری بعضا موظف و در برخی محور ها مجاز شد که برای انجام برخی از ماموریت های قانونی خویش و نیز به اتمام رساندن پروژه های نیمه تمام توسعه شهری و همچنین شناسایی و تعریف پروژه های جدید با استفاده از بخش خصوصی اقدامات لازم را به عمل آورد.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه امروز مشارکت بخش خصوصی در تامین زیر ساخت های بخش های گوناگون از قبیل مدیریت پسماند، حمل و نقل عمومی (شامل حمل و نقل ریلی، اتوبوسرانی و سایر مد های حمل و نقل عمومی) و نیز اتمام پروژه های نیمه تمام می تواند یاری رسان مدیریت شهری شود و لذا شورای اسلامی شهر تهران به عنوان پارلمان شهری خود را موظف دانست با فرصت دانستن ظرفیت بخش خصوصی بستر لازم برای مشارکت آن را فراهم آورد.
رسولی معتقد است بخش خصوصی هنگامی تمایل ورود به عرصه های سرمایه گذاری شهری پیدا می کند که مرجع مربوطه یعنی مدیریت شهری از نگاه واقع بینانه، علمی و اقتصادی بستر های لازم برای ورود این ظرفیت را فراهم کند که در صورت حضور آنان در ماموریت های ۶ گانه هر دو طرف در قالب قراردادهای مشارکتی منعقده منافع و دستاورد های مورد نظر خویش را به نحو مطلوب و براگیزاننده تامین کنند.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در ادامه سخناش با تاکید براینکه بخش خصوصی به دنبال کسب سود مشروع است گفت: حوزه مدیریت شهری نیز به دنبال کمک گیری این ظرفیت مردمی برای کاهش آثار و تبعات ناشی از کمبود منابع مالی، لذا یک رابطه مبتنی بر سود برد - برد این امکان را می تواند فراهم آورد.
رییس کمیته منابع انسانی شورای اسلامی شهر تهران همچنین یادآور شد: برنامه ۵ ساله سوم که در صحن شورا به تصویب رسید به هیات تطبیق داده شده و به محض تایید آن و ابلاغ شورا به شهرداری به عنوان یک سند بالادستی برای لایحه بودجه سال ۹۸ شهرداری تهران تعیین مسیر خواهد کرد.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: از آنجا که بودجه سال ۹۸ شهرداری تهران برشی یک ساله از برنامه ۵ ساله سوم توسعه شهر تهران است تلاش خواهیم کرد مواد و تبصره ها و ردیف های مرتبط با تشویق و ترغیب بخش خصوصی برای ورود به پروژه های مشارکت های شهری را دقیق تر و عملیاتی تر پیش بینی کنیم تا شهرداری بتواند بر اساس برنامه سوم توسعه، بودجه ۹۸ اجرا کند.
سید حسن رسولی در ادامه اظهار داشت: نکته قابل توجه این است که در حوزه ماموریت های ۶ گانه حضور بخش خصوصی سبب خواهد شد تا هزینه هایی را که باید از منابع شهرداری تامین شود از سوی بخش خصوصی صورت گیرد و به نوعی ما با کاهش هزینه ها مواجه خواهیم شد که از این به عنوان درآمد تعبیر می شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: امروز آنچه که باید مورد تاکید و اهمیت مدیریت شهری تهران باشد این است که به دنبال جلب و جذب سرمایه بخش خصوصی در پیشبرد اهداف، ماموریت ها و کمک به پروژه های نیمه تمام و نیز اجرای پروژه های ضروری و جدیدالاحداث باشیم.
سید حسن رسولی همچنین با اشاره به وضعیت درآمدی شهرداری تهران در سال ۹۷ گفت: بر اساس گزارش در آمدی هفت دوازدهم که در حال حاضر در دسترس بنده می باشد در حوزه درآمدهای نقد بالغ بر ۸۵ درصد درآمد ها محقق شده است ولی در حوزه غیر نقد که ۲۵ درصد درآمد های شهرداری را شامل می شود در ۶ ماهه نخست کمتر از ۱۰ درصد تحقق داشتیم که با تمهیداتی که صورت گرفته است امیدواریم تا پایان اسفند ماه میزان تحقق درآمد غیر نقد به ۵۰ درصد افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: پیش بینی ما این است که در بودجه سال ۹۷ با کسری بودجه مواجه شویم که البته بعید می دانم رقم آن بیش از ۲ هزار میلیارد تومان بشود.
رییس کمیته منابع انسانی شورای اسلامی شهر تهران گفت: این وضعیت نشان می دهد که باید هرچه بیشتر بستر های لازم برای استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی در مدیریت شهری را فراهم کنیم.