به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نشریه برنامه، معاون بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی درخصوص افزایش ذخایرراهبردی توسط شرکت بازرگانی دولتی گفت: ذخیره سازی کالا از دوبعد مورد توجه قرار می گیرد ، اول به عنوان یکی از اصول و پایه های تنظیم بازارودوم از نظرامنیت ملی و ایجاد امنیت خاطردرجامعه که بسته به شرایط، وزن هریک ازاین مسایل می تواند متفاوت باشد.
محمد صادق مفتح افزود: در سال 84 به علت آنکه دولت در نیمه دوم سال مستقرشده بود، نتوانست به حد قابل قبولی از ذخیره سازی کالاها دست یابد اما با این حال شاهد بودید که مردم شب عید سال گذشته هیچ کمبودی را مشاهده نکردند.
به گفته وی، با دستور قاطع رئیس جمهوری، امسال از ذخیره مطمئنی در زمینه کالاهای اساسی برخورداریم که این اقدام در 10 سال گذشته بی سابقه بوده است.
معاون وزیر بازرگانی درخصوص آمار تفکیکی از ذخارموجود در زمینه کالاهای اساسی، خاطرنشان کرد: ارائه این آمارضرورتی ندارد اما می توان گفت که درزمینه تمامی کالاهای اساسی ذخیره مطمئنی موجود است.
وی به سیلو سازی به عنوان یکی دیگر ازاقدامات دولت در زمینه ذخیره سازی کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در بخش سیلو سازی استقبال مناسبی صورت گرفته به گونه ای که تا پایان سال جاری 800 هزار تن سیلو به بهره برداری می رسد.
مفتح با اشاره به کمبود 4 میلیون تنی سیلو درکشور، افزود: چنانچه استانداردهای "فائو" را مد نظرقراردهیم که ظرفیت سیلوها باید 2/1 برابرمصرف سالانه گندم درکشور باشد، باید ظرفیت سیلوهای کشوربه 14 میلیون تن برسد که با توجه به روند آغاز شده طی 10 سال آینده بخش خصوصی این ظرفیت را درکشور احداث خواهد کرد و دولت نیزدر این زمینه از هیچ نوع حمایتی دریغ نمی کند.
وی با اشاره به این که بالغ بر 200 هزار تن آرد به بازارهای منطقه صادر شده است، افزود: شرکت بازرگانی دولتی از هیچ نوع کمکی در این زمینه از جمله بازاریابی، معرفی بازارهای هدف و ارائه تسهیلات لازم از کمک های مشاوره ای ، فنی و مالی دریغ نکرده است.
معاون بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی تاکید کرد: سهم بازرگانی دولتی درکمک رسانی مستقیم برای صادرات آرد از 20 هزارتن فراترنرفته و باقی صادرات به طورکامل توسط بخش خصوصی صورت گرفته است.
وی درخصوص ذخیره کافی برای میوه شب عید و کاهش تعرفه میوه ، تصریح کرد: دولت سیاست های بازرگانی خود را براساس بازارآزاد تنظیم می کند و سعی براین است که موانع تجارت آزاد را کاهش یابد تا از تولید اقتصادی درکشورحمایت کنیم.
به گفته وی، تجربه عید سال گذشته حاکی از آن است که آزاد سازی واردات، زیانی به تولید کننده داخلی وارد نمی کند ومیوه تولیدی کشاورزان و باغداران ایرانی با کاهش تقاضا مواجه نشد.
مفتح درخصوص هدف کاهش تعرفه شکر، خاطرنشان کرد: صنعت قند وشکر در ایران به شدت فرسوده است و بهره وری پایینی دارد ، درحالی که دردنیا فعالیت کارخانه های زیر ظرفیت روزانه 1500 تن اقتصادی نیست، در ایران کارخانه های با ظرفیت روزی500 تن با عمر بالای 50 سال فعالیت می کنند و این امرموجب شده کل فرآیند استحصال شکر از چغندرقند دچار کاهش بهره وری شود.
وی گفت: زمانی که در یک دوره دو ماهه چغندرقند از کشاورزان خریداری می شود، کارخانه ها به علت محدودیت ظرفیت، مجبوربه انبارکردن آن هستند و این امر موجب می شود که کیفیت چغندرقند درمعرض عوامل طبیعی، افت کند و قند قابل استحصال آن کاهش یابد که دراین فرآیند قیمت تمام شده شکردرکشور افزایش پیدا می کند و امکان رقابت از تولید کنندگان داخلی گرفته می شود.
وی با اشاره به این که اقدام دولت درکاهش تعرفه واردات، صنعت قند وشکر کشور را با مشکل مواجه نمی کند، افزود: صنایع قند وشکرسال ها مورد حمیات دولت بوده و یارانه دریافت می کرده و این امر موجب عدم انگیزه لازم برای نوسازی و توسعه شد.
معاون بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی صنایع قند ناچار به نوسازی و افزایش بهره وری هستند تا توان رقابت داشته باشند که درغیراین صورت ادامه تولید غیر اقتصادی ، معنا ندارد.