به گزارش خبرگزاری مهر، محمد علی اسفنانی با برشمردن دلایل قاچاق کالا در کشور، گفت: یکی از مهمترین دلایل این موضوع، وجود مرزهای بسیار گسترده با کشورهایی است که از آن کشورها، قاچاق به راحتی وارد کشور می شود و امکان کنترل تمام آن مرزها وجود ندارد و یا اگر بخواهد کنترل شود، بسیار هزینه بر است. سال ها برای کنترل مرزها هزینه کردیم و حتی شهدای زیادی را در مبارزه با قاچاق کالا تقدیم کردیم.
وی درباره دیگر دلایل قاچاق کالا اظهار کرد: عدم ثبات قیمت در کشور، یکی از مهمترین دلایل برای افزایش قاچاق کالا است. وقتی قیمت ارز و کالاها دچار نوسان بی رویه می شود، زمینه برای ورود قاچاق به کشور افزایش پیدا می کند. همچنین گاها، مصوبات قانونی نیز در افزایش قاچاق کالا دخیل است، به عنوان مثال وقتی تعرفه گمرک بالایی را برای برخی کالاها در نظر می گیریم، شاهد ورود قاچاق به کشور هستیم.
مدیر کل سازمان تعزیرات حکومتی استان تهران در گفتگو با رادیو گفت و گو بیان کرد: بخشی از دلایل قاچاق کالا، متاسفانه عدم نظارت ناظرین در مبادی ورودی است. در جنوب کشور بالای دو هزار کیلومتر دریا داریم و اسکه های متعددی وجود دارد که باید روی آن ها نظارت صورت بگیرد. بعضی مکان ها به شیوه هایی قاچاق صورت می گیرد که نمونه آن در هیچ جای دنیا دیده نشده است و به همین جهت مراجع ناظر باید کنترل شدیدتری داشته باشند.
وی به قاچاق کالا از مبادی قانونی اشاره کرد و بیان داشت: این نوع قاچاق کالا ناشی از آسیب هایی است که در جامعه وجود دارد و مراجع نظارتی باید توجه خیلی ویژه ای نسبت به این مبادی داشته باشند.
اسفنانی در ادامه درباره علل عدم برخورد مناسب با موضوع قاچاق تصریح کرد: متاسفانه بخشی از تصمیماتی که در حوزه مدیریتی گرفته می شود، به صورت جزیره ای است یعنی مجموعه سازمان ها و مراجعی که باید در کنار هم قرار بگیرند، هم زمان تصمیم نمی گیرند و یا تصمیماتی که اتخاذ می شود، مکمل تصمیمات مرجع دیگر مدیریتی نیست.
مدیر کل سازمان تعزیرات حکومتی استان تهران درباره این سازمان بیان کرد: سازمان تعزیرات یک مرجع شبه قضایی است یعنی در انتهای پروسه ورود و توزیع و مصرف قرار دارد و کسانی را که مرتکب قاچاق شده اند را مجازات می کند یعنی قاچاق محقق می شود، سازمان تعزیرات بر اساس تعریف قانونی، ورود می کند.