خبرگزاری مهر، گروه استانها: خیابان امام شاهرود که به میانه میرسد کانون بسیج یا سپاه سابق نمایان میشود مکانی که چهار دهه میعادگاه عاشقی مردم شاهرود است، مکانی که خیلیها با آن خاطره دارند، جایی که مقصد تمام شهدای شاهرود بود و بندبند دیوارهایش از گونههای خیس هزاران عاشق شهادت روایت میکند، این بار هم اینجا میعادگاه عشق بود، یکبار دیگر گذر پرستویی خونین بال به این مکان افتاد تا مردم را در یک روز سرد اوایل زمستان ۹۷ به خویش دعوت کند.
میعادگاه عاشقان
صبح هشتمین روز از بهمنماه ۹۷ مقابل کانون بسیج شاهرود سیلی از جمعیت حضور دارد، به یاد همه این چهار دهه انقلاب و رویدادهایش و ایامی که مردم اینجا را برای لختی تنهایی با شهیدان برمیگزیدند، هنوز حال و هوای دهه ۶۰ را دارد این را اهالی آن روزها بهتر درک میکردند، نصیری از موی سپیدان عرصه روایتگری دفاع مقدس میگوید: با اینجا خاطرهها داریم اینجا صحنهها به خود دیده است، سالهای سال ... هنوز وقتی می آییم اینجا مو بر تنمان راست میشود.
یاد آن دوران که شهیدها را میآوردند اینهمه سال گذشته و هنوز همان حس غریب اما قریب! همه آمادهاند از رزمندگان آن سالها تا بسیجیانی که هنوز رویشان رنگ موی رخساره ندیده است از آنها که موهایشان به سپیدی برف است تا آنانی که در آغوش مادرانشان دوران شیرخوارگی را طی میکنند.
پیر و جوان، زن و مرد اینجا را امروز وعدهگاه عاشقی قرار دادهاند و بهانهشان تشییع پیکر شهید جودانه، عزیزدردانهای که ۳۵ سال دور از خانواده و خانه در پنج وین عراق خفته بود، یادگار والفجر ۴ و روزهای سرد پائیز ۶۲ آنهم در ارتفاعات سورن به سور کوه که سرمایش استخوان سوز است اما امروز حسین در آغوش گرم مردم شهرش قرارگرفته است.
همه آمدهاند
میکروفن بارها و بارها جمعیت را به خارج از کانون بسیج میخواند تا مراسم وداع نظامی و مارش رسمی انجام شود اما مگر گوش دل مردم میشنود؟ لحظاتی بعد پیکر حسین در میان مارش نظامی بر دوش شش سرباز ارتش قرار میگیرد در میان موزیک رسمی و مارش نظامی و ندای اللهاکبر و لااله الله ... کمی طول می کشد تا پیکر حسین از پیچ درب خروجی کانون بسیج گذر کرده و در میانه خیابان قرار گیرد جمعیت چون سیلی خروشان به سمت کانون میآیند خیابان امام خمینی(ره) شاهرود مسدود شده است.
سیل اشک و آه در میان نوای کاروان مشایعتکنندگان در هم میآمیزد پیکر حسین قرار است به زادگاهش برود روستای خیج آنجا که ۳۵ سال است سنگقبری بهصورت نمادین خبر از مفقودالاثر بودنش را میداد اما امروز حسین در آرامگاهش جای خواهد گرفت.
مردمی که با این صحنه ها بیگانه نیستند
پیکر مطهر شهید حسین جودانه با حضور پرشکوه مردم و اقشار مختلف جامعه در این شهر تشییع شد جمعیتی که با این صحنهها بیگانه نیستند بیش از هزار و ۱۰۰ شهید تقدیم انقلاب کردهاند و یادگاران دفاع مقدس در آن کم نیستند.
یکی از رزمندگان والفجر۴ درباره این عملیات و شرایطی که در آن حسین شهد نوشین شهادت را نوش کرد میگوید: والفجر۴ ، ۳۳ روز طول کشید این عملیات در سه مرحله بود که نخستینشان مهرماه ۶۲ رخ داد در این عملیات ارتفاعی به نام کانی مانگا قرار بود فتح شود تا چشم دشمن از شهر مریوان کور شود .
علیرضا عرب می گوید: در نهایت مرحله دوم این عملیات به رفع تمام تصرفات عراق و کور شدن راه های ارتباطی منافقان انجامید. دشواری این عملیات این بود که مردم مریوان از پیشمرگه ها و دشمنان و عراقی ها و ایرانی ها و منافقان شناخته نمی شدند همه یک لباس داشتند و از همه محورها حمله می کردند غوغایی در والفجر۴ برپا بود و بچه ها ناجوانمردانه به شهادت رسیدند اما درس سختی به بعثی ها دادند و حتی برخی منابع نوشتند عراق۱۹ هزار تلفات داد که بی سابقه بود.
تفحص مرز میان عشق و دلتنگی
تفحص اما واژه ای میان امید و ناامیدی است واژه ای میان رفتن و آمدن واژه ای میان عشق و دلدادگی و تنهایی که امروز خانواده حسین بیش از هر کس دیگری معنایش را می دانند. حسین امروز بر دوش مردمی قدر شناس تشییع شد مردمی که آمدند تا بگویند قدردان مجاهدت های رزمندگان هستند تا ابد...
چشم خیابان هم امروز خیس است خیل مردم با پیکر حسین وداع می کنند تا ادامه مراسم تشییع جنازه او در زادگاهش انجام شود انجا که ۳۵ سال پیش او بند پوتینش را سفت کرد و از خانه بیرون آمد تا امروز دوباره به آنجا باز گردد. خوش بحالش.