دکتر حسین ایمانی ، جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه جشن های ملی مانند چهارشنبه سوری ، گفت: این قبیل آیین ها ، ایرانی ها را به هم پیوند می دهد و اگر مراقب نباشیم جشن های غربی مانند ولنتناین جایگزین جشن ها و آیین های باستانی ایرانی می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به تلاش جوامع بشری به بازیابی عناصر هویتی خود و تقویت و تعریف این عناصر در دنیای امروز افزود: دنیای صنعتی و مدرن امروزی خسته کننده است و انسانها در این فضا نیازمند موقعیت هایی هستند که از نقش های اجتماعی خود خارج شوند و خودشان باشند که چنین روزهایی این فرصت را به آدم ها می دهد.
وی با تاکید بر قانون به عنوان هنجار رسمی و عرف به عنوان هنجار غیر رسمی تصریح کرد: در برخی جوامع این دو هنجار بر هم منطبق نمی شوند که مشکلاتی را ایجاد می کند و در زمینه چهارشنبه سوری در کشور ما نیز چنین اتفاقی افتاده است در حالی که عده ای سعی می کنند آن را نادیده بگیرند جامعه به علت کارکرد اجتماعی آن بر برگزاری این آیین اصرار دارد.
ایمانی ؛ درگیری دستگاه بوروکراسی با یک سنت ریشه دار در جامعه را باعث برخی ناهنجاری ها در برگزاری این مراسم دانست و تاکید کرد: آیینی که همواره در ایران به صورت خانوادگی برگزار می شده است و فرصتی برای تعاملات اجتماعی بوده است به صحنه تقابل با دستگاه بوروکراسی تبدیل شده است و جنبه های خوب این آیین تحت شعاع حرکت های هیجانی قرار می گیرد.
این استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه باید به سنت هایی که برای جامعه کارکرد دارند احترام گذاشته شود افزود: باید در کنترل این مراسم به خانواده ها اعتماد کرد و از آنان کمک گرفت و همچنین مدیریت شهری باید وارد عمل شود و شبی را که همه می خواهند تفریح کنند به رسمیت بشناسد.
وی با اعتقاد بر اینکه می توان برنامه های این شب را با مشارکت جوانان و نهادهای مردمی به صورت ایمن برگزار کرد ، گفت: ایجاد فضاهای مشخص و در اختیار قرار دادن اقلام استاندارد و به رسمیت شناختن حق تفریح و شادی برای مردم می تواند از بروز بسیاری از آسیبها جلوگیری کند.