لنگرود- مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از جابجایی ۲۰۰ هزار تن کالا در بنادر کشور از ابتدای سال تا کنون خبر داد و گفت: توسعه بنادر و ایجاد تجارت ساحلی در اولویت است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد راستاد ظهر شنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی احداث بندر چند منظوره چاف و چمخاله در شهرستان لنگرود، گفت: امیدواریم با اجرایی این پروژه بندری، یک ظرفیت جدید به بنادر کشور اضافه شود.

وی با تأکید بر لزوم توسعه پیوند ساحل نشینان با دریا، افزود: باید بیش از گذشته به ظرفیت‌های نوار ساحلی توجه شده و تلاش کنیم مردم را به دریا نزدیک و از مواهب آن استفاده کنیم.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه رسیدن به این هدف منوط به ایجاد زیرساخت‌های مناسب است، گفت: متاسفانه در حال حاضر نسبت به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، در این بخش عقب هستیم. مدیر اجرای این پروژه باید تلاش کند تا در کوتاه‌ترین زمان آن را تکمیل و به بهره‌برداری برساند.

میزان پایین بهره برداری از ارزش افزوده دریا در کشور

وی در ادامه با بیان اینکه باید از ظرفیت‌ها و مزیت‌های حوزه دریایی کشور و استان گیلان استفاده شود، بیان‌کرد: در حال حاضر میزان استفاده از ارزش افزوده دریا بسیار ناچیز است. لذا نیازمند ایجاد ارتباط با کشورهای همسایه برای بهره‌برداری بیشتر و توسعه تجارت ساحلی هستیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: باید با ایجاد ظرفیت‌های جدید همانند بندر چمخاله در راستای توسعه صادرات نوار ساحلی و همچنین بخش ترانزیت در قالب توافقنامه گام برداریم.

وی با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی آماده سرمایه‌گذاری در نوار ساحلی کشور و توسعه تجارت ساحلی را دارد از فعالان اقتصادی خواست از تسهیلات در نظر گرفته شده در این حوزه برای ایجاد کارهای روبنایی، تاسیسات رفاهی، گردشگری و دریایی استفاده کنند.

راستاد در ادامه با اشاره به اینکه توجه به این حوزه سبب توسعه تجارت ساحلی، ارتباط با کشورهای همسایه، رونق بخش گردشگری و بهره‌برداری مناسب از مواهب دریا می شود، گفت: امسال موفق به جابجایی ۲۰۰ هزار تن کالا از بنادر شرقی به بنادر غربی شدیم.